slúchadlá <140 + dac

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cimcarara
Novice
Novice

slúchadlá <140 + dac

Príspevok od používateľa cimcarara »

Ahoj, hľadám slúchadlá s cenou pod 140 EUR + DAC do 100.

Momentálne mám AKG K540 s ulomeným hlavovým mostom. Dosť ma to štve a nie je to len môj prípad. K AKG za +-100 EUR už moc dôvery nemám ale lákajú ma 240 mark II. Majú príjemnú zľavu práve.

Využitie by bolo na doma, konštrukcia nerozhoduje. Počúvam prakticky všetko podľa nálady (klasická hudba, techno, rap, rock...). Posílené basy nepotrebujem. Zvukovka musí byť externá (notebook..), batériu nepotrebujem, najlepšie priamo so zosilovačom.

http://sk.sluchatka.net/151-akg-k-240-mkii/
http://sluchadla.heureka.sk/audio-technica-ath-ad700/

http://sk.sluchatka.net/172-fiio-e10/
http://sk.sluchatka.net/174-behringer-uca222/ (to neplánujem kúpiť ale zaujalo ma to, skúsenosti?)

ďakujem za tipy
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: slúchadlá <140 + dac

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Zavrhnut AKG nie je dovod, K 240/K 242 HD je o niecom uplne inom ako K 540. Jednak zvukovo ale hlavne konstrukcne.
Kazdopadne v porovnani s AD700 maju o dost viac basov. AD700 su ale celkovo vo vsetkych smeroch lepsie sluchadla. Za uvahu stoja aj DT 990 Pro, su par eur nad limit. Dobrou kupou su aj niektore uzavrete sluchadla v tejto cene (DT 770 pro, K 272 HD, Shure SRH 840, Ultrasone HFI-780).

Pokial ide o zvukovku, na ten Behringer zabudni. To je ako zdroj pre sluchadla tejto kategorie mizeria.
Do 100 eur mas v podstate na vyber len Fiio E10, Creative Surround HD a Fiio E07k Andes. Andes ma vyhodu ze sa da pouzit ajako prenosny zosil, DAC k nejakemu ipadu ci Android zariadeniu. A tiez sa k nemu neskor da dokupit zosilovac Fiio E09 (ak nahodou prejdes na narocnejsie sluchadla) s ktorym bude vyborne spolupracovat (E09 ma dock, kde sa E07k vklada).
cimcarara
Novice
Novice

Ďakujem za odpoveď. Mám problém s netom, skôr som reagovať nemohol..

Ako by si asi prirovnal kvalitu zvuku K540 vs AD700 a DT 990 pro?
Čo sa týka zdroja to vidím na Fiio E10, platiť za prenosnosť u 07k Andes ktorú nevyužijem sa mi nechce. Ako je na tom E10 v porovnaní s tým Creativom? Na ten som doteraz nikde nenarazil :D.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Creative je s E10 porovnatelny, je vsak hodnejsi k viacohmovym sluchadlam. Tie s nizsou impedanciou by mohol mat trosku problem ukontrolovat.
Andes ma tu vyhodu, ze ho vies pouzit aj ako zosilovac k CD playeru, mp3... bez nutnosti zapinat pc. Creative ci E10 si bez pc neskrtnu.

Oproti K 540 su oboje zvukovo o triedu dalej. V kvalite spracovania a odolnosti o niekolko galaxii.
DT 990 maju charakter do V, teda zvyraznene spodne a vrchne pasm na ukor stredov. AD 700 su rovnejsie, skor zamerane (velmi mierne) na stredne a vyssie pasma. A maju (cela rada AD) fantasticky priestor.
Beyery vniknu skor v tvrdsej muzike, ako rock, metal, modernom pope, rape... AD budu lepsie na akusticku muziku, kvoli priestoru aj na filmy. To samozrejme neznamena ze oboje nezahraju dobre ostatne zanre.
Mnozstvom basov su K 540 niekde medzi obomi, blizsie k AD.
Inak na Fiio sa daju jednoduchym prepnutim packy pridat basy (bez negativneho zasahu do ostatnych pasiem), takze ak by ti niekde chybali, tak nie je problem pridat. Funguje to lepsie ako akykolvek EQ. To len pre info.
cimcarara
Novice
Novice

Dnes mi prišli, kúpu neľutujem.
Nárast priestoru je cítiť, bassov je menej ale možno ubudlo skôr dunenie než samotný bas. V pesničkách kde ho treba (minimálne sa mi viac páčili v podaní k540 s bassom) si zapnem na e10 a je to akurát. Zvuk sa natiahol a znie o niečo lepšie.
E10 sa tiež nestraila, svoje robí podstivo. Skúsil som dať po hodinke počúvania všetko na max a kam sa dostanem na zosíku. cca na 5. stupni to bola čistá diskotéka a mal som dosť :D.
Jediná vada, lepšie povedané, moja blbosť, že som si nezobral revidovanú e10 olympus. Cvične som zapol hru (cs 1.6) a prejavuje sa u mňa epicky lag, zvuk krokov čast vôbec nepočuť ale lokalizácia výbuchu v priestore je pecka. Budem hrať bez e10 :D.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Olympus sa liši len pozlatenym jackom. Inak je to to iste. Ono sa to ešte musi všetko rozohrať.
cimcarara
Novice
Novice

Ešte som si neurobil úplný názor, dávam tomu čas na rozohratie to áno. Ale našiel som diskusie o tom, že čip v e10 má iný takt než radič usb v pc alebo ako.. Bordel to robí iba keď je pauza vo zvuku. Neverím, že konkrétne toto sa "rozohrá" ale pri súvislom prednese hudby / filmu to nevadí tak neriešim. A jack má mať OLYMPUS tiež iný, boli stažnosti na vytrhávanie jackov a má aj podporovať iPhone a zvyšok stáda i
Ryan Giggs
VIP
VIP

E10 mam tiež, bordel tam nepočujem žiaden. A to mam aj citlive in eary. Nema tam čo spôsobovať ten bordel.
Jediny rozdiel je v tom jacku. To je info priamo od vyrobcu. To s tym iPhonom - podporuje konkretne headsety (4-pinovy jack) určene pre iPhone.
cimcarara
Novice
Novice

Asi si ma zle pochopil alebo máš niečo inak nastavené. Pri hudbe mi to už neurobilo (a keď aj tak to zasiahne zlomok sekundy, je to rušivé iba ak sa na to zameriam) ale v hre sa to vyskytuje stále. Ak je úplné ticho tak 2 - 3 sekundy a viac a vystrelím, je zvuk neaký čudný ako keby useknutý a zaznie o cca pol sekundy neskôr. Čo sa tohto týka viem to na 100%, mám nahrané stovky hodín cs aby som poznal rozdiel. Ale je to nepodstatné, nekupoval som túto zostavu na cs predsa. Ak si myslel, že sa sťažujem na neaké šumenie, keď je hudba pauznutá tak to sa nevyskytuje ani v hre ani pri hudbe. Ani keď vytočím hlasitosť na max.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aj tak by sa to tak nemalo spravať. To bude skôr SW problem (nastavenie...).
Napísať odpoveď