Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
A prečo by nemal mať auto? Určite by som na to zobral benzínovú 1.2-1.4-ku, ale auto by som mu nevyhováral. A určite niečo menšie a lacné.
begbeee, lenze on uviedol vo svojom prispevku nasledovne 
a na konci to zakoncil
encore - len pekne dalej jazdi autobusom, lebo silou mocou nechces BMW, ale hlavne ze ho vo svojom prispevku dalej 3x spomenies.
ako napisal begbeee, tak urcite nieco mensie.
hned na to napisal ze do uvahy prichadza aj "nejake to patkove BMW /presnu motorizaciu nedokazem uviest/ "Auto chcem na presun z bodu A do bodu B, avsak to neznamena, ze siahnem po tom "najskaredsom", ale zas na druhej strane nie som "tvrďas", ktory silou-mocou tuzi po biemdablju E46 330D.
a na konci to zakoncil
Takze ja ho tipujem na studenta strednej skoly v 3. alebo 4. rocniku, ktory chce pred kamosmi machrovat, ze si kupil auto na denne vozenie sa do skoly (kedze najazd uviedol MAX 300km za mesiac). A z toho jeho, podla jeho slov, "rozsiahleho" rozpoctu 2 - 4 tisic chcel este usetrit na opravy toho auta, ktore by kupil.tak do buducna by to boli adepti: BMW X5, MB E, Audi A6, BMW 5er.
encore - len pekne dalej jazdi autobusom, lebo silou mocou nechces BMW, ale hlavne ze ho vo svojom prispevku dalej 3x spomenies.
ako napisal begbeee, tak urcite nieco mensie.
vie mi niekto povedat nieco o wankeli - samozrejme nie vygooglene dristy ale realnu skusenost?
co si myslite o tomto http://mazda-rx-8.autobazar.eu/13-renes ... 28544.html
co si myslite o tomto http://mazda-rx-8.autobazar.eu/13-renes ... 28544.html
Forsaken - hladas toto? http://www.hojko.com/mazda-rx-8-t166624.html
Od marca do oktobra mozes jazdit na skutri, v zime busom. A zmestis sa do tisicky v pohode.
Mate super hypotezy
Kazdopadne, na tomto fore asi nema zmysel sa na nic pytat, pretoze zakomplexovanci, ktori stravia za volantom niekolko hodin denne, mi aj urcia kolko km najazdim za den. Akurat skoda, ze sa ma na to nik neopytal, ci vobec do toho auta sadnem kazdy den, alebo ci dany pocet KM odjazdim za 1-2 dni.
jefty - Ty sa prosim Ta skonsoliduj, pretoze zjavne mas problemy s okolim. Sedel si v skole sam, v poslednej lavici a dostaval si pravidelne naklady od spoluziakov, ktori maju auticka? Lebo to tak aj vyzera. Tvoj odhad stoji uplne za hovno. Vies, ono niekedy je auto nutnostou, hoci je potrebnych "iba" na napr. 150km. Na opacnej strane je tu autobus, ktory nezarucuje presun z bodu A do bodu B. Ale ved naco to pisem, Ty mas dokonaly prehlad nad vsetkymi faktormi. Inak, opytaj sa ludi, ktori cestuju v zime o 05:20 autobusom, povedzeme raz za 2-3 tyzdne. Ich oblicky su plne radosti -.- Aaa ved jasne, clovek nemoze mat pre styl nejake "premiove" auto. Ved naco, ked najazdi par km, ze
Podstatne je, ze citanie s porozumenim Ti ide 
Dovidenia
jefty - Ty sa prosim Ta skonsoliduj, pretoze zjavne mas problemy s okolim. Sedel si v skole sam, v poslednej lavici a dostaval si pravidelne naklady od spoluziakov, ktori maju auticka? Lebo to tak aj vyzera. Tvoj odhad stoji uplne za hovno. Vies, ono niekedy je auto nutnostou, hoci je potrebnych "iba" na napr. 150km. Na opacnej strane je tu autobus, ktory nezarucuje presun z bodu A do bodu B. Ale ved naco to pisem, Ty mas dokonaly prehlad nad vsetkymi faktormi. Inak, opytaj sa ludi, ktori cestuju v zime o 05:20 autobusom, povedzeme raz za 2-3 tyzdne. Ich oblicky su plne radosti -.- Aaa ved jasne, clovek nemoze mat pre styl nejake "premiove" auto. Ved naco, ked najazdi par km, ze
Dovidenia
nahod nejake auta z bazaru, ktore sa ti pozdavaju, podla mna na to, ze chces auto vyssej triedy (teda okrem oktavky
) tak mas pomerne maly rozpocet, cize hrozi, ze kupis vybehany srot, za tie peniaze by si sa mal poobzerat po niecom skromnejsom napr. ford focus a podobne
To nieje o zakomplexovancoch ale v tych korunach to je pre teba viac-menej nerealne, nicmenej daj presne typy...encore15 napísal:Mate super hypotezyKazdopadne, na tomto fore asi nema zmysel sa na nic pytat, pretoze zakomplexovanci, ktori stravia za volantom niekolko hodin denne, mi aj urcia kolko km najazdim za den. Akurat skoda, ze sa ma na to nik neopytal, ci vobec do toho auta sadnem kazdy den, alebo ci dany pocet KM odjazdim za 1-2 dni.
jefty - Ty sa prosim Ta skonsoliduj, pretoze zjavne mas problemy s okolim. Sedel si v skole sam, v poslednej lavici a dostaval si pravidelne naklady od spoluziakov, ktori maju auticka? Lebo to tak aj vyzera. Tvoj odhad stoji uplne za hovno. Vies, ono niekedy je auto nutnostou, hoci je potrebnych "iba" na napr. 150km. Na opacnej strane je tu autobus, ktory nezarucuje presun z bodu A do bodu B. Ale ved naco to pisem, Ty mas dokonaly prehlad nad vsetkymi faktormi. Inak, opytaj sa ludi, ktori cestuju v zime o 05:20 autobusom, povedzeme raz za 2-3 tyzdne. Ich oblicky su plne radosti -.- Aaa ved jasne, clovek nemoze mat pre styl nejake "premiove" auto. Ved naco, ked najazdi par km, zePodstatne je, ze citanie s porozumenim Ti ide
Dovidenia
Nene, ved naco. Auta ako: Skoda Superb, Jaguar X-Type, Jaguar S-type, Skoda Octavia I/II, VW Passat, nejake to patkove BMW /presnu motorizaciu nedokazem uviest/ (tu si zjavne niekto doplnil rocnik 2004 a vyssie) a Volvo S60. - sa urcite nedaju kupit do 4k. Okrem toho, stacilo mi napisat ze som student a tuna, uboziakom hned nabehlo, ze budem s nim jazdit do skoly a ze si ho striktne kupujem len preto, aby som bol kanec & majster sveta pred svojimi kumpanmi. Presne tak pani, presne tak
Toto je dokonaly obraz o tom, ako uvazuje ta skupinka ludi, ktora place kazdy den nad tym, aky je zivot zly; nefer a aky je tento stat hrozny. Esteze, ste urcite vsetci prave v tomto na Slovensku 
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Ako nikdy som nepochopil kolko casu ludia dokazu zabit podobnymi komentami ake tu vypisujes ty.
namiesto toho, aby si sa vymackol a napisal ci teda chces auto na dennodenne jazdenie, alebo len vikendove, alebo len raz do mesiaca spravit 300km naraz...
namiesto toho, aby si sa vymackol a napisal ci teda chces auto na dennodenne jazdenie, alebo len vikendove, alebo len raz do mesiaca spravit 300km naraz...
Som si nevsimol zeby sa niekto stazoval na svoj zivot a myslim ze na rozdiel od teba tu ostatny diskutujuci auto majuencore15 napísal:Nene, ved naco. Auta ako: Skoda Superb, Jaguar X-Type, Jaguar S-type, Skoda Octavia I/II, VW Passat, nejake to patkove BMW /presnu motorizaciu nedokazem uviest/ (tu si zjavne niekto doplnil rocnik 2004 a vyssie) a Volvo S60. - sa urcite nedaju kupit do 4k. Okrem toho, stacilo mi napisat ze som student a tuna, uboziakom hned nabehlo, ze budem s nim jazdit do skoly a ze si ho striktne kupujem len preto, aby som bol kanec & majster sveta pred svojimi kumpanmi. Presne tak pani, presne takToto je dokonaly obraz o tom, ako uvazuje ta skupinka ludi, ktora place kazdy den nad tym, aky je zivot zly; nefer a aky je tento stat hrozny. Esteze, ste urcite vsetci prave v tomto na Slovensku
Pri tvojom rozpocte 2-4k mas asi 2 moznosti:
za hornu hranicu rozpoctu kupis (MOZNO, so stastim) nejaky rozpadnuty srot (ak predpokladame vyber z toho co si vymenoval). Pripadny servis by si si najskor nemohol dovolit a auto by stalo alebo by si sa ho zbavil so znacnou stratou.
druha varianta je taka, ze kupis nieco zhruba v strednej hodnote rozpoctu, napr. nejaky Ford Focus ci Hondu Civic, stale budes mat rezervu na pripadny servis a budes si moct sporit na nieco lepsie do buducna. A mozno ti este ostane aj nieco na pivo.
Na Tvojom mieste by som vazne nevymyslal s nejakym, kvazi premiovym, autom. Nie preto, ze si student a nemas narok sa vozit v dobrom aute, ze sme vsetci zakomplexovani a ze ti nedoprajeme... Ale financne by si to pravdepodobne nevykryl. Ano je to pekna predstava sa vidiet v Passate alebo vsetkym hovorit, ze mas Jaguara. Ale skus si tiez predstavit ako dostavas ucet zo servisu alebo ako tankujes do dvojlitra so spotrebou minimalne 8l na stovku (predpokladam benzin, pri takomto najazde by diesel bolo sialenstvo). Posledne vety berte s nadsazkou.
za hornu hranicu rozpoctu kupis (MOZNO, so stastim) nejaky rozpadnuty srot (ak predpokladame vyber z toho co si vymenoval). Pripadny servis by si si najskor nemohol dovolit a auto by stalo alebo by si sa ho zbavil so znacnou stratou.
druha varianta je taka, ze kupis nieco zhruba v strednej hodnote rozpoctu, napr. nejaky Ford Focus ci Hondu Civic, stale budes mat rezervu na pripadny servis a budes si moct sporit na nieco lepsie do buducna. A mozno ti este ostane aj nieco na pivo.
Na Tvojom mieste by som vazne nevymyslal s nejakym, kvazi premiovym, autom. Nie preto, ze si student a nemas narok sa vozit v dobrom aute, ze sme vsetci zakomplexovani a ze ti nedoprajeme... Ale financne by si to pravdepodobne nevykryl. Ano je to pekna predstava sa vidiet v Passate alebo vsetkym hovorit, ze mas Jaguara. Ale skus si tiez predstavit ako dostavas ucet zo servisu alebo ako tankujes do dvojlitra so spotrebou minimalne 8l na stovku (predpokladam benzin, pri takomto najazde by diesel bolo sialenstvo). Posledne vety berte s nadsazkou.
Vieš koľko takých poznám?MFa napísal:(predpokladam benzin, pri takomto najazde by diesel bolo sialenstvo)
-
RATZINGER666
Darca
ak sa mozem spytat - co ten chalan napisal take strasne? jazdi malo, chce svoje prve auto, nechce nejaku malu skatulu, pise, ze ho bude potrebovat... s rozpoctom to lizne, ale da sa vybrat...
preco iba benzin? ak jazdi iba raz tyzdenne z domu na intrak a spat napr., co vychadza na jednu 50km cestu, nemusi to byt vyslovene benzin... iked by to bola v tomto pripade lepsia volba...
preco maly benzin? ak by slo o vikendovku, pri takom najazde si moze dovolit v podstate akykolvek objem... ale nepozname jeho prijem ani rozpocet na palivo a asi o vikendovku nepojde...
preco iba benzin? ak jazdi iba raz tyzdenne z domu na intrak a spat napr., co vychadza na jednu 50km cestu, nemusi to byt vyslovene benzin... iked by to bola v tomto pripade lepsia volba...
preco maly benzin? ak by slo o vikendovku, pri takom najazde si moze dovolit v podstate akykolvek objem... ale nepozname jeho prijem ani rozpocet na palivo a asi o vikendovku nepojde...
a co tak poistka? mlady sofer velkoobjemak moze byt celkom slusna suma aspon ja si tak myslimRATZINGER666 napísal:ak sa mozem spytat - co ten chalan napisal take strasne? jazdi malo, chce svoje prve auto, nechce nejaku malu skatulu, pise, ze ho bude potrebovat... s rozpoctom to lizne, ale da sa vybrat...
preco iba benzin? ak jazdi iba raz tyzdenne z domu na intrak a spat napr., co vychadza na jednu 50km cestu, nemusi to byt vyslovene benzin...
-
RATZINGER666
Darca
nehovorim rovno osmival, ale napr. dvojliter, dvaapolliter a podobne... do 150-170e sa pri starsom aute vojde, to mi pride v pohode...
// z vyberu by som bral asi tu 5er, hoci bmw nejako nemusim...
tato je paradna: http://bmw-rad-5.autobazar.eu/528-i-id4027635.html
sice tam je taky objem uz zbytocny, ale poistka kazdopadne vychadza na 175e...
// a na 523i iba 150e
http://bmw-rad-5.autobazar.eu/523-i-id3699510.html
// z vyberu by som bral asi tu 5er, hoci bmw nejako nemusim...
tato je paradna: http://bmw-rad-5.autobazar.eu/528-i-id4027635.html
sice tam je taky objem uz zbytocny, ale poistka kazdopadne vychadza na 175e...
// a na 523i iba 150e
http://bmw-rad-5.autobazar.eu/523-i-id3699510.html
ma 4000 strop a ide kupovat jaguar octaviu II 5er
Kupi srot a neostane mu ani na servis...
Pritom ratzinger ta tvoja 5er v druhom linku ma vzadu este svihadla
. Pri 4k strope by som do hentakych aut vobec nesiel STARE a PREDRAZENE (a to som BMW positive)
Pritom ratzinger ta tvoja 5er v druhom linku ma vzadu este svihadla
-
RATZINGER666
Darca
napisal, ze tie auta ho zaujali, nie ze ich ide kupovat... z tych vacsich modelov sa da samozrejme vybrat aj z inych znaciek, kde budu lepsie rocniky pri zachovani podobneho komfortu...
za 3000-3500e je tam kopec tych 5er, neverim tomu, ze tam nenajde jedinu slusnu... 500e na servis je dost...
tieto auta su stare, ale videl som tam aj rocnik 2001... ak nebudu hrdzave a po kupe sa da spravit antikorozny nastrek, vydrzi este nejaky ten piatok...
no tak ma svihadla... fakt ma nezaujima, cim si vzadu budu otvarat okno spolujazdci... vysoka vybava je pochopitelne az pri drahsich kusoch, ale to tiez opat este neznamena, ze sa neda najst adekvatna vybava aj v tejto cene...
co sa tyka spolahlivosti, tak za 4000km rocne sa tam toho naozaj nema moc co pokazit... po cestach ich jazdi vela, dvaja znami ju maju a nemaju problem...
za 3000-3500e je tam kopec tych 5er, neverim tomu, ze tam nenajde jedinu slusnu... 500e na servis je dost...
tieto auta su stare, ale videl som tam aj rocnik 2001... ak nebudu hrdzave a po kupe sa da spravit antikorozny nastrek, vydrzi este nejaky ten piatok...
no tak ma svihadla... fakt ma nezaujima, cim si vzadu budu otvarat okno spolujazdci... vysoka vybava je pochopitelne az pri drahsich kusoch, ale to tiez opat este neznamena, ze sa neda najst adekvatna vybava aj v tejto cene...
co sa tyka spolahlivosti, tak za 4000km rocne sa tam toho naozaj nema moc co pokazit... po cestach ich jazdi vela, dvaja znami ju maju a nemaju problem...
Ked mu asi padli do oka bavi sa o tych kusoch takze su v uzsom vybere preto som na to narazal..
Kupit premiovku z 2001 za 3500 je riadna blbost ale proti gustu ziaden disputat
Kupit premiovku z 2001 za 3500 je riadna blbost ale proti gustu ziaden disputat
-
RATZINGER666
Darca
to auto ma 12 rokov, to uz premiovka nie je... diely zozenies hocikde za rozumne peniaze...
kazdopadne je lepsia premiovka z 2001 za 3500e ako premiovka z 2001 za 5000e
tak nech si pozrie napriklad takuto mazdu nejaku, to je tiez super vozenie z tej kategorie vacsich aut
http://mazda-6.autobazar.eu/20-touring-id4022331.html
kazdopadne je lepsia premiovka z 2001 za 3500e ako premiovka z 2001 za 5000e
tak nech si pozrie napriklad takuto mazdu nejaku, to je tiez super vozenie z tej kategorie vacsich aut
http://mazda-6.autobazar.eu/20-touring-id4022331.html