Zdravím. Možno čudná otázka, ale predsa skúsim.
Vypral som tričko, ktoré bolo od bielej omietkovej farby s iným prádlom. Farba už bola pred praním zaschnutá. Je možné, že sa tá farba dostala v nejakom množstve na to ostatné prádlo? Ten farby tam bolo len na troch miestach, a asi tak 2*3 centimetre mal každý ten fľak. Tak isto som to urobil s mikinou, na ktorej bolo tej farby viac. Lenže to bolo pri inom praní a s iným prádlom, nie s týmto, kde som pral tričko. Keď som tú mikinu vytiahol z práčky (teda bola mokrá) a chcel tú farbu len tak skúsiť ošuchať, tak pomaly išla dole po malých bodkách, ale neviem, či by to úplne vyšlo.
Tričko aj mikina boli zo 100 % bavlny. Samozrejme zips na mikine kovový, ale to nie je podstatné, keďže fľaky z farby boli len na bavlne.
Takže otázka zostáva - či sa tá farba mohla v nejakom množstve dostať na iné prádlo. Vďaka.
Pranie prádla
Re: Pranie prádla
Mozno blba odpoved ktora ma bude stat
ale nemas doma matku ktorej sa to opytas?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
áno, je to možné
Spravili sa ti fľaky na tých ostatných veciach?
Tej farby mohlo uniknúť len nepatrné množstvo a bolo tam veľa prádla, ale taktiež nevidno, že by veľa farby z tej mikiny a trička zišlo.
Ale aj to nepatrné množstvo sa ráta.
Takže je skôr pravdepodobné, že tá farba sa usadila na prádle ako to, že by vytiekla v odpadovej vode?
Bola to farba, ktorou sa natierajú steny, teda farba, ktorá pravdepodobne aj slúži ako omietka.
Ale aj to nepatrné množstvo sa ráta.
Takže je skôr pravdepodobné, že tá farba sa usadila na prádle ako to, že by vytiekla v odpadovej vode?
Bola to farba, ktorou sa natierajú steny, teda farba, ktorá pravdepodobne aj slúži ako omietka.
Napíš, prosím ťa, na čo to potrebuješ vedieť?
Pretoze mu asi este nedoprala pracka a nevydrzal to napätie
Myslim, ze farba ti zide, a ak sa dostane na ine pradlo, tak ho vyperies znovu. Mimochodom, monterky a pracovny odev sa väcsinou perie samostatne, aby sa predislo takymto situaciam. Mysli na to.
No prala sa spolu s tým aj kopa uterákov...