Notebook HP 6735s - po vymene ventilatora nefunguje
Notebook HP 6735s - po vymene ventilatora nefunguje
Zdravim vas,
potreboval by som poradit.. Vymenil som hlucny ventilator na tomto HP a ak ho idem nastartovat tak asi po 4 sekundach ho vypne. Ventilator sa rozbehne, kontrolky svietia ale bohuzial ho hned vypne. Vymenu som vykonal podla navodu na nete. Nenaskytla sa ziadna komplikacia pri rozoberani a skladani. Nemal som ho rozobraty prvy krat. Vsetko som robil opatrne a aj vsetko zapojil tak ako bolo. Predpokladal som ze by to mohlo byt ventilatorom ale dal som si tu namahu a vratil som stary...no sprava sa to rovnako.. po tych par sekundach vypne... Neviem co to moze byt.. Ale proste to nejde a evidentne sa nieco muselo pototo... Neviete niekto co to moze byt?
Vdaka ak niekto odpovie
potreboval by som poradit.. Vymenil som hlucny ventilator na tomto HP a ak ho idem nastartovat tak asi po 4 sekundach ho vypne. Ventilator sa rozbehne, kontrolky svietia ale bohuzial ho hned vypne. Vymenu som vykonal podla navodu na nete. Nenaskytla sa ziadna komplikacia pri rozoberani a skladani. Nemal som ho rozobraty prvy krat. Vsetko som robil opatrne a aj vsetko zapojil tak ako bolo. Predpokladal som ze by to mohlo byt ventilatorom ale dal som si tu namahu a vratil som stary...no sprava sa to rovnako.. po tych par sekundach vypne... Neviem co to moze byt.. Ale proste to nejde a evidentne sa nieco muselo pototo... Neviete niekto co to moze byt?
Vdaka ak niekto odpovie
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Notebook HP 6735s - po vymene ventilatora nefunguje
Daval si dole aj chladic na procaku??? Moze nepriliehat i ked po 4 sek by sa nestihol prehriat ale predsa pozri. Skus este vybrat bateriu z neho na reset biosu sem tam pomoze.
Nie chladic procaku som nedaval dole... a baterku som vyberal par krat. Neviem co tym myslis reset biosu. Ale este jedna skutocnost je tu co ma napadlo. Do vymeny ventilatora notebook fungoval len s nabijackou. Baterka je uz dost mimo. Ale nejak sa mi zda ze teraz ked ho startujem a vypne po tych 4 sekundach je ze baterka je v pecku... Ale mam nabijacku zapojenu ale nesvieti kontrolka na porte kde ho pripajam...Nespominam si ci to ma svietit ked je notebook v elektrike...
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2013, 14:18)
Niekto mi poradil ze to moze byt pritlaceny - zalomeny kabel, no pozeram a nevidim ze by to mohlo byt prave toto
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2013, 14:18)
Niekto mi poradil ze to moze byt pritlaceny - zalomeny kabel, no pozeram a nevidim ze by to mohlo byt prave toto
-
IceHammer
Star
Myslel som bateriu aku mas v hodinach tak taka je v booku a ta ti udrziava nastavenia v biose. Skus vybrat tu a uvidis.
-
Jaccobinho
Medium Star
Zanes ten notebook niekomu, kto sa do toho rozumie, predtým ako ho pokazíš ešte viac ako je. To je tak, keď ide vymieňať ventilátor niekto, kto nevie čo znamená reset biosu.
Dakujem ti za radu.... prave taku som potrebovalJaccobinho napísal:Zanes ten notebook niekomu, kto sa do toho rozumie, predtým ako ho pokazíš ešte viac ako je. To je tak, keď ide vymieňať ventilátor niekto, kto nevie čo znamená reset biosu.
-
Chalesnik
Medium Professional
ten druhy ventilator si daval z rovnakeho typu notebooku alebo len nejaky co ti pasoval ?.. napada ma ci tam nemohli byt nejako kabliky poprehadzovane
imho ESD
//edit
//edit
okrem zrucnosti a dodrzania postupu, by sa patrilo aj nieco o elektronike vediet...ivoboss napísal: Dakujem ti za radu.... prave taku som potrebovalNiekedy nepotrebujes vediet ake vstrekovanie ma octavia II aby si vymenil kabinovy filter... Pri vymene ventilatora ide skor o zrucnost a postup. Nemyslim si ze so vsetkym treba utekat do servisu... Nieco sa vsak udialo no neviem co..Na to tu snad sluzia diskusne fora aby si clovek pomohol a nemusel hned utekat do znackovych servisoch. Ale asi kazdy to vidime inak..
Kód: Vybrať všetko
http://www.google.sk/#hl=en&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=ESD&oq=ESD&gs_l=hp.3..0l4.2335.2739.0.3906.3.3.0.0.0.0.97.223.3.3.0.les%3B..0.0...1c.1.3.psy-ab.JP7e59hgcDA&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42553238,d.Yms&fp=a14563e7b2a9beca&biw=1439&bih=631Re: Notebook HP 6735s - po vymene ventilatora nefunguje
Pouzil som presne typ ktory tam patri... poprehadzovane kabliky niesu v ziadnom pripade...Ventilator tie 4s po zapnuti funguje a roztoci ho.Chalesnik napísal:ten druhy ventilator si daval z rovnakeho typu notebooku alebo len nejaky co ti pasoval ?.. napada ma ci tam nemohli byt nejako kabliky poprehadzovane
//autoeditácia príspevku (19 Feb 2013, 19:15)
No nepoznas ma tak tazko mozes hodnotit z jednej rady o pomoc.. To neznamena ze neviem vela o Biose ze neviem nic.. A ked ta to nejako stve tak neodpovedaj venuj sa inym veciam a nenasieraj ma. Potrebujem poradit nie sa tu natahovat... nevies nechaj tak.salami napísal:imho ESD
//edit
okrem zrucnosti a dodrzania postupu, by sa patrilo aj nieco o elektronike vediet...Kód: Vybrať všetko
http://www.google.sk/#hl=en&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=ESD&oq=ESD&gs_l=hp.3..0l4.2335.2739.0.3906.3.3.0.0.0.0.97.223.3.3.0.les%3B..0.0...1c.1.3.psy-ab.JP7e59hgcDA&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42553238,d.Yms&fp=a14563e7b2a9beca&biw=1439&bih=631
Problem moze sposobovat kopec veci.
Osobne to tipujem na studeny spoj pod nejakym BGA chipom...
Odpoj vsetko od MB okrem CPU a RAM a skus zapnut...
Osobne to tipujem na studeny spoj pod nejakym BGA chipom...
Odpoj vsetko od MB okrem CPU a RAM a skus zapnut...
keby si si aspon pozrel ten link, tak by si pochopil, o com som pisal...o elektrostatickom naboji, na ktory je vypoctova technika obzvlast chulostiva.
ja sa nejdem hadat, mne je jedno, ze si si neodbornym zasahom brickol ntb, len som ti napisal, co si podla mna pokazil.
ja sa nejdem hadat, mne je jedno, ze si si neodbornym zasahom brickol ntb, len som ti napisal, co si podla mna pokazil.
S velkou pravdepodobnostou mas pravdu...vdakasalami napísal:keby si si aspon pozrel ten link, tak by si pochopil, o com som pisal...o elektrostatickom naboji, na ktory je vypoctova technika obzvlast chulostiva.