Pomoc s diskami...
Pomoc s diskami...
Mam dlhodoby problem s Greenom,zacalo to este s diskom pred nim,ktory mi odxadzal,ked som na nom otvoril zlozku,kde mam 50 filmov vo FULL HD,ix nahlady sa nezobrazili a nasledne vyuzitelnost pamati stuplna na 99% (miniaplikacia merac procesora/pamati vo wine to ukazovala) a s PC sa istu dobu,kym to nekleslo nedalo nic robit,spustil som aj spravcu uloh a prezrel ci tam nieje nieco,co by tu pamat tak odoberalo,ale s takou spotrebou pamate tam nebolo (to sa dialo pri 4GB RAM a potom aj pri 8GB RAM),pozrel som disk teda softwareom a zistil som,ze mi odxadza a tak som kupil novy Green pred rokom a pol...No ale pri nom tento problem pretrval plus este ked nieco rozbalujem,tak sa s PC neda nic robit,sekaju aj prehliadane web stranky a taktiez kopirovanie trva strasne dlho...Pred asi par mesiacmi to s tymi nahladmi znicoho nic zmizlo,neviem presne kedy to bolo,bo konkretne na tu zlozku som pouzival TC,aby sa s nou dalo pracovat,ale to pomale kopirovanie a rozbalovanie ostalo,tak som dospel k rozhodnutiu zakupit si SSD disk,po jeho zapojeni to je ale este horsie,namiesto toho aby bol superryxli od Greenu,je este pomalsi...A tak som dospel k zaveru,ze by mohla byt zla doska,teda jej SATA porty,kedze cez ne prexadzaju vsetky disky a tak som vcera zakupil novu dosku aj s procakom,no cuduj sa stvete problem ostal...Teraz som instaloval windowsacke aktualizacie,kedze mam nanovo nahodeny win na nom a seka mi dokonca aj toto pisanie,tak ja uz neviem co mam robit...Teoreticky by moholi byt oba disky vadne,no testy na ne ukazuju ze su v poriadku,SSDcko som testoval aj na ryxlost a ta je v poriadku...Od vzniku problemu som teda menil disky,pamate,dosku,procak,grafiku/y a myslim ze aj zdroj...
Moja zostava:
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;SSD Crucial 256 GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower;Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV...
SSD disk:
Crucial V4 256GB
Spominana nova doska:
MSI Z77A-GD55
Spominany novy procak:
Intel Core i7-3770
Moja zostava:
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;SSD Crucial 256 GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower;Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV...
SSD disk:
Crucial V4 256GB
Spominana nova doska:
MSI Z77A-GD55
Spominany novy procak:
Intel Core i7-3770
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc s diskami...
skus hd tune +memtest86
Aké testy robíš? V HD Tune si robil aj kontrolu disku na chybné sektory? Mne takto odchádza jeden Green, má kopec chybných sektorov... a keď chcem z neho čítať nejaký väčší súbor (700MB film), počítač mi totálne zatuhne a cez správcu úloh musím vypnúť prehrávač médií, občas aj Total Commander.
Ak odpojíš Green, je všetko v poriadku? Skús vymeniť káble zo zdroja aj z dosky....
Ak odpojíš Green, je všetko v poriadku? Skús vymeniť káble zo zdroja aj z dosky....
typek61: Idem na to...
brm: Neviem kde,bolo to uz davnejsie 2-3 mesiace dozadu,myslim ze v HD Tune som testoval SSDcko a v HD Sentinel Green...HD Sentinel pekne ukazal pri disku co mi odxadzal jeho odhadovanu zivotnost,kde je problem a aj pricinu toho problemu...
Nie nieje vsetko v poriadku,ked som na SSDcko instaloval win,tak Green bol vypojeny...Ved som vcera zapojil novu dosku aj s novymi kablami a ako vymenim kable od zdroja,ked su k nemu napevno...???
brm: Neviem kde,bolo to uz davnejsie 2-3 mesiace dozadu,myslim ze v HD Tune som testoval SSDcko a v HD Sentinel Green...HD Sentinel pekne ukazal pri disku co mi odxadzal jeho odhadovanu zivotnost,kde je problem a aj pricinu toho problemu...
Nie nieje vsetko v poriadku,ked som na SSDcko instaloval win,tak Green bol vypojeny...Ved som vcera zapojil novu dosku aj s novymi kablami a ako vymenim kable od zdroja,ked su k nemu napevno...???
Zo zdroja máš niekoľko káblov - koncoviek na zapojenie disku, skús ich vymeniť... ale ak Ti to blbne aj bez tohto disku, ak Ti to blbne na SSD.... hmmm... tak problém bude niekde inde.
Myslim ze som vymienal koncovky,ale tim to asi nebude,predxadzajuci disk mi odisiel prave koli zlemu napajaniu a ak by to bol problem s nedostatocnym napajanim,myslim ze by odisli aj tieto...
Tu je screen z HD Tune,moc sa do toho nevyznam,mam este neaky test spravit...???
Tu je screen z HD Tune,moc sa do toho nevyznam,mam este neaky test spravit...???
-
typek61
Darca
este som nikdy nemal ssd, ale urcite tam neni nieco v poriadku, ked ti rychlost takto beha.inac oznacil si quick scan, to je moc rychlo
Ja viem,uz pracujem na normalnom scane...Nevies hodit link toho memtest64,akosi sa mi ho nedari stiahnut- spravnu verziu...
-
typek61
Darca
no a ja to mam ako zisti ked som na mobile?
skus
http://www.memtest86.com/download.htm
//pomylil som sa v nazve.memtest86 je spravne
http://www.memtest86.com/download.htm
//pomylil som sa v nazve.memtest86 je spravne
Ale ja potrebujem 64x verziu...
-
typek61
Darca
este mi povedz ako to spustas?
Co ako spustam...???Tiez mam ten disk polozeny na Greene a prixyteny dvoma srobami na jednej strane,lebo nemam nanho suflik...Ale niekto spominal ze mu len tak visi na kabli a ide mu normalne,takze v tom by nemal byt problem,skor by ma zaujimalo,ci ho netreba neako specialne spojazdnit,alebo co...
-
typek61
Darca
ja som myslel ten memtest86 ako spustas
Vselijak,mal som stiahnutu instalacku,ktora mi na konci instalacie nieco vypisala a nic sa nenainstalovalo,mal som neake ISO,co trebalo asi vypalit,inac to neslo spustit a teraz mam instalacku,ale pre zly win...Takze este som ziadnu verziu ani len nenainstaloval...
-
typek61
Darca
preboha ty si truhlik
takze si stiahni iso a napal to ako obraz disku.to sa nespusta z widowsu!a hlavne si v biose daj nech ti bootuje s mechaniky
No to mi doslo uz,sak ale odkial som to mal vediet...???Stiahol som pre USB,skopcil na USB...Uz sa dokoncil test,vsetko je zelene,teda OK...
-
typek61
Darca
pocuvaj ked si kupoval ssd formatoval si ho?no ak je vsetko v pohode tak sa pusti do memtestu
ked tak citam tuto temu tak i ja mam problem..... ide o to ze ked pravym klikom na diskovu jednotku vyberiem vlastnosti tak mi explorer abo total commander zamrzne a to robi pri vsetkych diskovych jednotkach a aj vyrtualnych..... poradte......dik
-
hojko
Site Admin
spidero11: Format disku a nova instalacia Win.