Ahojte.
Nuž, rozhodol som sa zaobstarať si nový monitor k notebooku, čoraz viac potrebujem rozšírenú plochu. Mám naštudované technológie TN, IPS,..., takže mám zhruba predstavu o tom, ktorá technológia čo ponúka (+ a -).
Využitie: klasické surfovanie, príležitostné hranie (pre ukážku, čo hrám najviac > > myslím, že pomôže vybrať ten správny panel) ;
Požadovaná konektivita: HDMI ;
Cenové rozpätie: nuž, skúsme do 300 € ;
Veľkosť: striktne max. 24", viac mi zatiaľ netreba (môžeme prípadne aj menej) ;
Značka: nezáleží, pokiaľ bude monitor v dobrej kvalite, je mi to v podstate jedno ;
Poobzeral som sa po e-shopoch, mám už zhruba predstavu, čo sa predáva, čo "ide", no aj tak si neviem správne vybrať. Ak mi viete niečo odporučiť, budem rád. Rád si prečítam vaše skúsenosti / názory.
THX.
P.S.: Ak tu niečo chýba, prosím, nezamykajte mi to, doplním potrebné info hneď ako sa bude dať. Ak je to duplicitná téma, odkážte ma na "živý" topic.
Nový monitor k notebooku
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Nový monitor k notebooku
V dnesnej dobe uz kupovat TN monitor zmysel nema, rozhodne nie v tejto cene. Vyhody ktore kedysi TN malo, uz neplatia. S IPS panelom napr. Dell U2412M s VA panelom Dell S2440L. Oboje dopadli v recenziach vyborne. Ten s VA panelom (nevyhoda moze byt ze sa leskne) ma lepsi kontrast a ciernu, IPS zas lepsie uhly. Kludne aj nejaku iiyamu.
A mam, alebo nemam sa obavat vysokej odozvy ? Ja uz som o monitoroch pregoogloval nejaky ten stvrtok, a vsimal som si, ze vacsinou pisu, ze IPS sice skvele farby, ale kvoli odozve sa jednoducho nehodia na hranie (nie som gamer, to nie, ale obcas si zahrat chcem).Ryan Giggs napísal:V dnesnej dobe uz kupovat TN monitor zmysel nema, rozhodne nie v tejto cene. Vyhody ktore kedysi TN malo, uz neplatia. S IPS panelom napr. Dell U2412M s VA panelom Dell S2440L. Oboje dopadli v recenziach vyborne. Ten s VA panelom (nevyhoda moze byt ze sa leskne) ma lepsi kontrast a ciernu, IPS zas lepsie uhly. Kludne aj nejaku iiyamu.
K tym Dellom: ten s VA panelom je ako zrkadlo
-
Ryan Giggs
VIP
Odozvu to ma bez problemov. Problem IPS je ale nizky kontrast a horšia čierna. Aby ti to nevadilo viac ako nten leskly VA.
mám tu dva IPS panely, občas sa hrám. problémy s odozvou nepozorujem
Podanie farieb ?Curuj napísal:mám tu dva IPS panely, občas sa hrám. problémy s odozvou nepozorujem
-
Ryan Giggs
VIP
Podanie farieb zaleži na konkretnom monitore a nastaveni.