bolest v papuli po "vytrhnutom" zube
bolest v papuli po "vytrhnutom" zube
ludia, potrebujem pomoc s bolestou uz neexistujuceho zuba, dnes mi totiz trhali zub mudrosti, ale masiarina nenormalna, doktor ho musel rozrezat napoly aby ho vobec vytiahol, mam tam 6 stichov rana jak svina... problem je ze nedokazem ani strcit lyzicku do huby, ledva polykam caj, a ibalginy panadoly nepomahaju... nemate nekto nejaku fintu od bolesti? bo este chvilu a skapem odhladu, dik!
-
lekoklatik
VIP
Re: bolest v papuli po "vytrhnutom" zube
Nikdy som tomu neveril, ale budes musiet jedlo srkat slamkou chalan 
Osobne si myslim ze s tym nemas co spravit a proste si to musis vytrpiet kym sa ti to ako tak neukludni.
Pripadne ti zubar mohol dat nejake lieky na to (alebo skus v lekarni, ci nemaju nieco specialne na podobny pripad) ale to s tym jedlom myslim vazne.
GL
Osobne si myslim ze s tym nemas co spravit a proste si to musis vytrpiet kym sa ti to ako tak neukludni.
Pripadne ti zubar mohol dat nejake lieky na to (alebo skus v lekarni, ci nemaju nieco specialne na podobny pripad) ale to s tym jedlom myslim vazne.
GL
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...2x to robili aj mne...2x som mal také isté problémy ako ty...prvé dva dni som nejedol nič, potom polievky atp...jedol som tabletky, mne viac-menej pomáhali a veľa som spal, lebo v spánku som necítil bolesť...taký týždeň to potrvá...
ja nedokazem zozrat naprikald pomixovanu polievku mna z toho natahuje na vracanie normalne, ja ked vidim zemiakove pyre sa mi dviha zaludok cize nic mixovane neprichadza do uvahy... maximalne tak krupica aj to nvm ci slamkou pojde, a ajpri tej slamke mam dost problemy... uz mam cikady v zaludku ach kur*a mal som sa najest kym som to mal este ako tak pod anestezou 
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
asi jedine pretrpiet...
alebo kokain
pripadne mezokain, lidokain... (lokalne anestetika) ale skor by si zohnal kokain 
alebo kokain
-
Grim
Darca
...skús sa napiť mlieka (je dosť sýte)...prehĺtanie ti nerobí problémy?...
ano, robi 
do 2 dni budes moct jest v pohode mixovane veci.. a do tyzdna budes ok:)
no to je uplne win
vazim ledva 60 kilo a este mam 2 dni nezrat.. zubar to je horsie nez koncentrak 
-
pryja
Darca
nech sa paci, tie s cokoladovou prichutou su celkom stravitelne
http://www.google.sk/search?q=fresubin& ... 47&bih=555
http://www.google.sk/search?q=fresubin& ... 47&bih=555
no uz mam zasobu nutridrinkov, ale je to v celku kentus, hlavne tie ovocne fuj kur*a, na tom fungovat este cca 2 dni.. to je tyranie 
Netreba tie bolesti zase prehanat
Trosku sa vzchop a za par dni zacnes pomaly jest.
Jednoznacne nejaka konopna mast, extrakt, olej, nieco s liecivym ucinkom, nejake som videl aj v lekarni, no tam je ten vyber biedny.
k - ano na rit a na zalud si ju mazem
, boze taketo individua ako ty, co sa boja co i len podpisat pod karmu, nie to este viest diskusiu by sa mali presetrit a zvazit svoj psychicky stav
k - ano na rit a na zalud si ju mazem
-
lekoklatik
VIP
Ja by som si do ust nejaku konopnu mast nedaval. To by som radsej tie 2-3 dni hladoval.
Skus teda nejake syte napoje. Nejaku cokoladovu srandu. Alebo prichut aku mas rad. Vzdy je lepsie aspon ako tak "pit" (aj polievka je len voda, v podstate) ako neobabrat zaludok vobec.
Skus teda nejake syte napoje. Nejaku cokoladovu srandu. Alebo prichut aku mas rad. Vzdy je lepsie aspon ako tak "pit" (aj polievka je len voda, v podstate) ako neobabrat zaludok vobec.
Mlieko a mliecne vyrobky sa neodporucaju jest po takychto zakrokoch aspon par dni, pokial si to clovek nechce zhorsit, pomahaju repikove vyplachyGrim napísal:...skús sa napiť mlieka (je dosť sýte)...prehĺtanie ti nerobí problémy?...
Mne trhali vsetky 4 zuby mudrosti naraz, cize som musel jest kasicky a polievocky cca 2 tyzdne a viac, uz sa nepamatam presne (zvysky z pevnej stravy zapadali do dier v dasne a bezbolestne sa to vybrat nedalo). Ak sa Ti kase hnusia, jedine co Ti ostava je prezit na nutridrinkoch, vifonkach, prazenici a polievkach vsetkeho druhu...Nevyplachuj harmancekom, ale repikom, nevycucavaj krv, nepi slamkou, nefajci (sposobuje to podtlak v ustach a mozes si vytiahnut tu krvnu zrazeninu, co sa Ti urobi nad ranou a tym si sposobis suche lozko- prazdna diera az ku kosti...anyway, ked to mas zosite, toto nemusis striktne dodrziavat), nejedz mliecne vyrobky. Najlepsie proti bolesti a opuchu mi zaberali studene obklady (balik mrazenej zeleniny zabaleny v handre), ibalgin a vela spanku
ako toto sa s vytrhnutym zubom porovnavat vobec neda, stolicku mi uz trhali a nebolo to nic oproti tomuto, jasne ja viem ze ne 4
ale aj tak.. bezne ket vyberaju zuby mudrosti zvyknu davat 2-3 stehy, ja mam 6 abo 7 stehov a ranu mam v lici po dlzke troch stoliciek vratane toho zubu mudrosti, ma to mozno 3 cm ta rana, je to fakt shit... ale uz je to lepsie dnes som sa konecne nazral jak clovek sice maso ani chleba nezvladam stale ale som zjedol uz tekvicovy privarok a na veceru pirohy taze som vysmiaty 
-
Eritrea
Star
nj, mne tahali pred mesiacov 2 osmicky nad sebou, prvy tyzden hroza len na roznych tabletkach, polievky som si varila take rozmixovane...a na druhy tyzden vybrali stichy, aj ked sa mi to nezdalo...no a asi po troch som mohla ako tak otvorit sanku a zakusit. ale ta rana tiez asi 2 cm, doteraz to je take...cudne, stvrdnute...a kym som zuby od toho orandzoveho sajrajtu cim to potreli umyla ta presiel mesiac. na obklady najlepsie kus mesa
zabalit do utierky...
inac 4 zuby mudrosti naraz ? to ako v narkoze?...fakt, si neviem predstavit, moja zubna to ani nenavrhovala...
drzim palce
uz to bude len lepsie!
inac 4 zuby mudrosti naraz ? to ako v narkoze?...fakt, si neviem predstavit, moja zubna to ani nenavrhovala...
drzim palce
Jop, bolo to chvalabohu pod narkozou. Stichy som ale nemal, cize som si to uzil naplno s tymi dierami. Este aj rok po tom mam dolne dasna take cudne, ako keby tam je furt taka krpata diera a pravdepodobne sa to uz nikdy neupravi kompletne.
Najhorší týždeň v živote...
Cez víkend začali bolieť zuby, celá ľavá strana. Pondelok zubár - verdikt: zlomený dolný zub múdrosti, okamžite extrakcia. Samozrejme všetko zahnisané. Ďalšie 3 dni do dnes, bolesti jak sviňa, ucho líce, sánka, dolné zuby všetky, neustupuje. Dnes verdikt - rozsiahly zápal, ľudovo povedané mi to tam hnije.
6 dní doteraz som žral Ibalgin (vďaka čomu kašičky nielen jem, ale aj seriem), teraz som si dal predpísať niečo na inej báze, antibiotiká a každý deň čistenie u zubára.... A prognáza - neboj, to ťa ešte tak rýchlo bolieť neprestane.
Ak si nedám tabletku od bolesti neviem fungovať a hryziem omietku na plafóne, od analgetík mi je už zle, v podstate som nonstop zdrogovaný, teraz do toho ešte min. týždeň ATB...
Sorry musel som sa vyplakať
Cez víkend začali bolieť zuby, celá ľavá strana. Pondelok zubár - verdikt: zlomený dolný zub múdrosti, okamžite extrakcia. Samozrejme všetko zahnisané. Ďalšie 3 dni do dnes, bolesti jak sviňa, ucho líce, sánka, dolné zuby všetky, neustupuje. Dnes verdikt - rozsiahly zápal, ľudovo povedané mi to tam hnije.
6 dní doteraz som žral Ibalgin (vďaka čomu kašičky nielen jem, ale aj seriem), teraz som si dal predpísať niečo na inej báze, antibiotiká a každý deň čistenie u zubára.... A prognáza - neboj, to ťa ešte tak rýchlo bolieť neprestane.
Ak si nedám tabletku od bolesti neviem fungovať a hryziem omietku na plafóne, od analgetík mi je už zle, v podstate som nonstop zdrogovaný, teraz do toho ešte min. týždeň ATB...
Sorry musel som sa vyplakať