Zníženie minimálnych otáčok na grafike
Zníženie minimálnych otáčok na grafike
Dobrý deň mám takú ošemetnú otazku. Existuje nejaky software, ktorý vie nastaviť na grafike minimálne otacky, ktore sa budu automaticky pri zatazi dvihat? teraz nemyslim ati overdrive ani afterburner kde sa nastavi pevny profil. To sice znizi otacky na minimum ako chcem ale uz sa automaticky nedvihaju. Moja karta MSI HD 7750 bez zataze bez prace vetrak sa stale toci na 40% teplota je 30 stupnov zbytocne to takto hlucne chladi. Uplne staci ked budem mat nastavene 25 percent co uz nieje pocut, ide mi o hluk. Vdaka
Re: Zníženie minimálnych otáčok na grafike
40% je nastavené v biose. na menej by sa ten vetrák ani nemusel točiť. pohľadaj nejaký upravený bios, ktorý by umožnil nižšie otáčky, možno nájdeš
Veď v Afterburneri si vieš nastaviť krivku regulácie, neviem čo viac by si chcel. Alebo použi speedfan, ten ti to bude vedieť regulovať aj bez nastavenia tej krivky (ale vieš si tam nastaviť aj tú).
40% NIE JE minimum nastavené v BIOSe, keby si si Curuj poriadne prečítal čo autor napísal, videl by si že si to vie nastaviť aj nižšie. Na niektorých grafikách si vieš ventilátory aj vypnúť - a takto to robím ja, cez tú regulačnú krivku (v speedfane je na takéto niečo najlepšie použiť krivky dve, v afterburneri si vieš spraviť aj pravouhlý prechod, teda ti stačí jedna). Napríklad si nastavíš 0% otáčok pod 40°C a tých 25% nad 40°C a pridáš 5°C hysteréziu (napríklad) aby ti to držalo zapnutie/vypnutie trochu dlhšie.
môj návod pre speedfan a afterburner
40% NIE JE minimum nastavené v BIOSe, keby si si Curuj poriadne prečítal čo autor napísal, videl by si že si to vie nastaviť aj nižšie. Na niektorých grafikách si vieš ventilátory aj vypnúť - a takto to robím ja, cez tú regulačnú krivku (v speedfane je na takéto niečo najlepšie použiť krivky dve, v afterburneri si vieš spraviť aj pravouhlý prechod, teda ti stačí jedna). Napríklad si nastavíš 0% otáčok pod 40°C a tých 25% nad 40°C a pridáš 5°C hysteréziu (napríklad) aby ti to držalo zapnutie/vypnutie trochu dlhšie.
ja som si to prečítal poriadne a autor písal, že mu to menej ako 40 nejde nastaviť. tak som sa toho držal. a ako si písal ty - na niektorých grafikách vieš aj vypnúť...
diky moc presne toto som potreboval, som nevedel ze sa da nastavit ta krivkaTomKocuR napísal:Veď v Afterburneri si vieš nastaviť krivku regulácie, neviem čo viac by si chcel. Alebo použi speedfan, ten ti to bude vedieť regulovať aj bez nastavenia tej krivky (ale vieš si tam nastaviť aj tú).