Chcel by som sa spýtat, že ked sa my na notebooku nabije celkom baterka(100%) tak potom ja napajanie na adapter alebo na baterku.
Lebo kebyy bolo na baterku tak by sa trosku vybila a hned by sa dobila a tým by sa znizovala jej životnost.
Opravte ma ak sa mýlim.
Napájanie NTB
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Napájanie NTB
ak maš na mysli či počas uživania NTB vyberať baterku ..myslim že to sa už nerobí ...baterka ak je nabita tak ju už nenabija až od určiteho percenta cca 85% ....hovori sa čim menej krat sa ti baterka na notebooku bez napajania vybije tym dlhšie prežije ..neviem či to je ešte pravda ale ja som aj tak toho nazoru že baterky maju taku životnosť že po skončeni zaruky aj tak skoncuje ...
-
Chalesnik
Medium Professional
ked mam moznost byt zapnuty na kabli tak bateriu vyberam, dellko co som mal predtym som to robil tiez a aj po 4 rokoch mi vydrzi internet, word atd nic narocne 3 hodky
Batériu poškodzuje samotný cyklus nabitia a vybitia. Teda najväčšia blbosť, aká môže byť- a veľa ľudí to robí- že nabije baterku do 100%, vytiahne adaptér, batéria sa mu vybije a znova ju zapojí... Pritom má notebook stále na jednom mieste. A už sa ľudia čudujú, že im po roku, roku a pol baterka vydrží len pár minút. Takže treba sa vyhýbať zbytočnému nabíjaniu a vybíjaniu.
To nerobim ze ked sa my nabije na 100% tak vytiahnem adapter a vybijeb baterku a potom znova ju nabije.
Este nechapem tomu ze baterku mam nabitu na 100% vecer vypnem NTB a na druhy den ked ho zapnem uz je baterka na 99% a pise tam ze jezapojene a nenabíja.
Stretli ste sa uz s takýmto prípadom??
Este nechapem tomu ze baterku mam nabitu na 100% vecer vypnem NTB a na druhy den ked ho zapnem uz je baterka na 99% a pise tam ze jezapojene a nenabíja.
Stretli ste sa uz s takýmto prípadom??
-
Chalesnik
Medium Professional
urcite maju osetrene to ze ked je bateria nabita tak ju nenabija ... ale podla mna to neni na 100% a furt ju trosku dobija preto si ju vyberam ked ju nepotrebujem.. zatial som vlastnil 3 ntb a na vsetkych osvedcena metoda
Akumulátory najviac ničí čas a úroveň nabitia. Plne nabitému akumulátoru sa kapacita znižuje rýchlejšie ako akumulátoru nabitému na 50%, ideálna vec je teda nabiť akumulátor napríklad na 60% a vybrať a ak plánuješ výjazd s notebookom, tak si akumulátor dobiješ. Je to dosť obmedzujúce, ale takto si udržíš kapacitu najdlhšie.
Odpoveď na otázku je, že notebook po plnom nabití prestane akumulátor dobíjať a ide z adaptéra, nabíjanie znova začne ak úroveň nabitia akumulátora klesne pod istú hranicu. Paviliony od HP mali ale nabíjanie zriešené tak geniálne, že baterku nabíjali furt, čím ju vedeli celkom spoľahlivo odfajčiť v relatívne krátkom čase.
Odpoveď na otázku je, že notebook po plnom nabití prestane akumulátor dobíjať a ide z adaptéra, nabíjanie znova začne ak úroveň nabitia akumulátora klesne pod istú hranicu. Paviliony od HP mali ale nabíjanie zriešené tak geniálne, že baterku nabíjali furt, čím ju vedeli celkom spoľahlivo odfajčiť v relatívne krátkom čase.