Tutorialy na javu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Tutorialy na javu

Príspevok od používateľa Markoff »

Nemate nejake dobre stranky s tutorialmi na javu? Okrem oficialnych tutorialov od oracle, ďakujem.
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Re: Tutorialy na javu

Príspevok od používateľa pcsiete »

Vseobecne zalezi na tom co chces v jave robit. Na oracle su navody aj na API, a treba poznamenat ze su dost kvalitne. Inak dobra je ucebnica jazyka java, pomohla ked som zacinal, ale inak mam pocit ze oproti ucebnici jazyka C je to knizka slabsia. Inak otazka, preco Java?
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

no nvm chcel som sa naučiť programovať a nevedel som či C++ alebo Java tak som skúsil najskôr Javu. Neskor by som chcel aj iné jazyky, ale niekde musím začať. Či java neni moc dobra pre začiatočníka? Zdá sa mi dosť zložitá oproti napr. Delphi v ktorom som programoval ešte kedysi dávnejšie. A skôr by som chcel nejaké internetové tutorialy ako knihu.
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lowmanek »

Sice do programovania zatial moc "nevidim", ale od Javy, C++ a inych OOP jazykov ma vsetci zdatnejsi hned odhovorili...zacal som teda s C, kupil som si knizku od Herouta
Lepsi sposob, ako sa tento jazyk naucit som nenasiel a menej ako 10€ mi za to jednoznacne stalo (aspon terajsi dojem, po cca 150 stranach :D)
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

Ucebnica jazyka C je elitna kniha pre zaciatocnika s sirokym prehladom, o ucebnici Javy mozem povedat, ze je dobra, ale zeby bola taka dobra ako Ccko? Inak ako Ccko vie byt dost zlozite. Java ma dobre spracovanie OOP principy. Z C++ by si tak ci tak vyuzival len C zaklad a OOP, ktore je tam dost pokrocile by ti dlhsi cas mohlo robit problem. Osobne si myslim, ze Java je dobra volba. Kup si teda tu knizku od herouta, ako ze 8€ neni nic moc za taky zaklad.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »