Váš názor na 3D
Váš názor na 3D
Aký je Váš názor na filmy v 3D?? Páči sa vám to, alebo by ste radšej uprednostnili vyššiu kvalitu obrazu a viac FPS??
Mne osobne 3D neprekáža, ale oveľa sympatickejšie sú mi filmy napr. v 65mm formáte čo podporujú napr. IMAX kamery. Na druhej strane, 3D sa mi páči iba v prípade rozprávok (ako v poslednej dobe boli v 3D Madagaskar 3, Doba ľadová 4 a mnohé iné) v ktorom prípade to ponúka pre deti väčší zážitok.
Mne osobne 3D neprekáža, ale oveľa sympatickejšie sú mi filmy napr. v 65mm formáte čo podporujú napr. IMAX kamery. Na druhej strane, 3D sa mi páči iba v prípade rozprávok (ako v poslednej dobe boli v 3D Madagaskar 3, Doba ľadová 4 a mnohé iné) v ktorom prípade to ponúka pre deti väčší zážitok.
Re: Váš názor na 3D
Nechce sa mi rozpisovať, čiže polopatisticky. Napríklad:
Avatar - James Cameron, ktorý pred tým, ako natočil prvý 3D film absolvoval naozaj dlhoročné skúsenosti s 3D v dokumentoch. a keď sa rozhodol, že tento veľkofilm bude v 3D, spravil to naozaj naplno. Prvotriedna technika, 3D kamery, žiadna konverzia a roky praxe. V tomto prípade určite áno.
75% ostatných filmov - 3D často iba konvertované z pôvodnej 2D snímky, režisér, kameramani, a celý štáb bez štipky skúseností, film bez 3D potenciálu, a podobne. V tomto prípade určite nie.
Vo všeobecnosti, áno, 3D mám rád, n dobre si vyberám, na ktorý film navštívim 3D kino, a na ktorý 2D. Čo si teraz spomínam, v 3D som si vychudnal Avatara, Transformers 3, Avengers a teraz posledne to zaklincoval Hobbit v HFR 3D.
Avatar - James Cameron, ktorý pred tým, ako natočil prvý 3D film absolvoval naozaj dlhoročné skúsenosti s 3D v dokumentoch. a keď sa rozhodol, že tento veľkofilm bude v 3D, spravil to naozaj naplno. Prvotriedna technika, 3D kamery, žiadna konverzia a roky praxe. V tomto prípade určite áno.
75% ostatných filmov - 3D často iba konvertované z pôvodnej 2D snímky, režisér, kameramani, a celý štáb bez štipky skúseností, film bez 3D potenciálu, a podobne. V tomto prípade určite nie.
Vo všeobecnosti, áno, 3D mám rád, n dobre si vyberám, na ktorý film navštívim 3D kino, a na ktorý 2D. Čo si teraz spomínam, v 3D som si vychudnal Avatara, Transformers 3, Avengers a teraz posledne to zaklincoval Hobbit v HFR 3D.
Hensym napísal:Nechce sa mi rozpisovať, čiže polopatisticky. Napríklad:
Napísal si to dobre. AVATAR, HOBBIT a podobne, tam to bola vzorová práca s 3D už na place (btw na HOBITOVI kreslili ešte aj návrhy v 3D, kto videl videoblog). Napríklad DARK KNIGHT RISES by som si ale v 3D nevedel predstaviť. 3D formát je pre mňa osobne zaujímavý iba pri vizuálne a efektovo výborných filmoch (nie že by Batman nebol, ale to točili realisticky a čo sa dalo, spravili v skutočnosti alebo s miniatúrami).
Tak bol som zatiaľ len na jednom 3D filme v kine a po pol hodine ma z toho začali štípať oči takže nič moc. A nepríde mi to nejak extra pohodlné mať na sebe okuliare celý čas.
Súboj Titanov,Piráti 4,Transformers 3,Hobit-to boli filmy na ktoré som videl v 3D.V každom filme boli nejaké efekty(najviac asi v Hobitovi) ale nič výnimočné. 3D mám rád...keby neboli tie okuliare tak by to bolo lepšie 
Všetci kritizujú 3D vo filme podľa toho, koľko "ľakacích" 3D efektov tam bolo, a to je blbosť. Ja si to 3D neužívam preto, že mi cez hlavu preletí šíp, ale preto, že to posúva zážitok z filmu ďalej vo všeobecnosti, vyzerá to priestorovo, realisticky, a pri kvalitných 3D snímkoch určite lepšie, ako 2D film. Tlačenie z okuliarí pri nose mávam aj ja, to jediné mi vadí,... Inak ma oči ani hlava z toho nikdy neboleli. 3D malo geniálny zmysel práve pri Hobbitovi, keďže práve tých slabých 24 FPS proste nestačí. Kecy, že viac netreba si prosím nechajte. 24 snímkový film je dotrhaný dosekaný obraz, kde sú akčné scény plné motion bluru, potom ani to 3D nevyznie tak realisticky. Plynulý Hobbit bol geniálny, to bol zážitok. Neviem si predstaviť Avatara v HFR, to musí byť orgazmus, dúfam, že dvojka bude premietaná takto. 
dufam, ze sa s tymto nezmyslom prestane cim skor. IMAX bol jediny sposob 3D, ktory som uznaval. plus tie filmy mali aj hodnotu.
jediny z 3D filmov, ktory moze mat hodnotu je Hobbit, ale toho som este nevidel, preto nepozem posudit
jediny z 3D filmov, ktory moze mat hodnotu je Hobbit, ale toho som este nevidel, preto nepozem posudit
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som v 3D videl iba jeden film a to bol medved Yogi, niekedy pred dvoma rokmi. Cely film OK ale ked sme vysli z kina, zacala ma boliet hlava. Inac sa mi to celkom pacilo, ale tie listky su hrozne predrazene. Ja si na to nepotrpim a uspokojim sa aj s 2D.
určite bez okuliarov by to bola lepšie, už len aj pri domácom použití
ja by som prijal film v 3D, pri 48FPS natáčaný vo formáte 65 mm alebo tak- skrátka v neuveriteľnom rozlíšení, to by mohlo byť super
a zasa to kritizovanie podľa "ľakacích" efektov z určitého uhla nieje blbosť, pretože 3D zaujme mňa iba pri akčných scénach, ale pri romantickom filme, 3D formát herecký výkon neposunie a to, že uvidím jedného bližšie než toho druhého, nemá nič do seba... ani ja nechodím na 3D aby mi vedla hlavy preletel vtáčik, ale na priestorový zážitok, čo každá film nemá, no HOBBIT, Avengers,.. to určite mali
ja by som prijal film v 3D, pri 48FPS natáčaný vo formáte 65 mm alebo tak- skrátka v neuveriteľnom rozlíšení, to by mohlo byť super
a zasa to kritizovanie podľa "ľakacích" efektov z určitého uhla nieje blbosť, pretože 3D zaujme mňa iba pri akčných scénach, ale pri romantickom filme, 3D formát herecký výkon neposunie a to, že uvidím jedného bližšie než toho druhého, nemá nič do seba... ani ja nechodím na 3D aby mi vedla hlavy preletel vtáčik, ale na priestorový zážitok, čo každá film nemá, no HOBBIT, Avengers,.. to určite mali
Toto pseudo 3D neuznávam ani najmenej. Oblbovák neskutočný. 3D je niečo úplne iné. Videl som dva filmy v 3D. Po Avatarovi som si povedal, že "3D" už nechcem vidieť, ale dal som mu ešte šancu s Avengers, kde som sa utvrdil, že nie. Už nikdy. V rýchlych scénach vidím sekaný pohyb, skutočná hĺbka obrazu je biedna, kamera je zaostrená na nejaký objekt a keď by sa môj zrak pokúsil zaostriť na inú časť scény, tak má smolu, lebo je to rozmazané. Počkám si na skutočné 3D, ked budem môcť nazrieť za objekty. a bez nejakých okuliarov
-
uplink
VIP
Súhlas s Curujom. Toto pseudo-patokové 3D z roku pána je hovadina. Bolia z toho oči a hlava akurát, bliká to, alebo to má nízke rozliško. Tiež sa teším na skutočné 3D.
uplink napísal:Súhlas s Curujom. Toto pseudo-patokové 3D z roku pána je hovadina. Bolia z toho oči a hlava akurát, bliká to, alebo to má nízke rozliško. Tiež sa teším na skutočné 3D.
Pod pojmom "skutočné 3D" myslíš REAL 3D??
-
uplink
VIP
Holografickú projekciu tvorenú preseknutím viacerých svetelných lúčov v priestore s optimálnym kontrastom 1:nekonečno [nulová transparencia pri absolútnej bielej] s realtime renderovaním, nie prederenderovanú, tzn. že budem mať materiály aj textúry, najlepšie viackanálové 3D so snímaním polohy môjho zraku/zrenice, aby vedel pre viacerých naraz upraviť lesk, matnosť, odrazy, refrakciu a reflexiu povrchu ako takého. Proste skutočné 3D, ako povedal Curuj.
Ach bože. Ak chcete nazerať za plátno, tak miesto do kina treba ísť k psychiatrovi. Neviem prečo to nazývať "pseudo 3D". Je to 3D. Obraz je sekavý? Áno, je. Ako keby v 2D nebol. Ako som písal vyššie, 24 FPS formát je idiotizmus, Hobbit bol krásny. Najviacsa mi páči, ako napríklad píše Curuj, že je to zaostrené na nejaký objekt, a keď chce zaostriť inam, tak nemôže. Aha, takže keď je 2D kamera zaostrená na ksicht v popredí, tak ty prepisuješ zákony fyziky a negatív na filme, a zaostruješ na HOTOVOM filme dozadu, hej? V rámci zaostrovanie je 3D a 2D úplne to isté, vždy je zaostrené na to isté miesto, je jedno, či je rozmazaná časť v popredi, pozadí, alebo je plochá. Toto nie je 3D z roku pána, ak sa jedná o naozajsný film, je to zážitok. Ja zastávam názor, že ak to niekom bliká, alebo ho bolí hlava, tak je chyba v ňom, nikto ho to nenúti pozerať. Ale nazývať to kvôli tomu patokom mi príde nefér. Ale OK, poďme nazerať za roh kamery. 
osobne ma oči ani hlava neboleli...
k tomu ostreniu - chýbalo mi to v avatare, ked tam poletovali tie divné biele veci v tom pralese a chcel som si ich pozrieť lepšie a nemohol som. v 2D by som si ich asi ani nevšimol.
sekanie je aj v 2D, ale nejako ho nepozorujem tak výrazne ako pri 3D. žeby to bolo striedaním snímkov pre ľavé a pravé oko? že by to potom mozog inak vnímal. alebo to len moje a uplinkove oči sú na inej úrovni, že im toto "3D" nežerieme?
k tomu ostreniu - chýbalo mi to v avatare, ked tam poletovali tie divné biele veci v tom pralese a chcel som si ich pozrieť lepšie a nemohol som. v 2D by som si ich asi ani nevšimol.
sekanie je aj v 2D, ale nejako ho nepozorujem tak výrazne ako pri 3D. žeby to bolo striedaním snímkov pre ľavé a pravé oko? že by to potom mozog inak vnímal. alebo to len moje a uplinkove oči sú na inej úrovni, že im toto "3D" nežerieme?
Curuj: Nie, Hbbit v 48 FPS 3D bol nádherný, plynulý jak sviň a neblikal. Preto tu už tetí krát nadávam na 24 FPS. 
48fps by som tiež bral. ale to je len v kine
dávno to malo byť všade. istý čas som si nechával v prehrávači interpolovať obraz, takže aj 24fps vyzeralo fajn plynulo
ale občas to blblo 
Curuj napísal: alebo to len moje a uplinkove oči sú na inej úrovni, že im toto "3D" nežerieme?
môže byť, napr môj kamoš vôbec s 3D okuliarmi nevidí 3D obraz, ale obyčajné 2D, pretože má nejakú "poruchu" očí, iného zasa z toho bolí hlava ako po opici a ja osobne, keď som videl prvé filmy v 3D, to bolo myslím ten rok čo to tu v kinách na Slovensku začalo (myslím) som 3D film videl strašne tmavý, nemal farby, ale teraz, z novšími je to OK, ale to záleží aj na okuliaroch a technológiach v kine, to nebolo Palacecinema, ale nejaké malé súkromné kino
vela zalezi aj od kina v ktorom to 3D sledujete. V bratislavskych kinach su tie 3D filmy o dost slabsie, nez v kinach CineMaxu (NR,ZA,TN...). A vlastne uz v BA na 3D film uz nikdy nepojdem (pokym nezmenia technologiu). najviac sa mi pacia 3D rozpravky, tie su naozaj super 
Curuj: 48 FPS nemáš problém prehrať aj doma na počítači, alebo (myslím) na každom lepšom prehrávači. Ja som pozeral klasický 24snímkový film na high-end telkách u známych, rozumej 1500€ a viac, a asi tam bola zapnutá ta interpolácia, a vyzeralo to skoro takplynulo ako napríklad Hobbit v kine. Na PC to mám zapnuté v prehrávači, ale trochu to blbne, pri prestrihoch tam sú rôzne artefakty, a tak - no na tých TV to bolo parádne. Na druhej strane, po prehraní 48FPS traileru na PC to bolo bezchybné, čiže teraz čakám na nejaký HFR rip Hobbita.
48 FPS by sa mal stať novým štandardom. 24 je proste málo. Bohužiaľ, ľudia majú zaškatuľkovaný plynulý obraz z TV seriálov, a live prenosov, a potom to pre nich zo začiatku pôsobí lacno. Ja keďže som si ten trailer pozrel asi 150x doma, tak v kine som už bol vo svojom živle. Na druhej strane, kamarát si zvykol údajne až v polovici, a kamarátka vraj vôbec, ale že tomu dajú šancu, lebo je to rozhodne krajšie.
48 FPS by sa mal stať novým štandardom. 24 je proste málo. Bohužiaľ, ľudia majú zaškatuľkovaný plynulý obraz z TV seriálov, a live prenosov, a potom to pre nich zo začiatku pôsobí lacno. Ja keďže som si ten trailer pozrel asi 150x doma, tak v kine som už bol vo svojom živle. Na druhej strane, kamarát si zvykol údajne až v polovici, a kamarátka vraj vôbec, ale že tomu dajú šancu, lebo je to rozhodne krajšie.