ak by tu bol niekto tak SS pls
živnosť
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
živnosť
Ahojte, je tu niekto kto by mi vedel povedať všetko ohladom zivnosti ? ako sa zaklada aj vsetko viem aj odvody som si pozeral len mam par otazok
Re: živnosť
myslim ze grim napis jemu
-
cORP.
Addict
aj ja mam zivnost ak chces ale cez ss sa bavit nebudem ,myslim ze to nema nejaky extra zmysel .
-
Grim
Darca
...jj...otázky ti zodpoviem cez SS...
-
mihalswk
Medium Professional
dakujem Vam 
Prečo si sa rozhodol práve pre živnosť ? Koľko máš rokov ?
hlavne ak chce brat clovek ten "prispevok", tak sa to neoplati. ledva pokryje zdravotku na 3 roky
-
Solo_Kamen
King
Keď už sme u toho, existuje nejaká minimálna doba, počas ktorej živnosť nemôže byť pozastavená alebo zrušená?
ak beres prispevok tak 3 roky
Ja mám otázku - ak som zamestnanec a popritom si zriadim živnosť, tak ako je to s odvodmi?
Platis ich 2x, teda zamestnavatel za teba a zo zivnosti ty sam za seba. Alebo si daj aj pracu na zivnost.
-
mihalswk
Medium Professional
ja uz mam zivnost a potrubjem poradit s nahradou PHM ale nejako sa mi nedari
neviete tu niekto o tom ?
-
PhYs0c
King
blbosť, to by načo bolo dobré?heker napísal:Platis ich 2x, teda zamestnavatel za teba a zo zivnosti ty sam za seba. Alebo si daj aj pracu na zivnost.
ak si na TPP, tak prinesieš do poisťovne zmluvu, že za teba bude odvody platiť tvoj zamestnávateľ a počas tej doby si ich ty neplatíšbegbeee napísal:Ja mám otázku - ak som zamestnanec a popritom si zriadim živnosť, tak ako je to s odvodmi?
Platis ich 2x, plati ich za teba zamestnavatel a budes ich musiet platit aj ty po prvom roku. Co na co by bolo dobre, dat si pracu na zivnost? Asi na to, ze sa ti to spoji a budes platit menej na odvodoch.
http://financie.etrend.sk/dane-a-odvody ... tnani.html
http://financie.etrend.sk/dane-a-odvody ... tnani.html
-
PhYs0c
King
nie, načo je dobré platiť 2xkrát odvody...ak si dáš prácu na živnosť, tak nebudeš platiť menej na odvodoch, akurát ich budeš platiť len ty a zamestnávateľ nie, takže on bude platiť menej na odvodoch, takže ešte raz, načo by to bolo dobré?
Pretoze ak si das pracu na zivnost, tak odvody platis len 1x, platis teda Socialku a zdravotnu. Ked mas pracu na zivnost, tak dostavas viac penazi, teda dostavas aj peniaze, ktore isli na odvody.
-
PhYs0c
King
áno, v prípade, že zamestnávateľ nie je kretén, ktorý ti odmieta platiť o odvody viac...ver, že aj takí sú
práve teraz toto riešim, chcem sa zamestnať popri živnosti a pani v poisťovni mi povedala, že po dobu, ktorú bude za mňa platiť odvody zamestnávateľ ich ja nemusím...bol som tam tento piatok (17.5.)
práve teraz toto riešim, chcem sa zamestnať popri živnosti a pani v poisťovni mi povedala, že po dobu, ktorú bude za mňa platiť odvody zamestnávateľ ich ja nemusím...bol som tam tento piatok (17.5.)
je to tak ako pise physoc, odvody platis iba raz. ak ich za teba plati zamestnavatel, tak ty uz nemusis a opacne.