Mam problem s nahravanim driveru napr. na zvukovku. Neviem totiz kde v Linuxe [mam knoopix ale o par dni dotaham menrake] treba hladat nieco ako spravca zariadeni. Mal by som tam ako vo wine nerozpoznane zariadenie ja by som mu dal cestu kde by to mal hladat a ono by to smaozrejme s linuxovskym driverom urobilo. To iste pri Grafike a sietovke.
//co je to DHCP? bolo to prii nastaveniach site.
//co je to Broadcast adress?
//ake nastavenia modemu mam dat ak mam net zdielany po wlan?
Linux Driver
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
1) DHCP server je zjednodusene povedane server v sieti ktory "prideluje" pocitacom IP-adresy. Tzn. ze po zapnuti sietoveho rozhrania sa vysle poziadavok do siete (broadcast - na vsetky stanice) a niektora z nich (ten dhcp server) odpovie ze ty mas mat taku a taku ip adresu, masku siete, takato je gateway a pocitac si tieto nastavenia ulozi.
2) Broadcast adresa je adresa na ktoru ked vysles poziadavku, tak sa dostane na vsetky pocitace v danej sieti/podsieti. Typicky je to 192.168.0.255, v pripade subnetovania napr na 4 segmenty to bude 192.168.0.[64,128,192,255]
3) wlan? tym myslis wifi-lan?
2) Broadcast adresa je adresa na ktoru ked vysles poziadavku, tak sa dostane na vsetky pocitace v danej sieti/podsieti. Typicky je to 192.168.0.255, v pripade subnetovania napr na 4 segmenty to bude 192.168.0.[64,128,192,255]
3) wlan? tym myslis wifi-lan?
j, tym myslim wifi3) wlan? tym myslis wifi-lan?
Xcem si installnut zvukovku, mam Realtek High-Definition Audio [5.1] blizsie parametre sa mi nepodarilo zistit. Je na doske a ma aj koaxialny vystup. Dosku mam ASUS P5GD1 Pro. Skusal som to cez ten soundcardconfig ale nerozpoznalo mi kartu a medzi manualnym vyberom nebola.
-
mr.fritz
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
aby si zistil co mas za zvukovku napis v console:pak to sem pacni
Kód: Vybrať všetko
lspci -v | grep audioMoznoze to bude zniet trapne a trosku nadnesene ale v dobrom.
TOTO NERIES KYM TO NEMAS NAINSTALOVANE ! tym mam na mysli Mandrivu/Mandrake pri instalacii si to najde a nakonfiguruje sam. Co nenajde on najdes ty v zozname. Jednoduche ako .... . Problem moze nastat s ovladacmi na Grafu. Ale to je znova jednoduchsie ako to vyzera. Ale o tom potom
TOTO NERIES KYM TO NEMAS NAINSTALOVANE ! tym mam na mysli Mandrivu/Mandrake pri instalacii si to najde a nakonfiguruje sam. Co nenajde on najdes ty v zozname. Jednoduche ako .... . Problem moze nastat s ovladacmi na Grafu. Ale to je znova jednoduchsie ako to vyzera. Ale o tom potom
Mam tu s install maly problem skus pomoct: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=35 ... c&start=30hurfo napísal:Moznoze to bude zniet trapne a trosku nadnesene ale v dobrom.