Automotive education
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automotive education
Vravim,,,s abs nezdochne. Zdochne samozrejme az vtedy,ked uz auto skoro stoji,to nieje o com
Dnes som sa dozvedel zaujimavu vec- tak by som sa rad spytal ako to naozaj je 
Vsimol som si, ze na zadnej naprave nemam brzdove kotuce "hladko zosuchane" po celej ploche. Na fotke su to tie tmave ciarky po obvode.
Na toyotackom fore niekto pisal, ze je to kvoli tomu, ze brzdy na "modernych" autach su konstruovane skor na kratke prudsie brzdenie, ako dlhe a jemnejsie. Co si o tom myslite?
Vsimol som si, ze na zadnej naprave nemam brzdove kotuce "hladko zosuchane" po celej ploche. Na fotke su to tie tmave ciarky po obvode.
Na toyotackom fore niekto pisal, ze je to kvoli tomu, ze brzdy na "modernych" autach su konstruovane skor na kratke prudsie brzdenie, ako dlhe a jemnejsie. Co si o tom myslite?
Je pravda, že pri krátkom a prudkom brzdení je vyvíjaný na kotúč väčší tlak a tým sa platnička viacej zahryzáva. Platí to obzvlášť pri zadných kotúčoch kde v prípade slabého brzdenia nieje vyvíjaný dostatočný tlak. V tom prípade môže dôjsť až k opotrebovaniu ako je v prílohe. Preto sa odporúča brzdiť kratšie a razantnejšie. Predíte sa tým aj prehriatiu kotúča.
Škoda že takéto rady nedávajú v autoškole.
Preco su automaticke prevodovky obmedzene na urcity pocet Nm?
Preco su automaticke prevodovky obmedzene na urcity pocet Nm?
pri automatickych prevodovkach je dolezity stav jej oleja, v pripade, ze by k prevodovke bol pripojeny neumerne vykonny motor zacal by byt tento olej nadmerne zatazovany cim by doslo k jeho prehrievaniu a strate vlastnosti, tym by sa mohla prevodovka mechanicky poskodit - "spalila by sa", aj manualne su konstrukcne obmedzene pre urcity vykon, ktory by uz mechanicky nezvladli a nieco by v nich prdlo
Automaty obsahujú veci ako menič krútiaceho momentu, ktorý využíva olej na prenos momentu a tam sa zrejme naráža na tepelné limity oleja...
Z akeho dovodu sa zohne ojnica?
-
RATZINGER666
Darca
unava materialu, neprimerane zvyseny vykon...
-
martinez13
Light Professional
chcem sa spýtať, že ak bolo auto častejšie ''dusené'' a teraz stratilo akceleráciu, proste ledva už zrýchľuje z 3 na 4 a zo 4 na 5 tak čo by ste poradili aby som mu vdýchol trochu života?
kamoš mi vravel že mám ísť niekam na odlahle miesto a vytočiť to na nejakých 6000ot. a takto ísť až po 4 stupeň čiže aj na 2, 3, 4 to vytočiť na tých 6000ot.
vďaka za tipy, motor to je 1,4 55kW benzín
kamoš mi vravel že mám ísť niekam na odlahle miesto a vytočiť to na nejakých 6000ot. a takto ísť až po 4 stupeň čiže aj na 2, 3, 4 to vytočiť na tých 6000ot.
vďaka za tipy, motor to je 1,4 55kW benzín
-
Francek
Star
Natankuj 20€, zohrej motor (aj olej, nie len vodu) a daj si vylet do obmedzovaca niekde na klukatej okreske par km
. Opakuj do vtedy, kym motor nepoje normalne.
-
RATZINGER666
Darca
martinez: tak, ako Ti radi kamarat a aj Francek, ale nemusis to robit na kazdom stupni, staci dvojka, potom uz v klude do trojky, opakuj... proste najdi si nejaku trasu za mestom, kde tomu mozes popridavat, povrcat, pribrzdit si a opat dookola...
Čo si predstavujete pod pojmom dookola resp. chvíľu?
Na obmedzovači prejsť 10 km?
Na obmedzovači prejsť 10 km?
-
martinez13
Light Professional
ďakujem za reakcie a rady, keď bude vonku sucho tak to pôjdem za mesto skúsiť, snáď mi to toľko otáčok znesie.. potom napíšem verdikt 
-
Francek
Star
Znesie
Dovolim si tvrdit, ze mu to prospeje. Motory nie su robene z papiera (ani z dreva a pod
). Kludne sem tam daj motoru aj cervene pole na otackomeri. Nic sa mu nestane ked ho tocis PORIADNE zohriaty. Hovori sa, ze to je cca 10km beznej jazdy (aby sa zohrial olej).
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, tomu autu sa nema co stat, nech to je cokolvek...
begbeee: no pod plnym plynom radit az pri obmedzovaci, nie drzat na dvojke pri 80tke 10 kilakov
nie chvilu, ale rozbehnut sa, 1, 2, 3, pribrzdit, 2, 3, pribrzdit, 2, 3 a dookola 
pomoze aj plna nadrz aditivovaneho paliva, pripadne aditivum proti uhliku do obycajneho... a ako spomina kolega, zohriaty a zachovaly olej...
begbeee: no pod plnym plynom radit az pri obmedzovaci, nie drzat na dvojke pri 80tke 10 kilakov
pomoze aj plna nadrz aditivovaneho paliva, pripadne aditivum proti uhliku do obycajneho... a ako spomina kolega, zohriaty a zachovaly olej...
Ja som tak musel ist, na jednotke na obmedzovaci 10kmRATZINGER666 napísal:presne tak, tomu autu sa nema co stat, nech to je cokolvek...
begbeee: no pod plnym plynom radit az pri obmedzovaci, nie drzat na dvojke pri 80tke 10 kilakovnie chvilu, ale rozbehnut sa, 1, 2, 3, pribrzdit, 2, 3, pribrzdit, 2, 3 a dookola
Jedna, plny, v obmedzovaci tempomat (zopina iba nad 50kmh takze som musel
-
RATZINGER666
Darca
mne kedysi utrhlo vypinaciu vidlicu na spojke a so zapnutym motorom proste neslo vyradit kvalt... a ja som bol 40km mimo domu v inom meste... tak som cestoval takymto sposobom: rozbiehal som sa na dvojke, do nejakej sedemdesiatky som podrzal, vypol motor, zaradil patku, nastartoval a pokracoval v jazde... a opakoval pri kazdom pribrzdeni, stani, semaforoch a podobne, az pokial som sa nevymotal z mesta a nedostal na okresku... zabava, no 
Ja som mal podobny problem akurat som zlomil vidlicu v prevodovke, tu co radi rychlosti, ostala tam jednicka a paka zrazu volna hovorim, vybavene...Ale nakoniec v pohode chvala bohu.RATZINGER666 napísal:mne kedysi utrhlo vypinaciu vidlicu na spojke a so zapnutym motorom proste neslo vyradit kvalt... a ja som bol 40km mimo domu v inom meste... tak som cestoval takymto sposobom: rozbiehal som sa na dvojke, do nejakej sedemdesiatky som podrzal, vypol motor, zaradil patku, nastartoval a pokracoval v jazde... a opakoval pri kazdom pribrzdeni, stani, semaforoch a podobne, az pokial som sa nevymotal z mesta a nedostal na okresku... zabava, no
ja som mal podobny problem na mojej audine... rozbehol som sa, dal som z 1 do 2 a zastal som.. vyradil som 2 a uz nesla zaradit ani 1 ani 2... ostatne rychlosti isli
prisiel som domov na zial bohu na 3 hore kopcom... vtedy ma podrzalo tych 200 konikov 
k teme.. teoreticky co sa tyka toho motora 1,4 55KW tam uz moze byt viac chyb.. vytacanie na obmedzovac tomu moze pomoct a nemusi. kamosi mali podobny problem tiez na 1,4 v Seat Inca. Vymenili skrtiacu klapku z ineho motora a motor ide zase ako ma... zase dalsi pripad kamosova mama jazdila na A3 1,6i 74KW a jadzila na kus plyna ako na dieslaku... problemy nenechali na seba dlho cakat... podpalene ventily, karbon, zanesene vstreky... pri benzinoch to chce proste vyssie otacky ako u nafty..
k teme.. teoreticky co sa tyka toho motora 1,4 55KW tam uz moze byt viac chyb.. vytacanie na obmedzovac tomu moze pomoct a nemusi. kamosi mali podobny problem tiez na 1,4 v Seat Inca. Vymenili skrtiacu klapku z ineho motora a motor ide zase ako ma... zase dalsi pripad kamosova mama jazdila na A3 1,6i 74KW a jadzila na kus plyna ako na dieslaku... problemy nenechali na seba dlho cakat... podpalene ventily, karbon, zanesene vstreky... pri benzinoch to chce proste vyssie otacky ako u nafty..
Ak mám pocit, že je motor lenivý a neochotný ťahať, čo s ním spraviť? Jedná sa o 2.0 naftový motor s výkonom 85kW a 260NM (auto má 1,5t). Lenivosť a neochotu ťahať by mohla mať na svedomí aj váha vzduchu. Tú som na určitý čas odpojil a nepocítil som žiadny rozdiel. Je možné, že by mu pomohla dlhšia trasa pri vyšších otáčkach?