EGR - upchaty?
EGR - upchaty?
Zdravim
Uz davnejsie som si vsimol ze mi nieco bucha v motore na volnobehu. Pri jazde neviem ci to robi ani neviem ci to robi na vyssich otackach lebo tie zvuky nisu az take hlucne zeby ich bolo pocut ale problem je nasledovny ak mam neutral a motor bezi tak z motor idu niekedy pravidelne niekedy nepravidelne zvuky.
Prisiel som nato ze vychadza to z turba.
Zacne potichu sycat, asi na 3 sekundy potom prestane a hned nato buchne.. neni to vyslovene hlasne buchanie je to take nieco ako ked buchnete do viecka (od uhoriek a plech sa preklopi)
Pri vypnutom motore som skusal pohnut tyckou ktora ovlada regulaciu turba, ale nedalo sa s nou pohnut ani o milimeter ani do jednej ani do druhej strany..
Chcem sa opytat:
da sa tou tyckou hybat alebo ma byt taka pevna ????
ak je zaseknuta regulacia, je to velky problem neviem to nejako opravit ????
auto nepada do nudzoveho a tah sa mi zda ze nieje zly
FOCUS TDDI
Uz davnejsie som si vsimol ze mi nieco bucha v motore na volnobehu. Pri jazde neviem ci to robi ani neviem ci to robi na vyssich otackach lebo tie zvuky nisu az take hlucne zeby ich bolo pocut ale problem je nasledovny ak mam neutral a motor bezi tak z motor idu niekedy pravidelne niekedy nepravidelne zvuky.
Prisiel som nato ze vychadza to z turba.
Zacne potichu sycat, asi na 3 sekundy potom prestane a hned nato buchne.. neni to vyslovene hlasne buchanie je to take nieco ako ked buchnete do viecka (od uhoriek a plech sa preklopi)
Pri vypnutom motore som skusal pohnut tyckou ktora ovlada regulaciu turba, ale nedalo sa s nou pohnut ani o milimeter ani do jednej ani do druhej strany..
Chcem sa opytat:
da sa tou tyckou hybat alebo ma byt taka pevna ????
ak je zaseknuta regulacia, je to velky problem neviem to nejako opravit ????
auto nepada do nudzoveho a tah sa mi zda ze nieje zly
FOCUS TDDI
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: TURBO - podtlak
K tomu sycaniu a buchnutiu sa vyjadrit neviem,no tiahlo westgate sa pri vypnutom motore da stlacit.
Pri nastartovani sa presunie a to uz s nou nepohnes,pretoze ma v sebe podtlak,ktory reguluje/prepusta podtlakovy ventil
Pri nastartovani sa presunie a to uz s nou nepohnes,pretoze ma v sebe podtlak,ktory reguluje/prepusta podtlakovy ventil
auto bolo vypnute a skusal som to chytit do kombinaciek a tahat..ale nepomohol som s tym ani o mm..
Da sa to nejako doma opravit ?
Da sa to nejako doma opravit ?
O ake auto ide? Znie to ako chyba aktuatora
neviem ci mas turbo regulovane tlakom alebo podtlakom.. ani len netusim ci je na Focuse vobec N75, ak aj ano, tak to bude mat ine oznacenie. Jedine co ti ako diagnostiku zatial mozem poradit, tak je odpojenie hadicky ktora ide na regulacnu banku (do nej vchadza to tiahlo, ktore si skusal tahat) zablintovat ju a nastartovat motor. a cakat ci to bude robit. mozes na nom aj ist, ale teraz ta do nudzaku urcite hodi, lebo vyradis regulaciu.. na forde ti toho viac neporadim.. treba zabehnut na forum zamerany konkretne na fordy..
nakoniec tou tyckou hybat ide, ale dost tazko...citit ako to pruzina tlaci. Len potom preco sa ta tycka nehybe pri starte a pri vysokych otackach ? uz som z toho zmeteny..
turbo ti zreguluje len pri vyssej zatazi. nastartuj, chod sa kus povozit zihrat motor, zastan, zatiahni rucnu, daj si jednotku a zataz motor pri vyssich otackach a nejaky kamarat bude pozerat na regulaciu ci sa hybe.. ale pokial ti to nehadze do nudzaku, tak urcite bude fungovat..
no ale vyssia zataz pri stojatom aute nieje...aj keby turoval
ok takze diky pani za vysvetlenie. No potom uz netusim co robi ten buchot a sycanie..napada vas este nieco ?
dalsia vec....zase ohladom turba..turbo taha pekne, zadymi len fakt ked mu pritlacim moc moc i to len trochu, nenechavam za sebou dymovnicu, v sacich potrubiach sice olej je ale len olejovy film, ziadne vytekanie z hadice, ale problem je v tom ze hadica ktora ide od vzduchoveho filtra je pri turbe totalne zasrata olejom, podtlakova hadicka taktiez, a veci okolo turba vidno ze su ofrkane olejom. vie mi toto niekto vysvetlit ? za 15000 km som dolial mozno tak 2-3 dc oleja...
dalsia vec....zase ohladom turba..turbo taha pekne, zadymi len fakt ked mu pritlacim moc moc i to len trochu, nenechavam za sebou dymovnicu, v sacich potrubiach sice olej je ale len olejovy film, ziadne vytekanie z hadice, ale problem je v tom ze hadica ktora ide od vzduchoveho filtra je pri turbe totalne zasrata olejom, podtlakova hadicka taktiez, a veci okolo turba vidno ze su ofrkane olejom. vie mi toto niekto vysvetlit ? za 15000 km som dolial mozno tak 2-3 dc oleja...
preco nie? zatiahnes rucnu a skusas sa pohnut na rucnej? a ak auto taha zadne kolesa na smyku, tak sa ukotvis lanom o ine auto alebo o stlp a uz sa nepohnes ale budu hrabkat kolesa a uz mas motor zatazeny aj bez pohybuwladas napísal:no ale vyssia zataz pri stojatom aute nieje...aj keby turoval
k-u-l-i - ohladom toho oleja.. moze ti to grcat z EGR ventilu, odvetravanie kluky, teoreticky to moze byt aj z homokynetickeho klbu, cize by som si skontroloval manzety (ale aj to strasne zalezi na ulozeni motora)
Re: EGR - upchaty?
takze nakoniec to buchotanie sposobuje EGR ventil...odpojil som tu hadicku ktora ovlada EGR a bol v nej 5 sekund podtlak (zapchaval som ju prstom) potom uz podtlak nebol. Motor nevydaval ziadne zvuky. Viem to nejako opravit ?
Zrejme len vymena EGR, pretoze tam nemas co opravit.
nejakym cistiacim sprejom nastriekat to dnu aby to vycistilo a nasledne rozhybanie ventilu ? nepomoze ?
kedze je ovladany podtlakom, tak hadicku zablintuj nejakou srobkou na nepripajaj ju na EGR... a mas vybavene
-
hojko
Site Admin
Fuxxo: To plati za predpokladu, ze si RJ neoveruje tlak a nevyhodi hned chybu EGR. V opacnom pripade bude treba upravit RJ.
o akom tlaku hovoris? riadiaca jednotka moze snimat akurat tak na kolko % je EGR otvoreny a to s podtlakovou hadickou nebude suvisiet niejako, lebo ho otvara RJ pustenim podtlaku z nejakeho ventilu. jediny snimac, moze byt snimac tlaku na sacom potrubi ale ten len snima tlak, teda sluzi na regulaciu turba pripadne ho smari do nudzaku...
-
Suffel
Guru
ale neovlada ten podtlak ktory otvara EGR ventil prave RJ? neviem ako to je u TDDi ale viem ze pri TDi to tak je a treba to vypnut v RJ inak to vyhadzuje chybu..
//tak teda neviem ako citam o tom vecsina ludi vravi ze to staci len zablindovat a netreba nic upravovat... treba to zrejme len vyskusat ako sa bude pri zablindovani chovat motor..
//tak teda neviem ako citam o tom vecsina ludi vravi ze to staci len zablindovat a netreba nic upravovat... treba to zrejme len vyskusat ako sa bude pri zablindovani chovat motor..
vseci to tak robia a ver mi, ze to funguje
ak by ho chcel niekto odstavit kvalitnejsie, tak treba odstranit potrubie od vyfuku po EGR ventil a otvory na EGR ventile a vyfukovom potrubi uzavriet zaslepkami, ktore je dobre si vopred pripravit a aby boli primeranej hrubky aby ich na vyfuku casom neprepalilo.. a dalsie opatrenie je demontovat sacie potrubie vratane EGR-ka, vycistit od sajrajtu a vratit naspat... popripade sa da este EGR vysmarit uplne a nahradit ho vyrobenym potrubim, ktore sa da kupit...
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2013, 15:59)
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2013, 15:59)
o tomto som pisal o prispevok vyssieSuffel napísal:ale neovlada ten podtlak ktory otvara EGR ventil prave RJ? neviem ako to je u TDDi ale viem ze pri TDi to tak je a treba to vypnut v RJ inak to vyhadzuje chybu...
a naco to vlastne sluzi ked po odpojeni v RJ auto bezi v pohode dalej?
-
Suffel
Guru
jj takto to mame odstavene na TDi-cku.. ale potom presne nechapem co reguluje to kedy ma byt EGR otvoreny a kedy nie lebo otvoreny je len pri urcitych otackach nie stale..Fuxxo napísal:ak by ho chcel niekto odstavit kvalitnejsie, tak treba odstranit potrubie od vyfuku po EGR ventil a otvory na EGR ventile a vyfukovom potrubi uzavriet zaslepkami
wladas - ulohou EGR ventilu je vracat spaliny s5 do spalovania teda to co ma uz ist do vyfuku je vratene spat do sacieho potrubia a zmiesane zo vzduchom a spalovane, tym padom menej oxidu uhliciteho vo vyfukovych plynoch.. preto po odpojeni EGR moze byt problem pri EK kde niesu namerane hodnoty v norme..