Voda z napeňovača na mlieko
Voda z napeňovača na mlieko
Ahojte, mám kávovar Delonghi EC 190 CD asi 2 mesiace, keď idem napeniť mlieko, tak najprv chvíľu ide z trysky namiesto pary horúca voda, po chvíli sa s vodou začne "pretláčať" aj para, až potom začne ísť čistá para, je to normálne? Predpokladám, že nie 
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Voda z napeňovača na mlieko
nemas v nadobke na vodu vela vody ?
Nádobku plním tak do polovice - cca na 2 kávy
Je to normalne, pokial nemas profi kavovar. Treba to vzdy najprv odpustit a potom ked uz ide para, penime mlieko.
Aha, no tak potom dobre, ak to robia všetky lacné kávovary
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
spravi Ti to aj drahy kavovar, ale v tom lacnom je to tym, ze proste nestiha vodu zohriat, v drahom je to tym, ze ta voda je nakondenzovana v trubkach...
A ako podvápňujete kávovar? Ja som tam dal špeciálny prostriedok na odvápnenie - polovica nádržky ten prostriedok a polovica voda, potom sa polovica nádrže nechala prejsť kávovarom, a po polhodine znova. Nakoniec sa mala jedna nádržka s vodou nechať prejsť kávovarom, nech vo vnútri nič neostane, ale musel som asi 4 nádržky prepustiť, lebo káva chutila strašne divne 
Moj postup - 1. Studeny kavovar. 2. Kym sa rozpustia tablety, nechavam vo vode aj paku, sitka, vsetko. 3. Zapnem kavovar, trosku odpustim, nech tam dostanem roztok 3. Vypnem na 20 sekund 4. Zapnem, znova odpustim, vypnem na 20. Toto tak 3-4 krat, potom uz len odsajem zvysok. Pustam aj cez trysku. Nakoniec tak 3 nadoby cistej vody a som ready.