Oblubene cesty

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Oblubene cesty

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

inspirujme sa navzajom, ktore su vase najoblubenejsie cesty na slovensku ? :-) nieco malo mozete napisat k nim ... nech vieme ked niekam pojdeme, kam mame po ceste odbocit za nejakymi krasnymi zakrutami s mnam povrchom :-)

moja zdaleka najoblubenejsia cesta kolarovice-ostravice - docela dobry povrch, z kopca sa daju ist zakruty aj rychlo, do kopca podla auta, prostredie uplne super, vacsina v lese - pozor na motorkarov, makov maju radi :-) ... najblizsie opakovanie v lete, uz sa tesim :-D

toto som isiel v lete a bol som z toho uneseny v podstate uz od terchovej je velmi prijemne prostredie na jazdu :-) konkretne vyznacene je super cesticka horami siroka na 1 a 1/2 auta, zakruty skor neprehladne, ale to prostredie :-) - stupanie prudke, slabsie auta si ho moc neuziju, nasledny zjazd super :-D

krasna veleznama cesta ... rychla, krasna cesta dolinou, problemy v zime, namrza :-) niektore zakruty su klamlive pretoze ked to clovek nepozna, tak dobrzdi moc a ony sa otvoria, ine sa prave neprijemne utahuju :-)

na mna malo zakrut ale zas sa to da miestami pekelne rychlo :-) miestami napikacu povrch (aspon posledne co som isiel)

toto je vseobecne zname, ked to neni zaflakane turistami tak je tam pekna jazda ... pripadne silne auto a s tymi turistami sa pohrat :-D

vernar, co viac dodat ?

nieco od nas ... super cesticka :-)

podobna cesta ako kľak :-)

ked chcete cez hranice :-) uzke, super prostredie, tadeto a potom cez luhacovice, ak chcete ist na zlin a ste prezrati dementnych medzistatnych ciest, kde je kopa blbeckov :-D

pre zaujimavostRZ + kus spojovacky, ked sa tu jazdili majstraky v rally ... pekna trasa :-)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Oblubene cesty

Príspevok od používateľa Eras »

kam sa chodim previezt, ked je benzin :D

Kolíňany - Nitra

cesta pekna, par zakrut sa peken utiahne, 90-100 je max, ze sa nemusi brzdit, ale ide sa dost svizno cez zakruty

inak Klak je dost pekna cesta
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

najoblubenejsia asi Tekovské Nemce - Bzenica - pekne zakrutky, dobry povrch, da sa tam letiet kludne 180... a to ze sa to da ist so zavretymi ocami po par predeniach je tiez nevyhoda - ved to je Rko, ale mam ho rad

potom mam celkom v laske Čertovicu a uplne zly nieje ani Vernár v noci
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

najma kym neotvorili rychlostnu cestu, bol tento usek skutocne zazitok - ide o usek medzi Rimavskou Sobotou a Lucencom, lahodka boli najma Ozdiadnske serpentiny piatok poobede :lol:

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... =UTF8&z=11
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Oblubena cesta je ta, ktora je prazdna a bez policajtov. Nemam nic oblubene, asi skor dialnice, kedze pustim tempomat a idem.

Ale to co mi ucarovalo som zazil v Rakusku, je to cesta na Grossglockner, pouziva sa pre nu nazov Großglockner-Hochalpenstraße a je to krasa a radost tadial ist. Trasa je dlha cca. 50km s prevysenim 2500 metrov, ma dve vyhliadky a je sa na co divat. Krasne upravena cesta bez vytokov, bez smeti, carokrasne prostredie, radost jazdit. Jedina nevyhoda je asi cena za myto, ktore bolo pocas septembra 2009 tusim 28 eur.

Mapa: maps.google.sk

Takze nordkapp_pb, nezabudni tam odbocit :D

Pridavam este par foto, ktore som nafotil...
Prílohy
IMG_0114.jpg
IMG_0139.jpg
IMG_0176.jpg
IMG_5846.jpg
IMG_5870.jpg
IMG_5973.jpg
IMG_6000.jpg
IMG_6012.jpg
IMG_5915.jpg
IMG_0013.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hojko - Gross bude jeden z prvych alpskych passov co si dam na motorke ... beznym autom je tam skoda ist a ked je pekne tak je tam stejne kvantum turistov, autobusy sem tam a hafo cyklistov :-D :-D ... je este par, hlavne talianskych passov ktore sa Grossglockneru prinajmensom vyrovnaju a je tam mensia premavka :-D ... ale jako ciel na trip velmi dobry :-D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Moja srdcovka je Šturec, cez vikendy tam je pomerne malo aut, avsak vela motorkarov, cez tyzden pribudaju autobusy a kamiony, ale da sa. V zime a v noci kvalitka, a da sa vysantit aj s HTPckom :D Vyhodou su dvojite zvodidla v ostrych zakrutach :twisted:

Tento usek medzi Popradom a Roznavou tiez zaujimavy.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Eras napísal:kam sa chodim previezt, ked je benzin :D

Kolíňany - Nitra

cesta pekna, par zakrut sa peken utiahne, 90-100 je max, ze sa nemusi brzdit, ale ide sa dost svizno cez zakruty

inak Klak je dost pekna cesta
Potvrdzujem. Nie je nic lepsie ako mat pustenu dobru muziku a vychutnavat si tie zakruty. ;)
Inak je to napr. aj cesta na a z Donoval. Ale zase, len s dobrou muzikou v sluchovodoch. ;-)
^^
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako spomínal hojko.. najkrajšia cesta je prázdna cesta bez policajtov. Napr. hlavná cesta KE -> ZV medzi 01:00 - 05:00 v noci (prípadne v nedeľu ráno) je nádherná.......... tiež si viem dokonale vychutnať aj prázdnu cestu od Braniska až za Levoču po diaľnicu.

Akurát tento pondelok večer som po dlhšej dobe šiel trasu KE - SNV a späť cez Krompachy (naposledy som tade šiel ešte pred otvorením tunelu Branisko).... na spiatočnej ceste (19:00 - 20:00) som na celej trase stretol iba 3 autá, to posledné odbočilo v Krompachoch a až po Košice som mal úplne prázdnu cestu.... krása..... aj napriek mokrej ceste na folkmarskom kopci, kde som už raz skončil na streche (vtedy ešte ako spolujazdec)! :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Velmi vela toho najazdene nemam... ale obcas ked mam cas a chut, tak to vezmem domov z Kosic po ceste cez Basku smerom na Bukovec.

Ako spolujazdec si vzdy pekne vychutnam cestu udolim Oltu v Rumunsku, od Sibiu na Ramnicu Valcea, akurat tam byvame furt v noci (co je na druhu stranu mozno celkom dobre)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tisovec-Brezno
Jablonov nad Turňou - Soroška - Rožňava
Šarišské Bohdanovce - Drienov
Spišská Belá - Tatranská Javorina atď.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Otvaram staru temu...

Cesta Tisovec - Brezno je co sa tyka prirody nadherna, ale stav je mizerny..
Hnúšťa - Ratková - paradny 20 km usek cesty s minimalnou premavkou a stav cesty je vyborny(az na asi 500m usek)... zakruty, 3x stupanie 3x klesanie

Ja ked si chcem vychutnat takuto cestu, tak okno dole, huba stisit a pocuvat svistanie turba a odfukovanie BOV :) ale ked mam pravdu povedat, tak aj Sturec nie je na zahodenie :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Dolné Trhovište - Merašice ...hlavne tesne za Trhovišťom tie prudké kopce...lepšie ako kolotoč...
Bučany - Brestovany ...tam tá lesná cesta je úžasná, niečo podobné je aj pred Dolným Trhovišťom...
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DeaDMAn_X »

cesta z Tatranskej lomnice na Strbske pleso je nadhera, len skoda tych vodicov :) Ale kazdy si tam musi prist na svoje, teda okrem hojka :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco prave okrem mna??? Trochu nechapem :) Tu cestu na Pleso som siel naposledy asi pred rokom a pol...
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DeaDMAn_X »

Lebo ako pises, mas radsej rovinky (dialnice) s tempomatom :) Ja som tam bol pred pol rokom, tak snad sa to tam velmi nepokazilo po tejto zime.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Nuž, ja tu pri Bratislave toho veľa nemám - starú známu Pezinskú Babu asi nemusím spomínať. Ak máte nejaké dobré tipy do 50-100 km, dajte :)

// 50 km/h tam možno je, ale nikto tam 50 nejazdí... akurát tie tri semafory sú na prd, ale aspoň ti to vyčistí premávku v tvojom smere
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

whisper tak na Pezinskej Babe sa toho už tak veľa nedá. Od kameňolomu až po Pernek je z PK strany rýchlosť obmedzená na 50km/h a ešte sú tam aj tri úseky s dopravou zúženou do jedného pruhu a riadená je semaforom. Asfalt v zákrutách je už docela dosť zničený na poniektorých miestach. Pár rokov dozadu som sa tam chodieval v noci pobaviť. V tej dobe tam nebol žiadna, poprípade bola minimálna premávka. Horšie je to so zverou, ktorú som x krát na ceste stretol.
Ešte sa mi páčila aj trasa Krompachy - Margecany. Tú som jazdil, keď som bol pracovne v Krompachoch.

Najviac sa mi teraz asi páči trasa Pernek - Jabloňové. Sú tam také malé kopčeky a pár dobrých zákrut. Cestu tade si vždy užijem.
Napísať odpoveď