Ktorá vláda bola podľa vás najlepšia?
Ktorá vláda bola podľa vás najlepšia?
Ktorá vláda bola podľa Vášho cteného názoru doposiaľ najprínosnejšia pre Slovensko?
POZNÁMKA:
0. Neprišli sme tu dnes nadávať, ale naopak chváliť jednotlivé vlády za ich prínos pre Slovensko.
1. Poprosím Vás pre objektivitu nebrať do úvahy podiel prvej vlády v zozname na vzniku samostatnej SR ako takej - to nie je predmetom otázky. Predmetom otázky je priamy a preukázateľný prínos garnitúry k zlepšeniu prestíže krajiny, hospodárskemu rastu, kvalite života slovákov, výhľadu do budúcnosti a tak ďalej..
2.(voliteľne) Ak si trúfate, skúste sa bodovo, fakticky, konkrétne a stručne vyjadriť aj k tomu prečo si myslíte, že práve vami označená vláda bola najlepšia. Poprosím nenadávať na iné vlády čo robili zle, viď bod 0.
3.Pre recesistov, ktorí nie sú schopní sa postaviť za nič a všetko je na <i> je tam posledná možnosť. Samozrejme aj váš hlas si nesmierne cením.
4.Hlas sa nedá zmeniť, preto zvažujte múdro čo označíte!
Za mierovú účasť ďakujem. Ja sa pre začiatok, zdržím hlasovania.
POZNÁMKA:
0. Neprišli sme tu dnes nadávať, ale naopak chváliť jednotlivé vlády za ich prínos pre Slovensko.
1. Poprosím Vás pre objektivitu nebrať do úvahy podiel prvej vlády v zozname na vzniku samostatnej SR ako takej - to nie je predmetom otázky. Predmetom otázky je priamy a preukázateľný prínos garnitúry k zlepšeniu prestíže krajiny, hospodárskemu rastu, kvalite života slovákov, výhľadu do budúcnosti a tak ďalej..
2.(voliteľne) Ak si trúfate, skúste sa bodovo, fakticky, konkrétne a stručne vyjadriť aj k tomu prečo si myslíte, že práve vami označená vláda bola najlepšia. Poprosím nenadávať na iné vlády čo robili zle, viď bod 0.
3.Pre recesistov, ktorí nie sú schopní sa postaviť za nič a všetko je na <i> je tam posledná možnosť. Samozrejme aj váš hlas si nesmierne cením.
4.Hlas sa nedá zmeniť, preto zvažujte múdro čo označíte!
Za mierovú účasť ďakujem. Ja sa pre začiatok, zdržím hlasovania.
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Re: Ktorá vláda bola podľa vás najlepšia?
Tak pre mňa je to 1. Dzurindová vláda, kedže ukončila obdobie Mečiarizmu, zaviedla nove ekonomicke reformy a nasmerovala Slovensko viac proeuropsky, nastolila lepšiu zahraničnu politiku. Bohužial je to obdobie kedy som sa o politiku moc nezaujmal takže je to viac menej môj skromný názor. Preto som sa vyjadril iba tak veľmi stručne.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
98-2002 detto. Bez týchto udalostí by som nebol tam, kde som a čím som. A neviem si predstaviť, aby sme boli všetci izolovaní v tejto paródii na džahamíriu...
Tak tejto karme nechápem: stary foter, dookola ten isty "vtip" pri prvej moznej prilezitosti - si menej chápavý, alebo zbabelý, že si to nevieš vykecať v diskusii?
Tak tejto karme nechápem: stary foter, dookola ten isty "vtip" pri prvej moznej prilezitosti - si menej chápavý, alebo zbabelý, že si to nevieš vykecať v diskusii?
Najlepsie bolo za meciara v rokoch 94-98, zmrzlina stala len 3 koruny neskor 4. Mali sme silnu menu statne podniky v nasich rukach potom nastali roky teroru az nakoniec v 2006 nastala vlada Roberta Fica ktory nas prisiel vsetkych zachranit, zanho bola najnizsia nezamestnanost a bola nadej v lepsiu buducnost kym to nezkazila ta opita huba Radiczova
Tak sa mozeme znova tesit na najnizsiu nezamestnanost, kedze sa nam vratil sudruh
ako recesia slusne, pobavilo. Ze zmrzka za 3 koruny
Ale aby som tiez prispel, najvacsi prinos pre SR prva Dz.vlada. Najvacsie sklamanie Radicova, zo zaciatku som mal velke ocakavania, ktore sa teda nenaplnili. Radicovej je skoda a este ani ten volebny neuspech nenastartoval transformaciu pravice, resp jej ocistenie . Smer si tu uzijeme este jedno volebne obdobie po tomto. Ale uz si bude musiet niekoho zobrat.
Ale aby som tiez prispel, najvacsi prinos pre SR prva Dz.vlada. Najvacsie sklamanie Radicova, zo zaciatku som mal velke ocakavania, ktore sa teda nenaplnili. Radicovej je skoda a este ani ten volebny neuspech nenastartoval transformaciu pravice, resp jej ocistenie . Smer si tu uzijeme este jedno volebne obdobie po tomto. Ale uz si bude musiet niekoho zobrat.
-
uplink
VIP
Dobrá téma. A mne sa najviac páčili 90te roky, ale za ktorej vlády to neviem povedať. Vtedy bolo všetko akési vyrovnanejšie, ale to bolo asi skôr dobou.
-
Solo_Kamen
King
Som dost mladý, takže nedokážem objektívne posúdit, ako ktorá vláda pomohla alebo uškodila Slovensku pred rokom 2007. Od tejto doby považujem za najväčšňi prínos vlády I. Radičovej, je totiž lepšie, ked sa niekolko malých zlodejov(medzi nimi pár odborníkov) hádajú ako keď jeden velký zlodej kradne nerušene 
Jednoznačne najlepšia bola "prvá Dzurindova", ale ani za neho to nebolo neviemčo. Všetky vlády boli ďaleko-preďaleko za štandardnými demokraciami, ale nemôžem hlasovať za poslednú možnosť, nakoľko dobré veci sa našli v každej vláde. Aj keď je potrebný značný hindsight..
-
Hotwire
Addict
dal som tu poslednu moznost a sice "Všetky vlády boli rovnako zlé a nespravili ani jednu jedinú dobrú vec pre Slovensko. " aj ked nesuhlasim s tym ze "ani jednu jedinu dobru vec" ...ale zas nic ine dat nemozem lebo nezda sa mi zeby akakolvek vlada priniesla nejaku velku zmenu k lepsiemu, ano nejake minoritne pozitiva boli za kazdej vlady, ale vzdy prevladali len same kauzy, hadky, tunelovanie, bezhlava privatizacia a ine zlodejiny :X
Inak..ak je EÚ zlý krok, čo je obhájiteľný názor, nemal Mečiar nechtiac v mnohom pravdu?
-
Hotwire
Addict
Podla mna je EU dobra myslienka ale NIE s touto eurovladou a NIE s juznou europou.
podla mna mečiar nemal prabdu už len preto ako to myslel...
nadaval na dzurindu ze privatizuje pritom on by najradsej porozdaval celý štát svojim kumpánom....
čo sa EU alebo EURA týka to je diskutabilne určite má EU svoje výhody, ale urobilo sa pár váznych chyb napriklad prijatie grecka do EU ale to je na inú debatu.
najlepšia vlada podla mna zatial prvá dzurindova vtedy sa tu toho zlepšilo najviac ako počas iných vlád zauijimavé by bolo pokračovanie dzurindu po jeho druhej vlade ale bobužial ho vystriedal fico.
nadaval na dzurindu ze privatizuje pritom on by najradsej porozdaval celý štát svojim kumpánom....
čo sa EU alebo EURA týka to je diskutabilne určite má EU svoje výhody, ale urobilo sa pár váznych chyb napriklad prijatie grecka do EU ale to je na inú debatu.
najlepšia vlada podla mna zatial prvá dzurindova vtedy sa tu toho zlepšilo najviac ako počas iných vlád zauijimavé by bolo pokračovanie dzurindu po jeho druhej vlade ale bobužial ho vystriedal fico.
Tak s tým štátnym majetkom nie je dobré nijako:
1. Keď je štátny majetok tak sa rozkráda jedna radosť, tunely, rozkrádačky, niektoré musí štát aj dotovať.
2. Keď sa to dá za symbolickú cenu niekomu tak v mnohých prípadoch sa to tiež len rozkradlo, vytunelovalo a likvidovalo. A to, že sa niekomu dá niečo skoro zadarmo nie je príliš spravodlivé voči ostatným.
3. Keď sa realizuje súťaž a predaj za trhovú cenu tak neviem kto na Slovensku má toľko prostriedkov, že kúpi jadrovú elektráreň alebo SPP?
So štátnym majetkom je každé riešenie zlé a najhoršie je, že sa to vôbec vytvorilo, že komunisti všetko nasilu zoštátnili.
Lebo teraz keby bolo SPP v 100% majetkom štátu tak by bol plyn pre domácnosti lacnejší? Alebo čo dostanem ja konkrétne z toho, že majiteľom SPP by bol len štát? Nič. Takže žiadne "naše" firmy nie sú, 99,99% ľudí nikdy nič, žiaden cent ani úžitok nebude mať ani keď to bude štátne, ani keď sa to sprivatizuje - nijako. Je to len lacná propaganda Mečiara, Slotu, Fica a im podobných populistov, komunistov.
No ja ich chápem, je to dobrá vec, keď štát má veľké monopoly, dobre sa tam dajú umiestniť na dobre platené miesta známi, kamaráti, rodina a potom sa tam aj dobre tuneluje z tých monopolov. Čo z toho má ale bežný občan??
Teraz ale na ich šťastie prišli eurofondy, sú dobrou náhradou za tunelovanie štátnych podnikov, teraz sa rozkrádajú dotácie. A to ešte v deväťdesiatych rokoch sa tvrdilo, aké sú dotácie zlé, lebo boli za komunizmu a ako to všetko zdeformovalo a teraz sa dotuje všetko možné aj nemožné, možno toľko sa nedotovalo ani za komunizmu ako dnes.
1. Keď je štátny majetok tak sa rozkráda jedna radosť, tunely, rozkrádačky, niektoré musí štát aj dotovať.
2. Keď sa to dá za symbolickú cenu niekomu tak v mnohých prípadoch sa to tiež len rozkradlo, vytunelovalo a likvidovalo. A to, že sa niekomu dá niečo skoro zadarmo nie je príliš spravodlivé voči ostatným.
3. Keď sa realizuje súťaž a predaj za trhovú cenu tak neviem kto na Slovensku má toľko prostriedkov, že kúpi jadrovú elektráreň alebo SPP?
So štátnym majetkom je každé riešenie zlé a najhoršie je, že sa to vôbec vytvorilo, že komunisti všetko nasilu zoštátnili.
Lebo teraz keby bolo SPP v 100% majetkom štátu tak by bol plyn pre domácnosti lacnejší? Alebo čo dostanem ja konkrétne z toho, že majiteľom SPP by bol len štát? Nič. Takže žiadne "naše" firmy nie sú, 99,99% ľudí nikdy nič, žiaden cent ani úžitok nebude mať ani keď to bude štátne, ani keď sa to sprivatizuje - nijako. Je to len lacná propaganda Mečiara, Slotu, Fica a im podobných populistov, komunistov.
No ja ich chápem, je to dobrá vec, keď štát má veľké monopoly, dobre sa tam dajú umiestniť na dobre platené miesta známi, kamaráti, rodina a potom sa tam aj dobre tuneluje z tých monopolov. Čo z toho má ale bežný občan??
Teraz ale na ich šťastie prišli eurofondy, sú dobrou náhradou za tunelovanie štátnych podnikov, teraz sa rozkrádajú dotácie. A to ešte v deväťdesiatych rokoch sa tvrdilo, aké sú dotácie zlé, lebo boli za komunizmu a ako to všetko zdeformovalo a teraz sa dotuje všetko možné aj nemožné, možno toľko sa nedotovalo ani za komunizmu ako dnes.
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
nadl:
-
TommyHot
Addict
Keby si uz mam silou mocou vybrat, tak za mna II. dzurova vlada. Cisla hovoria jasnou recou a myslim, ze sa aj menej rabovalo ako za jeho I. vlady.
Tak ci onak, vsetky vlady boli na hovno, uz len z toho pohladu, ako funguje tato samozvana "prirodzena autorita".
Tak ci onak, vsetky vlady boli na hovno, uz len z toho pohladu, ako funguje tato samozvana "prirodzena autorita".
Ono je ale pekné, ako niekto dokáže schvaľovať privatizáciu (obrovská krádež, spolu so štátnou kolektivizáciou a arizáciou najväčšie krádeže 20.storočia v našich podmienkach, pričom mám pocit, že práve privatizácia je na prvom mieste), lebo však štát to nezvládal, tak nech sa to aspoň rozkradne. 
Dobre, sťažovať sa vie každý ale napíš predsa čo si predstavuješ, aké riešenie by bolo podľa teba spravodlivé so štátnym majetkom, s tými podnikmi, čo sú alebo boli v štátnom vlastníctve. A nemám na mysli nejaké teoretické úvahy ale konkrétne riešenia.hughito napísal:...
Za prvé sa mi nad tým nechce zamýšľať a za druhé, aj tak by si označil moje riešenia za neuskutočniteľné (čo by si mal v kontexte doby a reality aj pravdu, lebo to by sa proste nestalo). Proste som mal potrebu zareagovať na vyššie uvedené.
Takže píšeš len tak, aby si písal. Píšeš, že je zle ale riešenie nemáš žiadne. Kritizovať je jednoduché.
A určite nemá zmysel snívať o nejakých rozprávkových systémoch, ako by mohlo byť, keby... zmeny sú možné ale treba ostať v realite.
S tými privatizáciami sčasti majú ľudia pravdu, čiastočne nie. Privatizáciu by som porovnal s tým, že by si v spravách videl, že niekto zabil niekoho nožom a preto by sme chceli zakázať nože, lebo sa s nimi dá zabíjať. Politici tuto využili privatizácie na to aby rýchlo zbohatli, to ale neznamená, že privatizácia je zlá vec, len je to možné realizovať aj veľmi špinavým a podvodným spôsobom.
Jasná otázka je, čo by som mal ja z toho, keby bolo SPP 100%-ne v štátnom vlastníctve? Nižšie ceny? Podiel na zisku? Nejakú konkrétnu výhodu pre mňa? To asi nie. Toto je jedine v záujme politikov a ľudí okolo nich.
A určite nemá zmysel snívať o nejakých rozprávkových systémoch, ako by mohlo byť, keby... zmeny sú možné ale treba ostať v realite.
S tými privatizáciami sčasti majú ľudia pravdu, čiastočne nie. Privatizáciu by som porovnal s tým, že by si v spravách videl, že niekto zabil niekoho nožom a preto by sme chceli zakázať nože, lebo sa s nimi dá zabíjať. Politici tuto využili privatizácie na to aby rýchlo zbohatli, to ale neznamená, že privatizácia je zlá vec, len je to možné realizovať aj veľmi špinavým a podvodným spôsobom.
Jasná otázka je, čo by som mal ja z toho, keby bolo SPP 100%-ne v štátnom vlastníctve? Nižšie ceny? Podiel na zisku? Nejakú konkrétnu výhodu pre mňa? To asi nie. Toto je jedine v záujme politikov a ľudí okolo nich.
Chudak hughito tu kazdu temu a stranu vypisuje aky je anarchista a ty mu das takuto otazku.Cesar napísal:
Dobre, sťažovať sa vie každý ale napíš predsa čo si predstavuješ, aké riešenie by bolo podľa teba spravodlivé so štátnym majetkom, s tými podnikmi, čo sú alebo boli v štátnom vlastníctve. A nemám na mysli nejaké teoretické úvahy ale konkrétne riešenia.
A okrem ineho od teba tu tiez nic ine nevidim len pi*ov*** na Fica.