Benzin vs. Nafta
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
begbeee: co sa tyka tej spolahlivosti tych naftovych motorov, GothaR pise dobre... vsetko to vychadza z povestnych hladkych dizlov od Mercedesu...
Hegy: kde myslis lokalne?
Hegy: kde myslis lokalne?
Lokalne tu na fore... niekde som vyjadril svoje pocudovanie ze preco benzin so 190tkm by mal byt na odpis a dostal som sprsku ohlasov...
-
RATZINGER666
Darca
to sa nepozdavalo ani mne... kazdopadne nafta na tom nema dovod byt lepsie...
Ajtak to neni o benzine alebo nafte, vzdy vzdy vzdy je to medzi sedadlom a volantom.
Kto sa nestara /tak ako ma/ zlikviduje aj lodny motor.
Kto sa nestara /tak ako ma/ zlikviduje aj lodny motor.
Trochu na okraj - studia spolahlivosti motorov podla znaciek:
http://www.auto.cz/studie-spolehlivosti ... rilo-72462
Najmenej spolahlive:
http://www.auto.cz/studie-spolehlivosti ... rilo-72462
Najmenej spolahlive:
- Poř. Značka Poruchovost [%] Poruchovost [ks]
1. MG Rover 7,88 1 ze 13
2. Audi 3,71 1 ze 27
3. MINI 2,51 1 ze 40
4. Saab 2,49 1 ze 40
5. Vauxhall (Opel) 2,46 1 ze 41
6. Peugeot 2,26 1 ze 44
7. BMW 2,2 1 ze 45
8. Renault 2,13 1 ze 46
9. Volkswagen 1,91 1 z 52
10. Mitsubishi 1,7 1 z 59
- Poř. Značka Poruchovost [%] Poruchovost [ks]
1. Honda 0,29 1 ze 344
2. Toyota 0,58 1 ze 171
3. Mercedes-Benz 0,84 1 ze 119
4. Volvo 0,9 1 ze 111
5. Jaguar 0,98 1 ze 103
6. Lexus 0,99 1 ze 101
7. Fiat 1,17 1 z 85
8. Ford 1,25 1 z 80
9. Nissan 1,32 1 ze 76
10. Land Rover 1,38 1 ze 72
Bolo pri tom zohladneny percentualny podiel predaja na trhu? Kolko beha po cestach Passatov, X5 a kolko Avensisov a Accordov? To len ako priklad...
To je irelevantne, kedze sa poruchovost berie percentualne. Honda ma problem s 0.3% svojich aut, Audi s 3.7 %.
Jo jo, po japonsku zase urcite beha viac accordov a avensisov ako passatov...
Heh, presne to o čom vždy hovorím. Britom vždy vychádzajú iné čísla ako slávnemu TUV a AutoBild. Toto je len na ďalší flame, ale pre mňa opäť raz vec, že *všetky* podobné rebríčky majú výpovednú hodnotu nula a tvrdiť, že Nemec, Japonec, Talian, Francúz a neviem kto je hlúposť. Konieckoncov, ilúzie o rozdielnosti v robotníckej triede medzi jednotlivými krajinami si nerobím ani zďaleka.
Ja to vidim vo fotrovom servise co sa tam sype a co tam nevidim jak je rok dlhy takze ziadne rebricky nepotrebujem, paradoxne +/- to sedí tak ako to je. (nevediem si ziadnu statistiku ale z hornej tabulky tam auta vídam a zo spodnej nie poviem to tak)
A tento flame vysiel z nezavysleho internetoveho ceskeho autozurnalu (partia ludi, ziadna komercia)
A tento flame vysiel z nezavysleho internetoveho ceskeho autozurnalu (partia ludi, ziadna komercia)
-
RATZINGER666
Darca
...ved to tam mate este aj percentualne uvedene v ramci znacky, tak co tu riesite podiel na trhu? taka statistika by mala aky zmysel? nech sa lexusov preda tisic alebo milion, vzdy bude poruchovy jeden zo 101... teda aspon o tom ta statistika hovori...
Presne tak. Navyse stale sa hovori, ze tie prieskumy nemaju vypovednu hodnotu, ale zaujimave je, ze na vrchole ako aj na konci sa pravidelne opakuju tie iste znacky a meni sa iba poradie medzi nimi (Francuzi na konci, Japonci+Ford vpredu).
-
RATZINGER666
Darca
to je nahoda, spytaj sa begbeeeho 
Však ale práve v tejto štatistiky sú ako spoľahlivé označené aj autá ako Fiat alebo Nissan a nespoľahlivé nemecké. To nebýva pravidlo v nemeckých rebríčkoch.
-
RATZINGER666
Darca
toto je rebricek spolahlivosti vyhradne motorov, aj to moze trochu pohnut prieckami... a tu najma VW je znamy tym, ze na ukor spolahlivosti sa zenie za spotrebou apod., najma pri naftakoch...
naopak bmw boli vzdy spolahlive, tu by som cakal, ze bude vyssie... mozno este keby sa zohladnovali iba posledne modely, ktore postihuje rovnaky osud ako VW, tak by som tomu mohol uverit...
naopak bmw boli vzdy spolahlive, tu by som cakal, ze bude vyssie... mozno este keby sa zohladnovali iba posledne modely, ktore postihuje rovnaky osud ako VW, tak by som tomu mohol uverit...
aspon vidno kolko maju curaci do vacku
urcite az tak do vacku nemaju dnes som sa bavil otom s majitelom jedenej Shell-ky povedal ze to musi dotovat cca 1l/0,25-0,3€
Tak tak, cena bez marže je ďaleko cez 1€ za liter...
Z dlhodobého hľadiska sa mu to zrejme oplatí, lebo ak konkurenčná benzínka padne, tak je kráľ.
Ale predpoklad je blbý, lebo dnes hovorili v správach, že Shell ako sieť ho prikryje, teda tie straty. No ale rovnako sa k tomu môže postaviť konkurenčná sieť a zadotovať ich...
Ale predpoklad je blbý, lebo dnes hovorili v správach, že Shell ako sieť ho prikryje, teda tie straty. No ale rovnako sa k tomu môže postaviť konkurenčná sieť a zadotovať ich...