rozmiestnenie obrázkov v priestore

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

rozmiestnenie obrázkov v priestore

Príspevok od používateľa peceman »

Ahojte, dá sa nejako obrázok v tvare dlhého obdĺžnika postaviť do tvaru napr. kruhu?? povedzme že mám v photoshope spravený obrázok steny s množstvom okien, dverí a pod. a chcem to nejako rozostaviť a následne ako v CINEME nahrať s nejakým pohybom kamery. K :plus:
lekoklatik
VIP
VIP

Re: rozmiestnenie obrázkov v priestore

Príspevok od používateľa lekoklatik »

To prve aj s nazvom temy som pochopil akoby si chcel nejaky obrazok premietat do nejakeho priestoru ale ten priklad (povedzme ze) mi to vsetko kazi a nejak tomu nerozumiem.
Skuste niekto iny alebo skus este raz. Mozes kludne aj polopatisticky.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Mas ten obrazek? Mas to ve vrstvach?
peceman
Medium Star
Medium Star

ok, skúsim to čo najjednoduchšie. mám plochu, ako v cineme, na tú si prenesiem obrázok v photoshopu (konkrétny ešte nemám hotový, ale je to zmes mojich fotiek starých hradov, zámkov, pamiatok z ktorých zostavujem stenu- čiže z jednej foto okná, z druhej dvere, z tretej nejaké chrliče alebo dekorácie)- no a ten obrázok by som chcel zrolovať do kruhu- ako keď si z papiera spravíte šúlec- čiže by to pripomínalo vežičku alebo niečo ako koloseum.

no a z ďalších obrázkov by som spravil- formou "skladania" obrázkov most alebo iné objekty...
neviem, bolo by riešenie to spraviť všetko v cineme, blendery či maxe a jednoducho ten obrázok využiť ako textúru??- neubralo by to na kvalite obrázka??

//autoeditácia príspevku (05 Mar 2013, 13:23)
fikotek napísal:Mas ten obrazek? Mas to ve vrstvach?
nie, nemám ho vo vrstvách :)
lekoklatik
VIP
VIP

Jaj lol.
To si nemohol napisat ze:
Mam fotokolaz a chcem ju pouzit ako texturu na kuzel, neznizim tym kvalitu?

To asi zalezi od toho aky kvalitny ten obrazok bude (napr. dpi), ale myslim ze nejakej tej deformacii sa mozno tiez nevyhnes (ak budes chciet, aby ti obrazok neorezalo) a samozrejme ze sa to da, preco by sa take nieco nedalo?
Ja len neviem ci sa ty ozaj pytas ci sa to da, alebo sa radsej chces opytat ako to urobit (predpokladam ze otazka "ako" pride niekedy teraz).
peceman
Medium Star
Medium Star

lekoklatik napísal:Jaj lol.
To si nemohol napisat ze:
Mam fotokolaz a chcem ju pouzit ako texturu na kuzel, neznizim tym kvalitu?

To asi zalezi od toho aky kvalitny ten obrazok bude (napr. dpi), ale myslim ze nejakej tej deformacii sa mozno tiez nevyhnes (ak budes chciet, aby ti obrazok neorezalo) a samozrejme ze sa to da, preco by sa take nieco nedalo?
Ja len neviem ci sa ty ozaj pytas ci sa to da, alebo sa radsej chces opytat ako to urobit (predpokladam ze otazka "ako" pride niekedy teraz).

nie, viem "ako", úprimne teda kamoš čo to vie, niečo ma učil s tým- takýmito programami ako cinema- niečo viem, ale odborník nie som :) preto som sa hne´d nepýtal na textúru, lebo práve z našich pokusov bola deformácia obrázka a aj nejaké prekrytie časí isté... preto som sa pýtal či iná cesta nie je ako textúra- nejaká skladačka iba z obrázkov :)

ak je cesta iba textúra tak je možnosť iba klasickej, automatickej textúry, alebo dá sa aj nejaké manuálne "oblepenie" ??
lekoklatik
VIP
VIP

Urcite sa da.
Mozno by aj novsi photoshop vedel nieco take zbuchat, nakolko je tam moznost 3D, ale s tym skusenosti nemam.
Ja by som to robil pracne vo photoshope, ale otazka znie, ci to ty chces ten rozpohybovat potom. To by som sa vo Photoshope asi zblaznil, ale tiez je to mozne samozrejme.
peceman
Medium Star
Medium Star

lekoklatik napísal:Urcite sa da.
Mozno by aj novsi photoshop vedel nieco take zbuchat, nakolko je tam moznost 3D, ale s tym skusenosti nemam.
Ja by som to robil pracne vo photoshope, ale otazka znie, ci to ty chces ten rozpohybovat potom. To by som sa vo Photoshope asi zblaznil, ale tiez je to mozne samozrejme.

neviem, ešte som zvážil, že by som to teda spravil v cineme pomocou textúry, ale to by som musel zvlášť dať povrch tej veže, a okná a dvere a podobné detaily- tie by som tam potom ťažšie tam asi dával a robil, ale každopádne, zasa by som mal ľahšiu prácu s terénom okolo, toto by som s tutoriálmi aj ja zvládol, :)
Napísať odpoveď