Váš názor na 3D

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Uznávate filmy v 3D??

ÁNO
24
38%
NIE
39
62%

Celkom hlasov: 63

peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Váš názor na 3D

Príspevok od používateľa peceman »

Hensym napísal:
48 FPS by sa mal stať novým štandardom. 24 je proste málo. Bohužiaľ, ľudia majú zaškatuľkovaný plynulý obraz z TV seriálov, a live prenosov, a potom to pre nich zo začiatku pôsobí lacno. Ja keďže som si ten trailer pozrel asi 150x doma, tak v kine som už bol vo svojom živle. Na druhej strane, kamarát si zvykol údajne až v polovici, a kamarátka vraj vôbec, ale že tomu dajú šancu, lebo je to rozhodne krajšie.

48by mohlo byť určite štandardom, ale myslím že skutočne sa to bude dať vychutnať práve vo filmoch ako HOBBIT, rovnako ako 3D moc neexceluje v romantickom filme, ani tam by to nebolo asi až tak výrazné, ale rozhodne 48 je niečo, ak si na to zvykneš, tak obyčajný film v 24 bude vyzerať ako SLIDESHOW z obrázkov :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

48 je na domace podmienky zbytocne vela...kto by to preboha stahoval tolko giga?
ale to, ze 24 je malo musim suhlasit len by to chcelo nejaky kompromis
peceman
Medium Star
Medium Star

wladas napísal:48 je na domace podmienky zbytocne vela...kto by to preboha stahoval tolko giga?
ale to, ze 24 je malo musim suhlasit len by to chcelo nejaky kompromis

:D práve preto sa nemajú filmy sťahovať ale kupovať :D

myslím že kompromis medzi 24 a 48 by nemal byť, keď už sa točí film, mal by byť čo v najlepšej možnej kvalite , či snímkovo, zvukovo, 3D alebo obrazovo. robiť kompromis mi príde ako pozerať film na mobile keď mám telku za dve tisícky, ak sú možnosti, nech sa robia naplno- ešte stále môžu spraviť viac verzý= kto sa uspokojí s 24, nech pozerá to a nieje problém sťahovať, a kto chce max zážitok, teda aj s bonusmi a dobrého pocitu z toho že má film vystavený v poličke, ten si to kúpi- tých naozaj mega filmov za rok až toľko nieje, takže aj finančne sa to dá určite zvládnuť- tak to aspoň preferujem a robím ja :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nie som fanúšikom 3D. Je to v podstate veľmi primitívna technológia (to nie je argument samozrejme), ktorá však neprináša pre mňa žiadnu pridanú hodnotu, naopak, obmedzuje ma nosením okuliarov.

Oveľa väčšiu budúcnosť vidím v koncepte virtuálnej reality - t.j. okuliare, ale priestorom sa zdanlivo pohybujem, mám 360° rozhľad a môžem meniť moje miesto v priestore. Takéto 3D filmy - to už áno! Ale nie ten exkrement v pozlátke, na ktorý si niekto po doslova 100 rokoch spomenul a snaží sa na ňom nabaliť.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

tiez niesom zastancom tride, ani mi to nerobi dobre na oci takze len vynimocne

co sa tyka efektov 3d toto je zatial jedno z naj (pozeral som to na lg cinema 3d obrazovke)
treba si to stiahnut a prehrat cez zabudovany player napr tu - klik

peceman
Medium Star
Medium Star

Trussardi napísal:tiez niesom zastancom tride, nerobi mi to dobre na oci takze len vynimocne

co sa tyka efektov 3d toto je zatial jedno z naj (pozeral som to na lg cinema 3d obrazovke)
treba si to stiahnut a prehrat cez zabudovany player

to som videla aj skúšal v OKAY predajni, celkom fajn, ale neviem či by sa mi chcelo večer oddychovať pri pohodovom filme s okuliarmi na ksichte- a nepohodlnosť je len jedna nevýhoda- zaspíš a môžu sa zdeformovať, pri drahých telkách je zdarma tuším balík so šiestimi, alebo tak, ale príde rodina, známi, priatelia= budú si ich striedať??- okuliare nie sú najlacnejšie- kvalitné, nemyslím kartónové, a mnoho iných..
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

K tomu videu od Trussardiho, práve toto Anaglyph 3D je to škaredé, blikajúce, nepresné a bolehlavové 3D, ktoré navyše ani nemá reálne farby. Toto je stará technológia z čias SpyKids, tu sa myslím bavíme o inakšom 3D. Ešte som nevidel dobre vyzerajúci anaglyph (red-cyan) 3D film/video/obrázok. Nemám po ruke tie červeno-modré okuliare, tak toto video neviem posúdiť.
Trussardi
Darca
Darca

Hensym ako som pisal niesom zastancom 3d, no co sa tyka toho LG videa je blbost co si napisal,
chod niekde do elektra nech ti pustia nie z youtube,
ja som videl mp4 subor TOP GIRL 3D Half SBS 1080p na LG CINEME s tymito okuliarmi http://www.alza.sk/lg-ag-f315-d359995.htm,
a nic neblikalo
musi to byt ok aj u inych vyrobcov kedze su nan super ohlasy napr hdclub.sk
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

peceman: Pasivne okuliare stoja par € to je nic. Sice som snimi kukal zatial len jeden film, ale nebol problem, ani ich necitis na hlave, tak isto si ani neni obmedzeny polohou tela a hlavy.

Hensym: Toto neni red-cyan ale sbs, a obraz mas klasika jak v kine na pasivnej sice len 1080i. Blikat nema co, to moze tak max u aktivnych okuliaroch.

Ja sa 3D nebranim, je to pekne, a do takych animakov sa to hodi, alebo to hentych akcnych videii.
peceman
Medium Star
Medium Star

Pascalwb napísal:peceman: Pasivne okuliare stoja par € to je nic. Sice som snimi kukal zatial len jeden film, ale nebol problem, ani ich necitis na hlave, tak isto si ani neni obmedzeny polohou tela a hlavy.
ja som to myslel všeobecne, aj na okuliare k projektorom a pod., na plátne je totiž podla mňa stále väčší zážitok z 3D (ak ho máš rád) =z veľkej plochy, než zo 120 palcového televízora, a keď z televízora, tak najlepšie okuliare sú na to tej istej značky :wink:
Trussardi
Darca
Darca

HD projektor som uz raz mal paar rokov dozadu, no citil som sa jak batman v jaskyni tak som ho po kratsom case predal
rozmyslal som ze kupim este raz uz 3dhd k tv uvidim
ale urcite som za poriadnu tv obrazovku :wink:
Prílohy
mon.jpg
peceman
Medium Star
Medium Star

Trussardi napísal:HD projektor som uz raz mal paar rokov dozadu, no citil som sa jak batman v jaskyni tak som ho po kratsom case predal
rozmyslal som ze kupim este raz uz 3dhd k tv uvidim
ale urcite som za poriadnu tv obrazovku :wink:

kolko ľudí-tolko chutí :), televízor má viac výhod než projektor a ak veľký tak potrebuješ aj veľkú miestnosť- ale ani neviem s akým plátnom a projektorom ten pocit kina nevyplníš, tú atmosféru a to, ak rozumieš :D

ale taká telka, veľká, to sa už dá- a vyžšie sorry, to bol môj preklep, 120 palcov už je v poho,neviem na čo som myslel :mrgreen: , ale tie LG, čo ich majú v OKAY 50 druhov, tie sú elegantné, pekné, ale neviem, či ich majú iba "provizorne" nastavené, ale podľa mňa tie najväčšie majú strašne škaredý obraz- hlavne ak vedľa stojí malá telka :)
Trussardi
Darca
Darca

samozrejme ze na taku kravu (co je na foto ledka 80" s 2m uhloprieckou) potrebujes poriadny priestor,
v byte si to ani neviem predstavit
co sa tyka kvality obrazu na velkych tv musis mat patricny odstup
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Velka uhlopriecka ta vtiahne do deja, to ale musis sediet relativne blizko, aby ti to zaplnilo cele videnie
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

riesite tu HW, ale ako som v tomto threade napisal, nevidim dovod na tocenie 3D filmov a dufam, ze to pochopia aj filmari... ked ked uz budu mat plne vrecka penazi od oveciek, pre ktore 3D sa rovna kvalita.
pritom to najkvaitnejsie co kinematografia vytvorila sa dokonca zaobislo bez specialnych efektov. Nosferatu je desivy aj bez toho aby sa Max Schreck naklanal priamo na mna. rozum zastava pri scene s okom v Andaluzkom psovi, lebo je jasne, ze o ziadny specialny efekt ist nemoze a britva v 3D by to len zmrsila. Tarkovskeho filmy sa zaobisli bez 3D a skor by tam zavadzalo.
V 3D zatial nebol vytvoreny ziaden kvalitny film a pevne verim, ze ziaden Pan reziser neklesne tak nizko.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Avatara si v 3D asi nevidel, však?
Ako, nerád sa obraciam na štatistiky, ale to, že X filmárov to s 3D skúšalo, ale márne, a Cameron prišiel s filmom, ktorý mal marketingovú kampaň menšiu ako každý druhý blockbuster, a trhol dve miliardy na zárobku - určite aj vďaka 3D. Pri väčšine filmov je však do 3D na škodu, a ide fakt len o peniaze. Tvrdiť, že ak nejaký väčší režisér "klesne" k 3D, ako keby sa mal ponížiť. Je bullshit. Neznášam takéto škatuľkovanie.

PS: nemám rád, keď niekto za najkvalitnejšie kinematografické diela považuje iba staré veci. Je kopa vecí z 21. storočia, ktoré preštia aj tie najväčšie klasiky. Súhlasím, že kvalitný film nemusí mať špičkové efekty, ale prečo si kaziť perfektné auto škaredým lakom?
PS2: ešte raz, 3D nie je o vyskakovaní z plátna, nebol o tom ani Avatar.
Pascalwb
Addict
Addict

Vsak ale tu ide o zabavu, v takych animovanych filmoch sa 3D uplne hodi. A inde zase vobec.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Pascalwb, prve casti Ice Age, alebo Toy Story boli dobre aj bez 3D. Myslim, ze by sa zaobisli aj dnes.

Hensym, dobre tak 21. storoci: prvy Matrix, Requiem for a dream, vsetci traja Panovia prstenov... ale aj tak ide o to, ze ja v pouziti 3D nevidim zmysel. okrem uz spominaneho nahanania penazi. a kedze v nieco nevidim zmysel, nebudem za to davat peniaze. avatara som preto videl len v 2D a moj nazor je, ze 3D je jedina vec preco je ten film tak precenovany. bez efektov by kazdy sudny clovek uznal, ze je to Bcko ako vysite. ale pre pouzitie 3D je to superinovativny a meganajviaccool film.
Pascalwb
Addict
Addict

Vsak ale stale je tu na vyber 2D a 3D, neni si nuteni to 3D pozerat a tiez suhlasim, ze niektore filmy stoja za prd tak tam capnu 3D nech z toho maju aspon nejaky zisk.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Pascalwb
toto som si tiez myslel ale ked dosiel posledny harry potter do kin tak 2D s dabingom NIKDE nedavali
Napísať odpoveď