Ktorá frekvencia CPU je správna ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ktorá frekvencia CPU je správna ?

Príspevok od používateľa Zymeth »

Zdravím..
čiže pretaktoval som si prvý raz CPU AMD Phenom II X6 1055t z 2.8GHz na 3.5GHz. Keď spúšťam PC, tak mi ukazuje 3.5GHz, no v Správcovi úloh a v základných informáciach o systéme mi píše 2.8GHz. Takže teraz si nie som istý či mám veriť informácii keď spúšťam PC a CPU-Z (3.5GHz) alebo správcovi a systému (2.8GHz). Viem že som to napísal trochu nezrozumiteľne, obrázok je v prílohe.. taktiež mám menší problém že napr. keď renderujem tak mi ukazuje normal. 3.5GHz ale sem-tam to klesá na cca. 1GHz. Vtedy sa to úplne spomalý. Je to tak 50% na 50% (3.5GHz / 1GHz), takže neviem prečo mi frekvencia len tak bezdôvodne klesá.. taktiež to klesá aj pri Stress teste. Asi som to nenapísal moc zrozumiteľne, ale dúfam že ste to pochopili :D
Prílohy
Spustený prime95
Spustený prime95
Billy
Star
Star

Re: Ktorá frekvencia CPU je správna ?

Príspevok od používateľa Billy »

Je to "inteligentny" procesor, ktory sa sam podtaktovava podla vytazenia. Ja mam tiez Phenom II, pretaktovany z 3,4 na 4,0GHz a v spravcovi systemu mi ta frekvencia vseliako skace v zavislosti od vytazenia. CPU-Z ti teda ukazuje maximalnu frekvenciu a spravca systemu frekvenciu, na ktorej procesor prave bezi.

EDIT: Az teraz som si vsimol, ze mas 99% vytazenie. Asi to bude kvoli TurboCore. Skus v spravcovi systemu kliknut na monitor prostriedkov a pozri na kolko % mas vytazene jednotlive jadra.
Prílohy
1.jpg
Zymeth
Light Star
Light Star

lenže v CPU-Z mi ukazuje aktuálnu frekvenciu.. keď mi klesne v správcovi tak mi klesne aj v CPU-Z.. preto to je divné. TurboCore som si v BIOSE vypol. Pri stress teste mám vyťažené VŠETKY jadrá na 100%.

EDIT: taktiež som skúšal vypnúť a zapnúť tie šetriacie blbosti, ale to isté.. tak či tak by to nemalo ísť na takú nízku frekvenciu keď napr. renderujem, to je podľa mňa blbosť :D
EDIT2: v AIDA64 mi ukazuje frekvenciu 3500mhz, takže budem predpokladať že mám 3.5ghz :D

EDIT99999: inak nevieš mi ešte trochu pomôcť ? stále mi padá driver na grafiku (mám GTX 660 non-ti) keď hrám napr. Crysis 3. Lenže teraz neviem či to má byť kvôli tomu že som si to preinštaloval na SSD, pretaktoval CPU, alebo pretaktoval GPU.. skúšal som viacej verzií driverov, no nejak nepomohlo.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Takze v CPU-Z ti klesa frekvencia priamo umerne so spravcom uloh?

E: S tym CPU by to mohol byt problem v komunikacii s biosom. Mas ho flashnuty na najnovsiu verziu pre ten CPU? A napis aku mas zakladnu dosku.

K tej grafike, to bude na 90% tym, ze ju mas pretaktovanu. Mne to tiez padalo pri Crysis 3, ked som ju pretaktoval, takze ju skus hodit na zakladnu frekvenciu, alebo opatrne zvys napatie.
Zymeth
Light Star
Light Star

- áno

- netuším či mám najnovšiu verziu, nič som neupdatoval.. no tak MB mám úplnu shit ktorá nie je vôbec vhodná na taktovanie - Asus M5A78L/USB3

- takže očividne to bolo tým taktovaním, ale príde mi to divné, pretože som aj s pretaktovanou grafikou normal hral Crysis 3, no až teraz to začalo blbnúť.. teda stále to trochu blbne, ale aspoň nepadá driver. Jednoducho si idem v pohode na Full HD a high 70FPS a potom 10-20 sek. úplne lagy cca. 5 FPS keď ti nemôžem robiť. To mi predtým nerobilo a dosť ma to štve, ale tak snáď prežijem
Napísať odpoveď