Oplati sa cakat na novy model tabletu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Oplati sa cakat na novy model tabletu?

Príspevok od používateľa hojko »

Invesicia do buducnosti a par euro navyse sa nerovna lacny tablet z ciny s gigovou ramkou, dvojjadrom a 10 palcovym displejom. Ak mas tych par euro navyse, tak si kup iPad 3, Galaxy Tab 2 alebo nieco na tej urovni.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Investovat do cohokolvek co ti nevrati investiciu (neviem si predstavit ako by si zarobil citanim magazinov) je to najhorsie investovanie, ktore mozes spravit. Za tych 200 eur chod radsej niekam na vylet, ak uz ich chces silou mocou "investovat" :)
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

:D to investovanie som myslel ako sarkazmus
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

TommyHot napísal:ako si poznamenal za 200 eur tazko hentaka konfiguracia (jedine ak z dealextreme.com alebo alibaba.com).
Použiteľne 10" tablety s takou konfiguraciou sa bežne daju kupiť. Sencor, Prestigio, Ainol, 3Q...
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

Sencor a podobne znacky to su fakt len pouzitelne .. keby som si uz mal nieco kupit tak pockam a nasetrim si na nejaky poriadny
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal: Použiteľne 10" tablety s takou konfiguraciou sa bežne daju kupiť. Sencor, Prestigio, Ainol, 3Q...
Mozes aj hodit nejake linky? Lebo ja som pozeral a nasiel som len same cinske haraburdy.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

TommyHot napísal:Investovat do cohokolvek co ti nevrati investiciu (neviem si predstavit ako by si zarobil citanim magazinov) je to najhorsie investovanie, ktore mozes spravit. Za tych 200 eur chod radsej niekam na vylet, ak uz ich chces silou mocou "investovat" :)
Podľa tejto logiky by si človek nekúpil počítač, mobil, auto a ani jedlo.

K téme, ak 10", okolo 200€ neviem. Ak stačí 7", tak Nexus 7.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ano, kupovat auto pokial na nom nezarabam je ta najhorsia investicia zo vsetkych - cim starsie tym menej likvidne, straca na hodnote, musis do neho neustale investovat a kvoli comu? Len preto, ze ludia su pohodlni. Pocitac a mobil mi zaraba (robim v IT) a jedlo??? to si tak hlupy, alebo sa robis?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Mám 3Q tablet z Alzy, 9,7, dvojjadro, .. kvalita prevedenia je super, displeju tiež nemám čo vytknúť, svižný, super výdrž baterky ! čo sa ti môže zísť ak teda cestuješ vlakom.

http://www.alza.sk/3q-q-pad-rc9724c-d360685.htm

- navyše ja som ho kúpil ako rozbalený, tak bol ešte myslím o nejak 40€ lacnejší :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

TommyHot napísal:Ano, kupovat auto pokial na nom nezarabam je ta najhorsia investicia zo vsetkych - cim starsie tym menej likvidne, straca na hodnote, musis do neho neustale investovat a kvoli comu? Len preto, ze ludia su pohodlni. Pocitac a mobil mi zaraba (robim v IT) a jedlo??? to si tak hlupy, alebo sa robis?
A zabavu radis do akej kategorie ? Cize nechodis do kina, nekupujes hudbu, knihy ani filmy, z tychto ani na jednom nevies zarobit..
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

Lubenečko napísal:Mám 3Q tablet z Alzy, 9,7, dvojjadro, ..
a ako je to s primom wifi, co som cital recenzie kazdy druhy nadava na slaby signal kvoli kovovemu zadnemu krytu
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Chalani čo ale hovoríte na toto? Parametre vyzerajú parádne: http://www.tabletstore.sk/tablety-ainol ... plej--hdmi
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Ze je to kvalitný čínsky vyrobca tabletov ktorý sa snaží konkurovať na trhu.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

môj názor je, že ak niekto nehľadá tablet na zložitejšie operácie (predovšetkým) hry, filmy, fotky - tým pádom aj kvalitný displej, tak nie je problém investovať do tých lacných tabletov tipu sencor, prestigio, goclever, archos, toshiba, huawei, a neviem čo...

ale, je tu možnosť číslo dva a to sústrediť sa na kvalitnejšie, a to, napríklad Nexus 7, Nexus 10 (bohužiaľ je už pol roka a stále sa nevie, kedy príde na slovensko a či príde), iPad Mini a iPad, prečo Google a Apple ? z jednoduchého hľadiska - OS...áno viem, že distribúcie Androidu má každá značka okrem Applu a Googlu samozrejme, no netreba zabúdať, že je to len distribúcia, pevný, originálny a najstabilnejší Android alebo neviem ako to nazvať majú priamo Google zariadenia Nexus 7, Nexus 10, preto ak niekto lapá po kvalite (displej, hry, filmy, fotky, komfort, výbava), tak buď najlepšie investovať do Nexusov alebo do Applu.
Apple je samostatná kapitola, pretože (aj ja ako dlhoročný užívateľ Applu - iPhone, iPad) je to iný OS, iný systém, iný štýl marketingu, dizajny, spracovania, sú drahé áno, ľudia to nepochopia áno, no je dôvod prečo sú drahé, a nech si hovorí kto chce, čo chce, každý kto investuje do Applu vie, prečo investuje (ovšem ak sa nejedná o dieťa, ktoré vidí, že jeho popové idoly majú ajfóny a nežobre od rodičov ajfóóóón)

no koľko ľudí, toľko chutí alebo proti gustu žiaden dišputát a tak niekto môže so vstýčeným prstom ukázať na Samsung Note(a jeho pierko ako čarovný prútik - asi odpadnééééém), Asus tranformer(ale nečakajte, že sa vám tam poskladá Optimus Prime), nedajbože na Windows Surface(ala zasurfujte si), no ak to niekto spraví, tak dúfam, že to nebude ten kto kidá na apple, že je to hlúposť predražená, pretože tieto zariadenia, ktoré podľa mňa ťahajú hlavne reklamy sú rovnako drahé, ak nie aj drahšie

a posledná samostatná kapitola je Surface Pro, ktorý je vlastne ultrabook v tablete, alebo ako mi to vlastne známy hovoril, neviem tomu prísť na chuť, no opakujem proti gustu žiaden dišputát

Plexxak:
Plexxak napísal:Chalani čo ale hovoríte na toto? Parametre vyzerajú parádne: http://www.tabletstore.sk/tablety-ainol ... plej--hdmi
za takú cenu, choď do Nexus 7, je síce 7" ale je to kvalitka ak ide o Android
a ku Sparku, čo ak sa nemýlim je Sharp...čudujem sa, že nedostali žalobu za porušenie patentu od Applu na 4:3 displej a označenie "Retina"
Ryan Giggs
VIP
VIP

DropDead napísal: no netreba zabúdať, že je to len distribúcia, pevný, originálny a najstabilnejší Android alebo neviem ako to nazvať majú priamo Google zariadenia
To je nezmysel. Maximalne keď tam maju niektori vyrobcovia nejaku svoju nadstavbu, pripadne prispôsobeny kvôli nejakej špecialnej aplikacii či funkcii. Aj to nie všetci. Inak je to rovnaky Android ako u Nexusov. A aj keď maju nejake nadstavby, vôbec to neznamena že ten Android v Nexusoch je automaticky stabilnejši. To je blud.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Ryan Giggs napísal:To je nezmysel. Maximalne keď tam maju niektori vyrobcovia nejaku svoju nadstavbu, pripadne prispôsobeny kvôli nejakej špecialnej aplikacii či funkcii. Aj to nie všetci. Inak je to rovnaky Android ako u Nexusov. A aj keď maju nejake nadstavby, vôbec to neznamena že ten Android v Nexusoch je automaticky stabilnejši. To je blud.
lenže kto zaručí, koľko si každý výrobca pozmení, upraví, pridá a odoberie ? nikto..to vidím ako jednú z najväčších výhod iOS - je to len jedna verzia, vychádza to na všetky zariadenia atď. atď

hovorím to aj kvôli tomu, lebo známy čaká už neviem ako dlho na JellyBean na GalaxyS2 a sťažuje sa na to, že vychádzajú aktualizácie a podobne veľmi nerovnomerne a kým sa to rozšíri na všetky zariadenia tak to trvá, aj to je podľa mňa výhoda Nexusov - dostávajú najrýchlejšie aktualizácie, niekto to možno nerieši, no je to celkom podstatná vec a to sa mi páči, že Google a Nexusy aj keď sú na Androide, tak mám pocit, že je Apple(iOS), Google(Android), ostatní (distribúcie Androidu)

teraz by som rád zistil napríklad niečo aj o Windows Phone, osobne neviem, čo si mám o tom myslieť, no nechcem odsudzovať dopredu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cakat o "tyzden" viac na aktualizaciu je naozaj mucive. To ze najaky GS2 dostava aktualizaciu neskor nesuvisi nijako s tym ze to ma X nadstavieb. To je politika Samsungu, na ktore zariadenie vyda update najskor. GS2 je uz pomerne stary telefon, tak nemaju najvaci zaujem aby ho robili ako prvy. Najprv logicky updatuju najnovsie zariadenia, ktore nove funkcie vyuzit dokazu.
A ako pisem vyssie, vacsina noname zariadeni ma holy Android, kde nie je nutne toho vela menit.

A tiez nie je pravidlo ze na Nexusy je vzdy update skor ako na ine zatiadenia. Uz sa to stalo nie raz.
hellwet
Star
Star

Príspevok od používateľa hellwet »

ako tu pisu ostatny. Za 200€ sa normalny 10" tablet neda zohnat. Ja byt tebou by som isiel do 7" a kupil tento http://www.alza.sk/google-nexus-7-16gb- ... 345260.htm alebo si priplatit o stovku viac a tento http://www.alza.sk/asus-memo-pad-me301t ... 388795.htm
Napísať odpoveď