EGR - upchaty?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: EGR - upchaty?

Príspevok od používateľa Fuxxo »

upresnim Suffel-ove tvrdenie.. EGR ventil, je "suciastka" ovladana elektricky alebo podtlakom a za ulohu ma vracat cast spalin spat do sania (recyklovanie vyfukovych plynov). ma to za ulohu hlavne ochrana zivotneho prostredia, aby sa zmensilo znecistovanie ovzdusia. dalsia uloha EGR ventilu je ta, ze v zime skor zohrieva studeny motor, kedze cast teplych spalin vracia naspat do sania. Tym padom jeho odstavenie bude mat za nasledok, ze v zime sa vam motor zohreje o nieco pozdejsie (casovy rozdiel je prakticky nevypocitatelny). na emisnej zatial ziadny problem ohladne odstaveneho EGR ventilu nebol (aspon co viem ja, ale ludia si ho nechavaju na sani a hadicku z neho len tak niekde zastrcia aby nebolo vidno koniec, ze nie je pripojeny na podtlak)

cize co sa tyka motora, tak odstavenie EGR ventilu je velke plus
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

no paaaani...

stala sa mi taka DOST DEBILNA VEC !!!

raz za rok si cistim sprejom to EGR (sprej na precistenie sania) tak som sa rozhodol ze to zrobim aj dnes a mozno sa rozhybe..

ALE

mojim debilnym stastim sa stalo to ze ako som to striekal PREDLZOVACOU UMELOU HADICKOU co sa dodava so sprejom ( je to asi 15 cm dlha hadicka a primeer mozno nejakych 2 mm) sa mi zo spreja uvolnila a kedze otacky boli cez 2000 tak mi tu hadicku proste vcuclo do sania !!! utekal som vypnut motor ale marne po palicke ani stopy :(

tak som nechal zapnuty motor a este mu kus pridal aby ked tam uz proste je tak nech sa bud roztopi aby nech ju to vypluje... tak som sa bol este poriadne povozit a trosku povytacat aby po tej mrche neostala ani stopa.. tak mi to poradil aj jeden mechanik..

myslite si ze to moze mat nejake fatalne nasledky ? :shock: :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

podla mna nie, to je makka umelina
to vypluje von jak zuvacku
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

wladas napísal:podla mna nie, to je makka umelina
to vypluje von jak zuvacku

trosku si ma upokojil :|
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hlavne s tymi otackami si dobre spravil
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Len doplnim,ze zaslepenim egr sa znizi aj spotreba a je aj citelnejsia akceleracia pri pridani od spodnych otacok.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

potvrdzujem a menej sa zasiera sacie potrubie, menej to dymí.
Odporúčam pri zaslepovaní EGR zhodiť sanie ak to nieje komplikované a celé to vyčistiť (zubná kefka, drát, orezávatko, čistič na sanie) takisto aj v hlave válcov pokial to ide. EGR dokaze hovadsky zasvinit cely privod vzduchu.
Napísať odpoveď