JAVA aplikácia využívajúca min. 7 technológií

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Birky22
Amateur
Amateur

JAVA aplikácia využívajúca min. 7 technológií

Príspevok od používateľa Birky22 »

Zdravím, situácia je taká, že musím vymyslieť nejakú aplikáciu do školy, ktorá využije min. 7 technológií. Avšak sa vôbec nevyznám, že kde a aké technológie môžem využiť. Mám aj 2 nápady na aplikáciu, len by som potreboval nejak naškrabať tie technológie, ktoré pri tvorbe tej aplikácie využijem. Preto potrebujem Vašu pomoc, ktorí sa v tom vyznáte, aby ste mi poradili technológie, ktoré by som mohol použiť.

Nápady na aplikáciu:
1. Štatistika počasia na Slovensku. Využil by som nejaké Weather API odkiaľ by som získaval denné info o počasí, ktoré by som následne ukľadával do databázy. Z databázy, by som načítaval konkrétne údaje, ktoré by som následne vykresloval do grafu.

2. Šach, multiplayer hra v lokálnej sieti. No čo k tomu dodať? Vytvoril by som tú hru, možnosť spojenia cez sieť a nejaké ukladanie štatistík do databázy, len to ešte neviem, ako by som identifikoval hráčov, či vôbec, ale to sa ešte domyslí.

Takže od Vás by som potreboval poradiť, aké technológie by sa dali použiť pri jednotlivých riešení problémov. Každý návrh pomôže :)
Je treba minimálne tých 7.

Technológie, ktoré určite viem použiť:
1. jLogger alebo log4j - na logovanie
2. JavaDoc - na dokumentáciu
3. jUnit - na testovanie

Pre tvorbu GUIčka, by sa dala použiť nejaká technológia, len neviem pre hore uvedené nápady, čo by bolo lepšie, totiž moc tie špecifikácie jednotlivých tých technológii nepoznám. Swing? WindowBuilder?

Práca s databázou neviem, nejaké JDBC, JPA, Hibernate? Tiež neviem presne, čo kedy použiť.

Mohol by som zarátať aj XML-ko za technológie, kebyže použijem to Weather API, tak to mi tie informácie vypluje do XMLka. Alebo je potrebné použiť JAXB ?

Aké technológie by som vedel ešte využiť pri tých nápadoch? Kĺudne mi ten nápad môžete aj rozšíriť, len nech tam viem využiť tie technológie. Za každú odozvu ďakujem ;)

birky
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: JAVA aplikácia využívajúca min. 7 technológií

Príspevok od používateľa harrison314 »

V tom shachu sa najde dost technologii aj bez databazy,
ja som robil projekt na podobny predmet (VPPJ na FIIT) a mal som aplikaciu co robila ovela menej a napocital som ich tam viac ako 7.
Spoluziak robil tiez stolovu LAN hru a mal ich tam este viac.

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2013, 21:24)
Pri sachu: java2d,xml (stax, DOM, XPath),java.netwoking, nespominam si ako sa to vola, ale je to na pracu zo zvukom
Pri pocasi: HTML parsery, networking, JDBC (JPA, Hibernate tiez sluzia na pripajanie k DB ale je to ORM), ...
Napísať odpoveď