Nápady na aplikáciu:
1. Štatistika počasia na Slovensku. Využil by som nejaké Weather API odkiaľ by som získaval denné info o počasí, ktoré by som následne ukľadával do databázy. Z databázy, by som načítaval konkrétne údaje, ktoré by som následne vykresloval do grafu.
2. Šach, multiplayer hra v lokálnej sieti. No čo k tomu dodať? Vytvoril by som tú hru, možnosť spojenia cez sieť a nejaké ukladanie štatistík do databázy, len to ešte neviem, ako by som identifikoval hráčov, či vôbec, ale to sa ešte domyslí.
Takže od Vás by som potreboval poradiť, aké technológie by sa dali použiť pri jednotlivých riešení problémov. Každý návrh pomôže
Je treba minimálne tých 7.
Technológie, ktoré určite viem použiť:
1. jLogger alebo log4j - na logovanie
2. JavaDoc - na dokumentáciu
3. jUnit - na testovanie
Pre tvorbu GUIčka, by sa dala použiť nejaká technológia, len neviem pre hore uvedené nápady, čo by bolo lepšie, totiž moc tie špecifikácie jednotlivých tých technológii nepoznám. Swing? WindowBuilder?
Práca s databázou neviem, nejaké JDBC, JPA, Hibernate? Tiež neviem presne, čo kedy použiť.
Mohol by som zarátať aj XML-ko za technológie, kebyže použijem to Weather API, tak to mi tie informácie vypluje do XMLka. Alebo je potrebné použiť JAXB ?
Aké technológie by som vedel ešte využiť pri tých nápadoch? Kĺudne mi ten nápad môžete aj rozšíriť, len nech tam viem využiť tie technológie. Za každú odozvu ďakujem
birky