Váš názor na 3D

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Uznávate filmy v 3D??

ÁNO
24
38%
NIE
39
62%

Celkom hlasov: 63

Pascalwb
Addict
Addict

Re: Váš názor na 3D

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ale zase kazdy to 3D vnima inak. Niekomu to mozno nesadne, niekdo to nevidi a podobne.
peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa peceman »

hej, každý to vníma inak, vidí inak, a pod, ale povedať že "nevie zaostriť na iný objekt než na ktorý je zaostrené" je samo o sebe hlúposť, tak ja len ako to bolo myslené :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nechápem ako môžete pozerať film, ktorý má nudný, ničnehovoriaci príbeh len preto, že efekty sú a technická stránka veci je skvelá, čo parádne vyplýva z niektorých predchádzajúcich postov.

Úplne vážne, súhlasím s jackb-om (?), že 3D sa snaží robiť zo zlých filmov dobré. Avengers je podľa mňa kravina na n-tú ako väčšina komiksových filmov a nič na tom pre mňa nezmení ani 3D. Podobne dnes Janíčko & Marienka. Maximálna stupidita, ale hlavne, že 3D a davy sa hrnú. Kto by nechcel vidieť sexy čarodejnícky kozy vystupujúce z plátna, že?

Ježišikriste, kam sme sa to dostali?! Tiež si kupujete hovno s cukrom len preto, že má pekný obal?
peceman
Medium Star
Medium Star

begbeee napísal:Nechápem ako môžete pozerať film, ktorý má nudný, ničnehovoriaci príbeh len preto, že efekty sú a technická stránka veci je skvelá, čo parádne vyplýva z niektorých predchádzajúcich postov.

Úplne vážne, súhlasím s jackb-om (?), že 3D sa snaží robiť zo zlých filmov dobré. Avengers je podľa mňa kravina na n-tú ako väčšina komiksových filmov a nič na tom pre mňa nezmení ani 3D. Podobne dnes Janíčko & Marienka. Maximálna stupidita, ale hlavne, že 3D a davy sa hrnú. Kto by nechcel vidieť sexy čarodejnícky kozy vystupujúce z plátna, že?

Ježišikriste, kam sme sa to dostali?! Tiež si kupujete hovno s cukrom len preto, že má pekný obal?
Akože, teraz o čom točíš?? Pretože Avengers a pod. sa tebe nepáči, ostatný si musia hneď svoje DVDčka rozbúchať kladivom?? Pre niekoho to má super príbeh, pre niekoho nudný, ale páči sa mu to, niekto 3D uznáva, niekto nie, ale len kvôli tomu, že 3D nemôže nikto?? :roll:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

v poslednych rokoch komiksove filmy (Marvel) su uplne v pohode ale netvrdim ze to su trhaky
jedine ma napada novy Spiderman, to bol brak
ale ani ten starsi ziadna slava
peceman
Medium Star
Medium Star

wladas napísal:v poslednych rokoch komiksove filmy (Marvel) su uplne v pohode ale netvrdim ze to su trhaky
jedine ma napada novy Spiderman, to bol brak
ale ani ten starsi ziadna slava

ani ja netvrdim ze komiksove filmy sú jednička kinematografie, jediný taký pre mňa bol azda DARK knight- celá trilógia, ale robiť zo všetkých, ktorým sa tie filmy páčia tupcov, mi príde :nono:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

begbee: gratulujem, tebe sa to nepáči, ostatní sú hlúpe ovce, idioti, hnoj spoločnosti, a ukážka absolútneho nevkusu :)
peceman
Medium Star
Medium Star

ja ako, nikomu nekážem, nech sa mu niečo páči alebo nepáči, ale príde mi absorudné, pretože mne sa nepáči Avatar a začal by som vám všetkým hovoriť aký ste pripečený, že sa vám to páči- nech si každý povie svoj názor, ale neviem prečo to niekto nevie povedať bez toho, aby musel urážať druhých, alebo aby to vyznelo tak, že "je to iba môj názor"...

Hensym: Pekne povedané, zasa musím s tebou súhlasiť :)

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2013, 12:18)
ako sa prosím volajú tie 3D brýle, ktoré sú jednofarebné, väčšinou tmavé ako slnečné?? - tie červeno-modré alebo fialovo-zelené sa povie myslím: "polarizované" či?? a týmto?? ďakujem :)
Hensym
VIP
VIP

Polarizované sú tie "slnečné". Myslím, že môžu byť aj aktívne, aj pasívne. Tie modro červené sa volajú "Red-Cyan", resp. "Red-Blue", resp. "ANAGLYPHY" (možno to má aj nejaký spešl názov).

peceman
Medium Star
Medium Star

a na každá 3D okuliare je určený aj 3D film- čiže myslím tak, že nemôžem pozerať s polaryzovanými film, ktorý je spravený v štýle červeno-modrého obrazu bez okuliarov, ale musí byť ten film vyzerať bez okuliarov ako rozmazaný, snáď rozumieš :) - čiže či tak sa to berie aj pri názvoch typov 3D filmov
Hensym
VIP
VIP

Samozrejme, každé okuliare potrebujú svoj "vlastný 3D film", respektíve, typ 3D zobrazenia. Anaglyphy potrebujú červeno-modré 3D, polarizačné fungujú tak, že každým sklom vidíš iný obraz (dva obrazy točené v dvoch uhloch -ľudských očí), a tu už potrebuješ 3D monitor. Tie Active Shutter už sú dokonca elektrické, zložitejšie, drahšie, no myslím, že vo svojej podstate fungujú podobne ako polarizačné.

Bez okuliarov vidíš Anaglyphy 3D ako keby 3 obrazy. Jeden klasický, jeden transparentný modrý, a jeden transparentný červený. Pri polarizačnom 3D bez okuliarov vidíš oboma očami oba obrazy, a teda sa ti to zdá rozmazané - tie sklíčka na polarizačných okuliaroch vlastne obmedzujú každé oko iba na jeden obraz. A pri tých aktívnych to bude asi rovnako.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

pasívne 3D (polarizované): http://www.videacesky.cz/navody-dokumen ... i-3d-bryle (fakt odporúčam)
aktívne sú dobre popísané napr. tu (a fungujú úplne inak ako polarizované) http://www.zive.sk/3d-technologie-tri-d ... fault.aspx

3D filmy bez okuliarov sú rozmazané preto, lebo vidíš oboma očami oba obrazy naraz.
peceman
Medium Star
Medium Star

je mi jasné prečo vidím bez okuliarov obraz rozmazaný, ale iný nápad na upresnenie mi nenapadol, než ZNAK toho že jedno 3D je rozmazaný červeno-modrý obraz a druhé 3D má farby rovnaké, len je to rozmazané- to nie je dorbý výraz, vhodnejší by bolo "zdvojený"- alebo skôr "ztrojený" obraz :)
wladas
Redeemer
Redeemer

ano, zdvojeny a preto ho vidno bez okuliarok rozmazane...ako keby si skulil
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ja mam rad 3d lebo ue to fakt ze super ten obraz a je to moderne! Ten komu sa nelubi 3d tak nema nanho penaze alebo to este nevidel
Hensym
VIP
VIP

Rád si pozriem dobrý 3D film, ale Famine, ty si úd. :roll: :nono: :|
wladas
Redeemer
Redeemer

@Famine
Bol som niekolko krat v kine na 3D, pozeral aj 3D telku, mam aj lepsiu telku ktora by 3D zniesla ale na okuliare som sa vysral.
Je to blbost.
peceman
Medium Star
Medium Star

Famine: akože, ke´d idem 15 krát za rok do kina, a je možnosť že film je aj 3D (nie sú všetky) tak idem naň- už ke´d mám za 2D lístok toľko zaplatiť, tak radšej nech to je 3D a celkovo zo zaujímavosti,... keď niekto nemá na 3D je zvláštna poznámka, pretože prakticky telky bez 3D moc nefičia, pretože každý chce ukázať že má mašinu ako z bilboardov, a cena za pasívnu 3D telku je porovnatelná s cenou za 2D telku.... ten kto nevidel 3D sem nemá čo písať, lebo potom nemôže mať na 3d názor, keď ho nevidel,.... čo sa týka modernosti, tak si asi prvý človek na svete ktorý sa vďaka sledovaniu filmov v 3D stal moderný :) ja nie som boháč, ale keby že chceme, môžeme si kúpiť 3D televízor, 3D bluray filmy, 3D prehrávač a 3D okuliare, 3D záchodovú dosku a neviem čo 3D, ale radšej si kúpime veľkú uhlopriečku- fullhd- televízor, a napunpované domáce kino....

3D v kine alebo tak je OK, ale relaxácia doma.... neviem, vyvalený na gauči o 10 večer, krabica pizzi na bruchu, flaša koly v ruke, zapnutý super film- tie 3d okuliare na ksichte mi tam nepasujú :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

tak tie pasivne su tak lahke, ze to ani necitis za tie 2 hodinky a tiez mozes byt rozvaleny.
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Moje skusenosti boli velmi dobre, avatara som videl 5x (bol som pozvany :P) hobbit genialny.

Ano, zda sa mi ze film viac "seka" ked ho pozeram 3D, ale je to to iste aj pri 2D, len si to mozno menej vsimam,
a otec nedavno kupil 3D tv, nejaku vieru s polarizovanymi sklickami, takze ako v kine ale tie okuliare stoja za lajno, po piatych minutach boli rucky zlomene a to ani nemam tak siroku hlavu! Takze reklamacia. v celku mam 3D rad, sam som fotil fotky do 3D - v tej dobe este RB okuliare (^○^), takze som za 3D (ale nie za kazdu cenu, niektore filmy su uplne lajna)
Napísať odpoveď