vysoký rozpočet - ultimátne stabilná a spoľahlivá doska Z77

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vysoký rozpočet - ultimátne stabilná a spoľahlivá doska Z77

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Vzhľadom na to že stále používam u klientov tie isté mid-high endové komponenty, v úplne top-ende mi uchádzajú skúsenosti skoro absolútne. Potreboval by som poradiť ultimátne spoľahlivú a stabilnú dosku z pomedzi týchto modelov [majú radič ktorý potrebujem]:

GIGABYTE Z77X-UP7
ASUS MAXIMUS V EXTREME - táto je moja obľúbená, ale mám exp. len s iV verziou. Je rovnako stabilná a bezchybná?
IGABYTE G1.Sniper 3
GIGABYTE Z77X-UP5 TH
ASUS P8Z77 WS
ASUS MAXIMUS V FORMULA - na tejto neviem či je to vodné chladenie voliteľné [na regulátoroch a kondíkoch], alebo nutnosť, že či ich ten dutý kov neuchladí.

and

Intel DZ77RE-75K Extreme Series - počul som že má problémy s BSODmi s Intel drivermi, je to pravda?

Ďakujem za akékoľvek rady,

upl.
Trussardi
Darca
Darca

Re: vysoký rozpočet - ultimátne stabilná a spoľahlivá doska

Príspevok od používateľa Trussardi »

Vcera mi skoro prihorela vecera jak som cital tvoju temu s asus doskou :P
Skus spytat GABA z pretaktovania.sk co vlastni aj shop tichepc, tu je kontakt ma tam aj icq- http://www.tichepc.sk/Kontakt
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Gigabyte UP7. Bezkonkurenčná doska ktorá je to najlepšie čo môžeš kúpiť. Najlepšie napájanie na trhu, inovatívny pcie slot a odladený bios. O najlepších pasívoch a najlepšom OC ani nehovorím. Dualbios v prípade poškodenia jedného je samozrejmosť. Jediný mínus je ale miliardu rokov starý software ale to by mi nevadilo

Tiež by si mohol pozrieť MSI Z77 MPOWER čo je doska robená pre maximálnu stabilitu bez prietoku vzduchu.. Ale na gigabyte sa nechytá. A povedal by som že ani na ASUS ROG

ROG dosky budú samozrejme dobre chladiť aj bez vodného chladenia. Ale určite by som zobral ten gigabyte.

PS: Treba ti takú dosku?
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

ja mám dosku p8 z77 deluxe a ide ako hodinky žiadne problemy cpu 3570K
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

deluxe má rovnaký chipset, radič a bios ako Sabertooth takže je viac ako pravdepodobné že to bude robiť aj táto
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Matej18 napísal:ja mám dosku p8 z77 deluxe a ide ako hodinky žiadne problemy cpu 3570K
máš pri spúšťaní PC zapojené aktívne zariadenia v USB 3.0 portoch a máš v BiOS-e [UEFi] povolené xHCi a eHCi na USB portoch? Bez týchto dvoch nastavení sa žiadna chyba neprejaví. Problém je že mám v USBčkach zozadu zapojenú klávesnicu, myšku, tlačiareň, webkameru, 2x externý disk, UPSku a ešte niečo [x-box 360 ovládač, mám ho pred očami :D]. Všetko veci, ktoré Bohu žiaľ aktívne používam :(...

Btw. zajtra sa do toho pustím, dnes už mám toho dosť a ešte robotu, dúfam že bude okay. Aj chlapík v alze povedal že GA, tak snáď to tento krát výjde...

P.S.: Je tam nový na reklamačke, taký čech, sympaťák.
Prílohy
motherboard.jpg
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

mám to zapnute a nerobí mi to nič ide to v pohode oba aj to ehci aaj xhci zapojene sú klavesnice dve a jedna myš nemám tam moc čo zapojiť ale funguju všetky usb
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

dobre si urobil. UP7 je najlepšia doska na trhu
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nič moc by som povedal. Nefunguje v nej X-Fi Titanium HD poriadne, raid0 síce rozbehala, ale mrzla totálne, musel som preinštalovať OS celý čistá inštalácia, stále je nejaká zakotvená, OS mi štartoval 15 sekúnd, teraz minútu. S vypínaním má problémy niekedy, raz hodila BSOD, podpora na fórach nulová, na mail neodpísali [hľadám utilitu ako bol ASUS ThermalRadar na dosku, no nič nenachádzam]. Čo sa týka výbavy je doska super, to samozrejme, možno aj na OC. Ale čo sa týka spoľahlivosti, tak zapadá do priemeru, aspoň podľa týchto dvoch dní čo ju mám. Rozbehať mi ju trvalo 16 hodín čistého času, čo je nič moc. Tak isto má na k*kot thermal readingy, v biose mi píše že procák má 16-17 stupňov, ambient je 22*C, v OS už je to okay. Celkovo, nie som z nej 2x nadšený, ale aspoň môžem pracovať. Taktiež mi vadí že má len 6 USB portov v zadu, všetko 3ky. Má výstup na ďalších 8 dopredu, ale tak nie každý má tie fancy panely a skrinku na to. Potešilo ma aj 6 portov na fany, ale majú slabé napájanie, majú problém roztočiť vetrák s LNA, alebo ULNA adaptérymi od noctuy, ASUS Sabertooth tento problém nemala. A takto by som vedel menovať do aleluja. Problém overclockerov je ten, že se*ú na spoľahlivosť, stabilitu OS na danej doske a pod. Ich zaujíma len na koľko vyhonia takt a potom spustia nejaký Prime, ale bo somarinu v OS. Ale trochu dosku zaťažiť utilitami, to ani náhodou. Btw. z tony utilít čo je k doske nie je ani jedna použiteľná. Ani jedna nevie tweakovať fany, ani jedna nevie monitorovať teploty na doske. Vedia len OC, čo je mizéria. Tiež sa mi páči online flash biosu a že nfungje F5 bios, nie ako na ASUSe, každopádne za tie prachy je to riadne rozporuplná doska, updatnem po týždni/dvoch používania.

P.S. Myška má invertovanú Yovú os v BiOSe, takže keď ide hore, ide dole a keď ide dole ide hore :/
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

a máš najnovší bios?
Napísať odpoveď