lowmanek napísal:Ten, co som spominal ja ma moznost nastavenia citlivosti mikrofonu...ako je na tom ten, co si postol ty neviem, ale skor by som povedal, ze ma tiez

Citlivost nemyslim, ze ma dva mody, low sensitivity a high sensitivity.
Tym myslim, ze sa nastavuje ako volume, po dielikoch... kedy si nastavis hornu hranicu tak, aby najhlasnejsi predpokladany zvuk nepresahoval 0db, a nechas tam malu rezervu.
Nakoniec som sa rozhodol pre tento, lebo kamos mi ho ponukol za 100.
http://www.muziker.sk/studio-podium/dig ... KETRAK-C24
pozdava si mi viac ako zoom h1 a to nastavovanie citlivosti mikrofonu potrebujem, to je pre mna zaklad.
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2013, 7:15)
No zistil som, ze pocketrack sa uz nevyraba, tak som skumal vsetky mozne diktafony, a asi najlepsi vyzera byt tento
http://www.usa.philips.com/c/dictation/ ... ifications
je za 60 eur, a na nahravanie hlasu zblizka prevysuje vsetko v rovnakej cenovej kategorii.
Nahrava aj do PCM v CD kvalite, na display ukazuje recording volume, mikrofon ma mono specialne upravny na ciste snimanie hlasu, ma aj podsvietenie displaya, ma 4 GB pamat, nielen 2. Snad jedina chyba je, ze sa zase neda ovladat citlivost mikrofonu po dielikoch, ale su tam len 2 moznosti, Lo a Hi.
Ale ako som uz teraz zistil, nic co je pod 100 eur nema ovladanie citlivosti mikrofonu po dielikoch, tu funkciu davaju proste az na drahsie zaznamniky cez 100 eur.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2013, 5:46)
no nic, nakoniec som zistil, ze sa tomu neda vyhnut a treba ist nad 100 eur.
Takze toto je, co splna takmer dokonale moje naroky:
Olympus LS-3 (low-end z audio rady)
(popripade lacnejsia verzia DM-650, co je zas high-end z voice recorderov)
Takze Rian mal pravdu, Olympus rules a najprv sa mi pozdaval najmenej. Tie lacnejsie verzie pod 80 eur su nic moc, ale nad 100 eur robia podarene vecicky. Kovove telo je proste obrovska vyhoda
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2013, 13:27)
Kazdy mi odporucal Zoom, aky je super... a este aj ludia co robia zo zvukmi...
tak tu si mozete pozriet, ako to je Zoom vs Olympus.
(spoiler: Zoom dostal od Olympusu nakladacku asi ako 10:1)
Ok, takze po niekolkodnovom vyskume na internete tak ako Ryan i ja hovorim, ze Olympus robi najlepsie recordery, teda aspon vo vyssej triede urcite.