Primitívna aplikácia do mobilu
Primitívna aplikácia do mobilu
Ahojte, chcel by som sa spýtať či je nejaká reálna šanca dostať do mobilu nejakú úplne jednoduchú aplikáciu(naprogramovanú v C++) napr. kalkulačku zadám 1+1 a vypíše mi výsledok ...ide mi o to prepojenie čo všetko je k tomu treba aby to fungovalo na mobile tak ako na PC, ďakujem
Re: Primitívna aplikácia do mobilu
do akeho mobilu ?
momentálne mám iPhone ale plánujem kúpiť Samsung galaxy S3
Na iPhone to ide (asi len) cez XCode. A aj tam je to dosť na prt, treba tam nastavovať všeliaké certifikáty a kraviny, viem, že som s tým dlho bojoval.
Na Android sú na to tiež vývojové prostredia, ale ak to chceš len na hlúposti, iste existuje nejaký program/emulátor, ktorý vie spustiť nejaký klasický .jar.
V oboch prípadoch sa dá písať aj v C++, ale ani pre jeden to nie je "domáci" jazyk, takže s tým môžeš mať nejaké ďalšie mini problémy (pre iOS je to Objective-C, pre Android je to java)
Na Android sú na to tiež vývojové prostredia, ale ak to chceš len na hlúposti, iste existuje nejaký program/emulátor, ktorý vie spustiť nejaký klasický .jar.
V oboch prípadoch sa dá písať aj v C++, ale ani pre jeden to nie je "domáci" jazyk, takže s tým môžeš mať nejaké ďalšie mini problémy (pre iOS je to Objective-C, pre Android je to java)
Ako z toho programu na PC spravím ten súbor .jar aby to išlo na mobile?
Google ti poradí nejaké programy na konverziu z exe do jar - neviem, či to bude nejako normálne fungovať, nikdy som neskúšal.
Príp. napíšeš aplikáciu v jave a spravíš z toho jar jednoducho.
Príp. napíšeš aplikáciu v jave a spravíš z toho jar jednoducho.
-
pipiak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
ale jarko len tak na iphone nespustis aj tak;)