Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa twardykamen »

precital si a?nejake postrehy k tomu.vyzera to utle,mozno to spichnem na nejakej nocnej ak odporucas.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to dosť podrobné v zmysle faktografickom, veľa mien, presných údajov, na to netreba zabudnúť. Nie je to román či beletria, skôr fakt detailná biografia. Ale určite je to zaujímavé a nie zas tak dlhé, tak vyskúšaj - dozvieš sa o tej časti histórie, o ktorej sa fakt málinko vie.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

tak som si opet raz stiahla (stary pc. skoncil svoju zivotnu put) eticu zatial napisanych knih Song of fire and ice od George R.R Martin a budem sa snazit to preluskat, min. rok som presla Hra o truny a Stret kralu :) pri tretej knihe som zastala...kedze sa tam uplne pomenili postavy a opis bol nejaky chaoticky...tak uvidime ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a potom prides na Hostinu,... :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som znovuobjavil knihy v poslednych 2-3 rokoch, ale citanie slo relativne pomaly. Zmena prisla s kupou citacky Kindle. Predtym mi dost vadilo, ze sa kniha sama zatvarala, nedala sa drzat v jednej ruke, atd., s Kindle je to pohodlnejsie a mam pocit, ze aj trochu rychlejsie. Potesujuce je, ze tento rok Martinus rozbehol predaj niektorych knih aj vo verzii pre Kindle (predtym to nefungovalo, pretoze distributorom chybala moznost DRM, ale uz sa s tym asi zmierili), nevyhodou je vsak cena. Ebook stoji len o cca 30 % ako papierova kniha a osobne si myslim, ze realne je mozne ist nizsie. Ale to nie je problem Martinusu, podobne ceny su aj priamo na Amazone.
hughito
Redeemer
Redeemer

Treba sosať z netu, ja som zatiaľ skoro všetko, čo som chcel, našiel.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, to je moznost, pri zahranicnych autoroch ju aj vyuzivam :oops: Ale napriklad takeho Dominika Dana by som rad podporil, bohuzial su jeho knihy dostupne iba s DRM, cize nie pre Kindle.
No ak by aj zahranicne knihy stali 4-5 €, tak by som nemal problem kupit si ich.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

ja som strasne dlho rozmyslal a este aj niekedy rozmyslam nad kupou citacky,ale neviem ci by ma to bavilo citat,proste kniha je kniha.. je to ine ked citas niaku knihu ako je lotr,alebo metro 2033 kde mas k tej knihe aj niaku mapku a sem tam sa do nej pozres.. alebo je ine ked sa ja pozrem na svoju policku a vidim tam vystavenu celu sagu o Zaklinacovi. Niekto si na tychto veciach nepotrpi a cita si knihy hoci ako,no ja mam lepsi pocit ked drzim knihu v ruke, lezim v posteli a citam si. A mozno casom ma to premoze a kupim si aj ja citacku :)
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Niektore knihy musim mat proste zbierku ako vravi kolega nadomnou :-) Rozmyslal som nad citackou mozno v buducnosti pribudne.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Ja zastavam rovnaky nazor. Citacka je sice pohodlnejsia, hlavne na vecerne citanie v posteli, ale tiez patrim ku starej klasickej skole, ze proste kniha je kniha, dodava tomu citaniu ten spravny feeling a drive :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

GothaR napísal:Ano, to je moznost, pri zahranicnych autoroch ju aj vyuzivam :oops: Ale napriklad takeho Dominika Dana by som rad podporil, bohuzial su jeho knihy dostupne iba s DRM, cize nie pre Kindle.
No ak by aj zahranicne knihy stali 4-5 €, tak by som nemal problem kupit si ich.
Dominika som tiez peniazmi podporil, ale nasiel som si nastroj, ktory mi umoznil ho citat v Kindle. Martinus ma prachy, ja precitanu knihy. Bez toho medzikroku to bude urcite lepsie. Ale ked sa chces, tak sa da :)
Teraz po viac ako roku citam papierovu knihu, Pekelné príbehy od Tvrtka Vujityho, a je to ine... pre mna je to tiez zbierkova kniha, a vadi mi kazdy skrabancek, buchnuty roh a podobne. To u ebooku nehrozi. Takze asi velky nakup papierovych knih, ked budem mat vlastny byt s kniznicou, ktoru vyplnim Song of Ice and Fire a podobne :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja taktiež rád podporím autorov a za dobrú knihu peniaze nikdy neľutujem. Z kníhkupectva sa mi hádam ešte ani nepodarilo odísť naprázdno, stále kúpim aspoň nejakú knižôčku za pár drobných. Keď sa potom dívam na tie knihy u mňa doma na poličke, spôsobuje mi to azda ešte väčšiu radosť, než ich čítanie :) Najhoršie na tom je, že dosť z toho, čo som kúpil, som ešte ani nečítal. Niektoré kusy čakajú na poradovník fakt už pár rokov (kým iné som medzitým prečítal aj viackrát)
Na čestné miesto mojej knižnice patria Tolkien (všetky jeho knihy), Sapkowski (Husitská trilógia, Magické střípky, Zaklínači zatiaľ len 4 knihy zvyšok neviem nájsť v tvrdej väzbe), A.D.S-E (Malý princ), Orwell (1984, Zvieracia farma). Inak aj kadečo iné, ale tieto sú moje srdcovky.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no ja si este len kniznicu pojdem spravit a tiez mam nakupenych vela knih ktore som necital a vacsina je z antikvariatu,takze tam ked som niaku dobru knihu zbadal za par drobnych hned som bral. Inac Muffi k tomu zaklinacovi,to podla mna ani nezozenies vsetky knihy v pevnej vazbe,lebo ja sam ani neviem ci vsetky tak vysli kedze v kazdom knihkupectve je len papierova vazba.
Inac tiez si chcem kupit celu seriu Song of Ice and Fire ale v cestine a este si chcem kupit celu seriu Temna vez od S. Kinga ale zatial som nemal injekciu € :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak zatiaľ mám v pevnej väzbe Pani jezera, Vež Vlaštovky a Krev elfu. V papierovej väzbe zas druhú knihu poviedok, ale číta sa to ozaj hrozne, tá kniha sa stále zatvára a navyše sa to celé krčí pri čítaní. preto sa radšej snažím hľadať po antikvariátoch tvrdé väzby. Už som tak našiel Kerv elfu a kamoška si z antikvariátu dokonca vyskladala celú ságu. Keďže ide o moje úplne najobľúbenejšie knihy tak si radšej trpezlivo počkám, časom určite zozbieram celú ságu + poviedky :)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

A.D.S-E (Malý princ)
Saint-Exupery patri medzi mojich najoblubenejsich autorov, ale okrem maleho princa je uplne zabudnuty. Ostatne jeho diela su tiez krasne a mozem len odporucit, je to velmi citave. Jedinym dielom, ktore trohcu vybocuje z jeho tvorby je Citadela, co je tak trochu filozofia a vacsine ludi to moc nevonia - ale ostatne kusky su paradne. Problemom je vsak niekedy zohnat slovenske preklady. Niekedy mam dojem ze takato kvalitna literatura byva u nas uplne opominana. Podobny problem som mal aj s inymi francuzmi ako Proust ci Camus...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja má vlastnú knižnicu, takže knihy stále kupujem a určite som na ne nezanevrel skrz to, že čítam aj z čítačky. Nijako sa to nevylučuje. Navyše, odkedy mám čítačku čítam oveľa viac, lebo čítam v MHD. Sadnem, otvorím, čítam, zavriem, prestúpim, otvorím, čítam.. Ideálne, tu klasická kniha stráca.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Ja má vlastnú knižnicu, takže knihy stále kupujem a určite som na ne nezanevrel skrz to, že čítam aj z čítačky. Nijako sa to nevylučuje. Navyše, odkedy mám čítačku čítam oveľa viac, lebo čítam v MHD. Sadnem, otvorím, čítam, zavriem, prestúpim, otvorím, čítam.. Ideálne, tu klasická kniha stráca.
ano to mas pravdu,ja som zacal silno rozmyslat o kupe amazon kindle,pretoze na amazone stoji 69$ coz je oproti nasim slovenskym obchodom velmi,ale velmi dobra cena. Ja by som si tiez knihy neprestal kupovat,urcite si neplanujem kupit od Stephena Kinga 50 knih,ale napriklad taku seriu Temnej vezi by som mal rad v policke, Tolkien to iste, Dominik Dán to tiez atd..
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Ahojte

Poradte niekto sci-fi na styl stargate
hughito
Redeemer
Redeemer

Dočítal som legendárneho Vladára od Machiavelliho a pustil som sa na oddychovku - po dlhej dobe Dominik Dán - Studňa. Do MHD ideálna záležitosť.
Belgabad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Belgabad »

ja čítam celkom dosť (ak mám čas)
najobľúbenejšia kniha :D viď môj nick a avatar :D Eragon - keby som nemusel spať tak posledný diel čítam v jednom kuse
inak mám rád aj detektívky - neviem či niekto čítal Dominika Dána - sk autor, knihy sú podľa skutočných prípadov (viac-menej), niekedy treba mať na to silný žalúdok
Napísať odpoveď