Absolventi VS ako ste natom s pracou

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Absolventi VS ako ste natom s pracou

Príspevok od používateľa Hegy »

Peter00 napísal:Čiže v prvom rade ti poradím vec čo mn poradil jeden skúsený a múdry ujko. Neposielaj zbytočne žiadosti cez net tam, kde môžeš ísť osobne. Jednoducho tam zájdi a už to samo o sebe ti podstatne zvýši šance oproti tým čo len posielajú maily. Ďalšia vec je tá, že sa vážne divím že sa nedokážeš zamestnať keďže na záadnom slovensku je veľmi veľa roznych podnikov všetkého druhu od Malaciek, cez Lozorno v oboch je niekoľko veľkých výrobných hál a dokonca v skalici či senici sú obrovské výrobné závody. Poznám chalana čo tam šiel robiť p skončení strojníckej STU a dostal nástupný plat v čistom 700€ čo je v hrubom cca 1000€ a to je slušné.
Kebyze mi pride niekto apelovat na džob sposobom ze sem bez ohlasenia nakluuse tak ho telefonicky na recepcii otocim.
Teda, neodporucam tuto radu prevadzkovat :mrgreen:
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Suhlasim s hegym firmy to maju porobene sposobom dotaznikov. Ak sa chces hlasit o pracu vypln si dotaznik na personalnom na vas cas nemavaju a to som nebol v 1 firme:)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No ono ide hlavne o to že čo ako, mám nejaký denný program, 100 veci rozrobených a teraz mi zazvoní z recepcie že došiel Ferko že chce prácu, či chcem či nie je nereálne bez prípravy podkladov, miestnosti na pohovor, personalistky a času aby som zišiel dole a na základe pekného fraku mu povedal že "Berieme Vás!"
Treba sa určite vopred dohodnúť na termíne a podmienkach pohovoru...
Možno že v Tescu to tak funguje ale tam sú zamestnanci "spotrebný" materiál, u nás vo firme chceme dosiahnut co najnižšiu hranicu fluktuácie a teda výber zamestnanca je veľmi zložitý proces. Dbáme na to, aby sa vybralo "to najlepšie" a pritom odbornosť jedinca je iba 1/2 cesty úspechu. Načo ti je odborník ktorý kradne, nadáva, ohovára, podvádza, je stále PN, nevychádza v tíme ľudí a mnoho iných faktorov...! Takisto človek čo na všetko pritakáva áno nieje stratégia úspechu.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

absolventka Ekologie z TU Zvolen, stale hlada :) ...v mojom odbore je to zlozitejsie ale nie nemozne, kazdopadne treba sa snazit a nehadzat flintu do zita...a ked clovek nenajde v odbore tak nech skusi nieco ine, ktovie kam ho to dovedie :) dolezite je podla mna robit to co vas bavi a naplna :) lebo len to robite s nadsenim a zapalom...
ale dnesna situacia nas nuti brat hocico...aspon na vychodnom slovensku, konkretne PO, KE...je to fakt bieda...dala som si deadline do juna :) ak nic skusim stastie inde...
drzim palce :) vsetkym
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Ja som skončil VŠM/CityU v Trenčíne, ešte som si užil posledné letné prázdniny a v auguste som vyrazil do Prahy. Po mesiaci som si našiel prácu v obore, ktorá ma navyše baví. Je to ale skôr o tom, že veľké sito je v tom, či ste získali nejakú prax počas školy, alebo nie. Ja som makal už od 17-tich a nemal som tak problém, klop klop :)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

myslite si, ze studijny pobyt v zahranici (Erasmus) vam zvysi kredit ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

urcite jemne ano, ale chodi sa tam za inym ucelom :)
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

Erasmus samozrejme zvysi kredit, klucom je ist do najdalej, na najprestiznejsiu skolu a ziskat co najviac skusenosti, znamosti, zdokonalit jazyk...a popri tom sa zabavat :)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

Ano.. pri nastupe do 1. prace to zavazilo. Pocas mojho studia fungoval aj program Da Vinci (prax v nejakom podniku v EU).. taktiez zaujimava vec a dalo sa aj sluse privyrobit. Grant bol cca 2x vyssi ako pri Erasme..
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

beardie napísal:urcite jemne ano, ale chodi sa tam za inym ucelom :)
chlastat a je*at za peniaze nemeckych a skandinavskych danovych poplatnikov :lol: (tiez som to mal v plane, ale v zaverecnom rocniku mi to neprislo ako dobry napad a tak som si to rozmyslel)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

praveze som tiez vo stvrtaku, na Erasmus by som siel v piatom rocniku co by znamelo ucrite predlzenie. Ale na druhej strane ak by sa mi podarilo na rok niekam odist bolo by to vacsie plus ako skoncit VS skor. Uvazujem o Francuzsku, Holandsku alebo Taliansku.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

skor o tom kam chces ist TY, uvazuj kam zo svojej fakulty ist mozes ;)
plus eramus v piataku je dost velky risk a nemenej podstatna vec je, ze o rok uz realne ziaden erasmus by nemusi, kedze boli problemy s financiami uz na jesen...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ja som bol na Erazme v poslednom rocniku a nelutujem, teraz mam len diplomku a mozem pracovat bez problemov so zlavou na dani
wpcom
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wpcom »

Ja som vyštudovala marketing, popri robote som si robila školu, mala som veľké oči, že keď skončím tak odídem zo zamestnania (robila som čašníčku), ale čo z toho prax v marketingu žiadna, a stále pozerali na mňa jak na blbca čo tam chcem predošlím zamestnaním čašník. Zo školy som už 4 roky preč, a čašníčku som prestala robiť pred pol rokom. Firma si ma vyhliadla na základe môjho profilu na jednom webovom portály, kde som nedala životopis ale len to čo by som chcela robiť, opísala som sa čo som zač, prečo to chcem robiť. no a vyšlo to. Teraz robím už pol roka marketingového pracovníka. za ten polrok som sa celkom pekne rozbehla, že ked najbližšie už budem chcieť robiť v danom obore tak budem mať aj celkom slušné základy.Oslovili ma cez...

//reklamu tu netolerujeme
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Cista nenapadnost, nick wpcom a propaguje w****p****.com :D

//edit: nech nerobim reklamu ja prezmenu :P
Napísať odpoveď