tak ešte raz
ale chcel by som počuť iba takú približnú cenu tohto
iba približnú cenu, akú tipuješ
toto sa v stavebníctve nedá - strieľať a odhadovať náklady
cenu som nechcel s oknami, a pod. iba základ, materiál na steny, strechu+ práca- z akých materiálov, asi z tých najlacnejších
materiál na steny: Porotherm, Heluz, Liapor, Ytong, Ypor, Hebel, Porfix, Durisol (určo som dačo ešte zabudol) - sorry, nemam čas na to aby som robil cenový prieskum trhu, ktorý z nich je najlacnejší + hrubku nových stien si nedefinoval

strecha: nosná konštrukcia drevo či oceľ, krytina: plech, asfaltový šindel, škridľa hlinená či betonová
práca: hm, neviem - ale jeden program to vie, len tam potrebuješ aj konkrétne materiály a merné jednotky zadávať, a budeš mať rozpočet
btw: ten nový strop, ktorý chceš postaviť, opäť z čobu bude? železobeton, prefabrikáty či napr. od Porothermu? V prápade ŽB stropu ti treba rovno aj statika.
Toto sú proste veci, ktoré rozhodujú o cene. Ja ti teraz poviem, že 5000€ a keď s tým tvoji známi začnú, tak zistia že ešte nemajú ani strechu a tých 5000€ už niet.
V stavebníctve to nefunguje na princípe "Sluchaj Feri, idzem sebe postavic toto a toto, neznaš mi povedzic keľo by to stalo? Feri: "Ta, dumem, dumem, das šidzem tišíc."
Jediný spôsob ako tako určiť cenu bez konkretizácie materiálov je objemová kalkulácia. Ale aj tá by bola pri tomto prípade totálne od brucha.
//autoeditácia príspevku (11 Mar 2013, 19:20)
čiže,
peceman ešte raz, prehnal som to cez CenkrosPlus
pomocou objemovej kalk. a rozpočtových ukazovateľov (RUSO) ako nadstavba bytovej jednotky a tiež nadsavba podkrovia mi vyšla cena v oboch prípadoch okolo 1400€ len za HSV (hrubá stavebná výroba, teda hrubá stava). Objem nadstavby 25m3 som dal ako 3,3mx2,5mx3m (3m celková výška - určil som si sám). Pozor! Nie je v tom zahrnuté búranie ani nový strop. (RUSO sa meniť nedajú)
Túto objemovku ber ako dosť podcenenú, a vôbec objemovky sú len pre predstavu - neriaď sa ňou! Máš veľmi špecifický prípad a ani program, ktorý je na to stvorený neráta s niečim takým, v praxi ojedinelým.
Bez konkrétnych rozmerov jednotlivých častí (lepšie by sa vypočítal obostavaný priestor), prípadne bez konkretizácie vyššie vypísaných vecí, sa nič lepšie vykúzliť nedá.