nastavenie siete

Všetko ohľadom Linuxu...
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

nastavenie siete

Príspevok od používateľa matoH12 »

Zdravím
prevádzkujem server chcel by som si nastaviť aby server komunikoval von do internetu cez dve sietovky ale aby som nemusel davať viac IP adries. O rychlosť mi bohvie ako nejde ide mi o to že ked odijde jedna sietovka aby komunikácia pokračovala cez tu nahradnú. Skušal som cez bridge-util urobil som vmbr0 a dal som dve sietovky ale nejak to dobre nefungovalo ale taky model by my vyhovoval najviac. teras na serveri používam ten vmbr kvôli virtuálizácii takže ak by sa dalo prepojiť bolo by najlepšie. Operačný systém je debian squeeze s nadstavbou proxmox. Dakujem
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: nastavenie siete

Príspevok od používateľa masterdead »

Bondig, ale namiesto load-balancingu by som ti odporucil pouzit active-backup
http://www.debianadmin.com/linux-ethern ... ation.html
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

ten bonding som úspešne rozchodil len mám otázku keď si vytvorím bond0 ten bude prepojení so sieťovkou eth1 eth2 a bond1 bude prepojený s eth1 eth2 ? keďže bodn0 by bol pre hlavni server a bond1 pre virtuálny. eth1 by bola ako záloha čiže ak by vypadla sieťovka tak komunikácia pôjde ďalej.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

10x som to precital a az teraz troska chapem co vlastne chces. Vidim, ze si si poriadne neprecital co vobec bonding je. Nie je vobec potrebne vytvarat dalsi bonding, bolo by to uplne zbytocne. Ty vsetky bridge ktore vytvoris posielas na bond0 a ten zabezpeci failover. Ked chces oddelit server a virtualne servery, vytvor bridge, kde vmbr0 bude mat primarnu IP ktora bude smerovat na server a dalsia vmbr1 bude smerovat na virtualne servery alebo nejaky loadbalancer.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

OK mal by som otázku ohľadom tích vmbr lebo som si nastavil vmbr na sieť aj pre LAN ale keď som dal "/etc/init.d/networking restart" tak pri tom vypisovaní ani nenašlo vmbr vôbec. dá sa to nejak aj bez reštartu systému ? najlepšie z konzoly SSH lebo ak by som zhodil sieť tak nepôjde ani SSH.

//autoeditácia príspevku (14 Mar 2013, 16:37)
v proxmoxe mi detekuje že mam vmbr1 ale píše pri nom že nieje aktívny
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Pastni sem interface config.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

problém opravený chcel som si to uľahčiť a robil som cez web rozhranie a ten vytvori interfaces.new keď som zadal manuálne tak ide :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Ano vytvori subor new, keby si cital poriadne tak este musis nasledne aplikovat zmeny a az potom sa to prejavi.
Napísať odpoveď