Ale tu je to jak u ciganov, znicis jedneho dojdu dalsi piati !!deblasco napísal: akoze neoplati!? to chces ab im to iba tak preslo!?!?!? to chces aby nabuduce niekto prisiel o zrak? ladvinu? zivot?
je to ako keby snimi spolupracujes...
Skinheads
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
skins
nj, skini to je pruser ale ked idem vecer po ulici v meste tak sa rovnako bojim ked ide oproti mne desat skinov, ci 10 punkacov alebo ciganov, alebo dajakych opilcov alebo dvaja mestski. zvycajne to furt schystam, none Retsko? co ty si myslis? furt schytam od dakoho ale zatial to boli len vyholenci. aj ked poznam z videnia dvoch, jeden maly druhy o to vacsi ale nevyzeraju na to ze by mali chut rozbit 70 rocnu babku na zastavke.K arabom a spoluobcanom sa vyjadrovat nebudem
Presne tak. Raz to nie su pravi nackovia, potom si ich provokoval, inokedy lebo si fetak a mas dlhe vlasy... Nikdy to nie je ich vina... Udajne pravy nacek by ta nezbil. Pravy nacek so vznesenym cielom bije iba ciernu populaciu a do ostatnych sa nestara. To co si ty stretol, udajne nebol pravy nacek, ale hooligan z futbalu. Vytiahli na vas aj rapkace a bubny? Hlavne ze mi dnes kamos rozpraval ako bolo v meste vcera... Partia 20 ludi hovoriacich na seba neonacisti sa ozrali v bare a potom isli vonku za ucelom niekoho najist a nakopat mu prdel. To je ta prava ukazka vznesenych cielov neonacizmu. Ale ved noaco, hlavne ze je dobra partia s ktorou sa nemusim bat o moje zakomplexovane ego...deblasco napísal:darmo to sem pises, lebo ti co tu postuju a obhajuju, si najdu akykolvek dovod na obhajobu ich nasilneho konania... zial...
skusal si volat policiu? podaj tresnte oznamenie...
Nesledujem LES - ove všetky príspevky, neviem v akej súvislosti napísal že "Slováci sú banda primitívov", ale ak to napísal len tak, tak je to poje**** pi****. Nechápem, ale všimol som si že na fóre vyvolava konflitky, resp. konfliktne temy. A uz vobec sa mi nepaci, ze tak strasne obhajuje Ameriku, aj tak je to tam len odpad spoločnosti.
A čo sa týka témy:
Treba rozlišovať Skinhedov, "takzvaných skinhedov", a národovcov. Osobne velmi neinkilnujem k skinhedom a podobným skupinám, možno len nejaké spoločné názory , ale inak nič, a v tvojom pripade , išiel by som na policiu. Banda tupohlavcov co sa chovaju jak dementi, nemaju právo robiť si čo chcú.!
A čo sa týka témy:
Treba rozlišovať Skinhedov, "takzvaných skinhedov", a národovcov. Osobne velmi neinkilnujem k skinhedom a podobným skupinám, možno len nejaké spoločné názory , ale inak nič, a v tvojom pripade , išiel by som na policiu. Banda tupohlavcov co sa chovaju jak dementi, nemaju právo robiť si čo chcú.!
Ja mam inu skusenost
Pisal sa rok cca 1987. Bol som este ucho. Vybral som sa na cunder. Sam, lebo bola zima jak v psinci, prsalo, v noci prizemne mraziky atp. Po X kilakoch slapania, ked som nikoho nevidel a zmokol do nitky, som bol podchladeny a na smrt unaveny. Odrazu - ohen. Juchu, potesila sa moja dusa, a so silami na dne som sa k nemu dovliekol. Partiu okolo som spociatku privelmi nevnimal. Boli mili, nemali nic proti tomu, ze sa u nich zohrejem, lebo skapinam a potrebujem sa osusit. Po chvili mi jeden holohlavec strka pred nos esus. "Daj si pivo!" A ja ze nie, ze ked tak im ponuknem slivku z ploskacky poslednej pomoci, nebudem im tam vysosavat, co si krvopotne vyvliekli na koniec sveta a este kus dalej. Holohlavec (o dobru hlavu vyssi) ma len tak chnapol za laket a odviedol o snad dva metre dalej (vycerpany clovek fakt blbo vidi) a hovori: "neboj, bude dost pre vsetkych!"
Skratim to. Mali tam sud piva a na ohni velkosti maleho lesneho poziaru opekali 20kg prasa. Ani im neprisli kamosi kvoli sialenemu pocasiu. Zakratko ma uz nemohli trapit ani prizemne, ani nijake ine mraziky. Po 2 dnoch som sa domov dostal len preto, lebo ma chalani nechceli nechat v lese, tak ma totalne na plech odvliekli dolu do akejsi dediny a nalozili na bus.
Pointa? V tom case som bol cundrak, anarchista. Vlasy hodny kus pod plecia, maskace, kanady, domovenka atd, proste presny opak ich imidzu. Pomer sil: 1 co sa ledva vlecie verzus 7 podgurazenych skinheadov (jeden z nich mal cca moju postavu, zvysok bol silnejsi), navyse totalne mimo civilizacie cize aj hrozby nejakeho zasahu ci uz policajtov alebo kohokolvek ineho. Vysledok: nezabudnutelny vikend a niekolko dni rekonvalescencie z miernej otravy alkoholom. Este som sa len ucil pit:) Toto vsak neboli nijaki futbalovi nadsenci, ale NS...
P.S. Ked som sa prebral z komy a vybalil si veci, bolo jasne, ze moj ruksak balil niekto iny (mal som na to vtedy dost presny system). Nechybalo v nom absolutne nic. Bola v nom uhladne zabalena este aj na moje vtedajsie pomery hrozne draha dyka, ktoru som vzdy nosil zasadne len na opasku a o ktorej som bol presvedceny, ze padla za obet alkoholovemu oparu.
Hm...?
Skratim to. Mali tam sud piva a na ohni velkosti maleho lesneho poziaru opekali 20kg prasa. Ani im neprisli kamosi kvoli sialenemu pocasiu. Zakratko ma uz nemohli trapit ani prizemne, ani nijake ine mraziky. Po 2 dnoch som sa domov dostal len preto, lebo ma chalani nechceli nechat v lese, tak ma totalne na plech odvliekli dolu do akejsi dediny a nalozili na bus.
Pointa? V tom case som bol cundrak, anarchista. Vlasy hodny kus pod plecia, maskace, kanady, domovenka atd, proste presny opak ich imidzu. Pomer sil: 1 co sa ledva vlecie verzus 7 podgurazenych skinheadov (jeden z nich mal cca moju postavu, zvysok bol silnejsi), navyse totalne mimo civilizacie cize aj hrozby nejakeho zasahu ci uz policajtov alebo kohokolvek ineho. Vysledok: nezabudnutelny vikend a niekolko dni rekonvalescencie z miernej otravy alkoholom. Este som sa len ucil pit:) Toto vsak neboli nijaki futbalovi nadsenci, ale NS...
P.S. Ked som sa prebral z komy a vybalil si veci, bolo jasne, ze moj ruksak balil niekto iny (mal som na to vtedy dost presny system). Nechybalo v nom absolutne nic. Bola v nom uhladne zabalena este aj na moje vtedajsie pomery hrozne draha dyka, ktoru som vzdy nosil zasadne len na opasku a o ktorej som bol presvedceny, ze padla za obet alkoholovemu oparu.
Hm...?
-
To[m]aS
Light Star
Re: Ja mam inu skusenost
Existuju aj vynimkyjojo napísal:...
-
psycho
Medium Star
jojo takych chalanov poznam aj ja a vzdy sa ich zastanem ale musis aj ty uznat ze tu su tlupi kktov ktory mlatia ludi hlava nehlava a je ich ohodne viac ako takychto chalanov. Byvaly spoluziak sa dal k takymto tlupam a ono bol to celkom fajn chalan ale s nim je teraz...? proste bieda
kapoo frajer najvasieho kalibru hlavne v co najpocetnejsej skupinke svojich obdivovatelov ktory ho zboznuju zato kolko uz ma "skalpov"

O tom nik nepochybuje. Iba si myslim, ze takychto nie je viac medzi skinmi ako medzi beznou populaciou. Prave naopak. Je ich tam menej. Priklad takeho "kkta ktory mlati ludi hlava nehlava" som onehdy videl dokonca v televiznych spravach, kde sa clen antify pri akejsi prilezitosti (myslim, ze to bol koncert) chvalil: "Uz sme chytili jedneho neonacistu. Ten si uz nezatancuje." Ako mohol vediet, ze chudak, ktoreho dokopali v parku, je neonacista a nie napr. krestansky demokrat, to vie len on sam a mozno jeho sefovia z antify...psycho napísal:...musis aj ty uznat ze tu su tlupi kktov ktory mlatia ludi hlava nehlava a je ich ohodne viac ako takychto chalanov
Mno, jojo, mozno si natrafil na dobru skupinku ludi... Ale aj dnes som isiel z mesta domov, a v meste po mariu onu holohlavych zvierat rycalo a skandovalo slova ako brutalita a podobne... Kedze mam dlhsie vlasy niekde pod lopatky, nie je mi jedno ci natrafim na agresivnych ludi alebo nie. A pokial viem, tak prave taketo skupinky nazyvaju samych seba neonacisti... A prave taketo skupinky ludi vyvolavaju bitky kade chodia... jojo vidis iba svetlu a inteligentnu stranku tohto hnutia, ktoreho je tam fakt minimum. A nemozem povedat ze bezne vidim skupinku hiphoperov/pankacov/obycajnych ludi rycat ako zveri pricom sa kazdeho druheho pitaju ci chce na píču... Tiez si trochu uvedomuj co pises...
-
sombon1987
In memory
Nie nehladím si po brušku vlastné ego (aj keď, čo sa týka bruška, bolo by čo hladiť...jojo napísal: ked prave nehladis po brusku vlastne ego, tak nenapadne podsuvas nezmysly. Bata, pravdaze, nebol zid. Iba sa ako zid spraval - vystrojoval armady ako nacistov, tak aj komunistov. Ale aby som nebol ako ty, dodam aj nejake tie referencie. O jeho (Batovej) schopnosti obchodovat s oboma bojujucimi stranami pise napr. jeho "dvorny" architekt Karfik:
---------------------------------------------------------
Napriek tomu, že Bata založil obuvnícke závody v dnešnom Partizánskom na úsvite druhej svetovej vojny, výborne prosperovali. "Život všetkých ludí sa zmenil... Len koncern Bata sa dokonale orientoval v novej situácii a prežíval nový druh konjunktúry, najmä vojnovými dodávkami pre Wehrmacht. Zostane asi záhadou, ako bolo možné, že z vojnovej konjunktúry tažil na obidvoch stranách bojujúcich mocností. A co je najcudnejšie, že to bolo s obojstranným súhlasom."
--------------------------------------------------------
Čo sa Baťu týka, je mi jedno aký názor na vec má pán Karfík. Je to jeho názor. Hrať sa na odbojára, keď mám na zodpovednosti osud niekoľko tisíc zamestnancov je vec trochu iná, ako byť zváračom a nechápať, že na svoj plat musím niečo aj vyprodukovať - a to aj na daň a odvody. To že mal Baťa sociálne cítenie a notnú dávku schopnosti vcítiť sa je dané pomermi, z ktorých sa vyšplhal. Neposudzoval by som to, keby som sám nebol v podobnej situácii. Ja ako obchodník predsa nebudem posudzovať, či si ku mne prišiel nakúpiť mafián alebo otec 9-člennej rodiny. Obchod je obchod. Keď nepredám ja, predá niekto iný. Toto vôbec nie je cynické, ale existenciálne. A nie je to o tom, že si budem naivne mysleť niečo o spoločnom bojkote nepriateľa (bojkot, ktorý de-fakto neexistuje) a tak docielim, že všetci moji konkurenti pojdu so mnou ruka v ruke. Bohužiaľ (alebo chvalabohu ?), takto svet nefunguje, svet sa mení úplne inak. Moralizovať práve v tejto oblasti nemá zmysel. Rovnako, ako hodnotiť napr. predaj tankov Sírii aj Izraelu (nezmením nič, iní to robia rovnako "neuvedomelo"). Skôr by som pátral, kto spôsobil, že tie tanky potrebujú. Obviňovať vtáka, že mávaním krídel víri vzduch je rovnako nezmyselné.
Aj ja mám pár kamarátov skinheadov (dnes už bývalých). Ťažko mi hodnotiť ich správanie ku mne, nakoľko sme vyrastali spolu odmala. Ale ich názory na riešenie nespravodlivosti sveta mi dosť ležali v žalúdku.
Riešiť všetko násilím nemá zmysel. A to hlavne vtedy, ak som ja ako skinhead rovnakým "povaľačom" ako róm na ktorého mám zálusk. Takže pozitívna skúsenosť z "čundra" naozaj neodzrkadľuje ich názory ale iba ich povahu. Ja som ako dlhovlasý nikdy nemal negatívnu skúsenosť so skinheadmi a ani som to neočakával. Mne skôr vadilo ich presvedčenie, hľadanie chýb v iných, prekrúcanie faktov a spôsob akým chcú dosiahnuť zmenu. Aj keď je pravda, že hnutie skinhead v "mojej" dobe bolo o inom.
Re: Ja mam inu skusenost
keby je NS o tomto, nic by som nepovedal, ale taketo spravanie je naozaj skor vynimocne ako pravidlo...jojo napísal:Pisal sa rok cca 1987. Bol som este ucho...
...
...
Hm...?
pravidlo je to ze 5-6 v bomberach a kanadach a s vilizanou hlavou idu po chodniku a neuhnu sa ani mamine s kocikom...
arogancia a nadradenost z nich sala, pricom to vyzera trapne ak nie smiesne...
ak chcete robit poriadok na SK, v europe, zacnite asi najskor od seba samych... vykopnite takychto vylizancov pretoze na zaklade takychto vas potom posudzuju...
ja pochadzam z NR, svojho casu tam bola dost silna skupina skinheadov, asi este aj ostala, ale od 95teho som uz mimo...
poznal som vela chalaniskov, ktori sa tam angazovali, o vela znich mozem povedat ze boli znami o niekolkych ze kamosi... hravali sme spolu futbal a tak... nikdy, opakujem, NIKDY som nemal ja osobne problem so skinheadmi, a verim ze mat ani nebudem... ja som proti nasilu ako takemu vo vseobecnosti, preto sa mi nepaci vasa filozofia... chcete robit zmeny? ok, spravte to nenasilnou cestou... nasilie plodi nasilie, vzdy to tak bol, je a aj ostane...