Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Blood
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Blood »

mne je to jedno ci existuje ale osobne ma to vobec netrapi!!!
Sancho
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sancho »

podla mna TREA NIECOMU VERIT
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

Ja verim........ 8)
Eldar
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eldar »

ja neverim v ziadne nabozenstvo ani ich neodsudzujem
kuli007
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kuli007 »

Linkman napísal:Boh - nech mi niekto ukáže že existoval - fotku (nie obrázok v biblii ani nástenné maľby oka v trojuholníku.

Taketo vyjadrenia mam rad-som zvedavy s cim by si ty fotil pred tisic rokmi.Jedina moznost ako mohli vtedy nejaky obraz zachytit bola vtedy nakreslit to.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Boh - nech mi niekto ukáže že existoval - fotku (nie obrázok v biblii ani nástenné maľby oka v trojuholníku.
Tak toto je typicky priklad nepochopenia viery... Milujem, ked nevzdelany hlupak (co sa viery tyka) co nic nechape zacne argumentovat sposobom ze chce vidiet alebo sa dotknut. Ked nechapes co to viera je, nevyjadruj sa, prosim.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Retsko napísal:Tak toto je typicky priklad nepochopenia viery... Milujem, ked nevzdelany hlupak (co sa viery tyka) co nic nechape zacne argumentovat sposobom ze chce vidiet alebo sa dotknut. Ked nechapes co to viera je, nevyjadruj sa, prosim.
nechaj ho tak. podobne na tom bol aj spolubyvajuci na intraku a k nicomu sme sa nedostali. stale si mlel len to svoje ze chce fakty
kuli007
Light Expert
Light Expert

Ja som veriaci-nie vsak katolik.Nesuhlasim s niektorymi ich praktikami,ake uz boli spominane.Napr. spoved-preco by som sa mal spovedat obycajnemu a rovnako hriesnemu cloveku ako ja?Ja sa spovedam v modlitbe priamo Bohu.A ked uz sme pri modlitbe-tiez nevidim vyznam otcenasu a podobnych
basniciek.Ja sa modlim podla toho,co ma prave trapi.A ak niekto pise,ze neveri v Boha,pretoze dopustil nieco zle co sa mu stalo-zober si to z ludskeho hladiska-ty by si sa zaujimal o niekoho,kto sa nezaujima o teba?Boh sa napriek tomu o teba stara.To napr. nie je samozrejme,ze mas kazdy den co jest.A zivot by bol velmi jednoduchy,keby sme si povedali napr:,,Prejdem cez tuto frekventovanu krizovatku na cervenu so zatvorenymi ocami -ved Boh sa o mna postara".Boh nesplni vsetko o co ho prosis v modlitbe,len to,co on povazuje za vhodne a spravne.Asi tolko.
A moj skromny nazor na zaver:Tato tema nema velmi vyznam.Nemyslim si,ze nejaky krestan presvedci ateistu aby sa obratil a naopak.Len sa tu hadate.A Boh urcite nechce,aby sa stal predmetom hadok. :?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kolko ludi tolko nazorov, zbytocne sa o tom hadat, na tuto temu uz za tych 6000 rokov co ludstvo v nieco veri zomrelo dost ludi. ak by ste si chceli precitat nieco zaujimave na tuto temu tak vam odporucim aspon teda knihu od Zenona Kosidowskeho: Co rozpravali evanjelisti. Tam to krestanstvo pekne zhrnul. Budhizmus ma nelaka, pravdupovediac ziadna viera. Akurat by som chcel o nich vediet nieco viac. Od starovekeho polyteizmu az po dnesok. Myslim ze je skoda ze Europania pomaly odpadavaju od viery, pretoze tu nastava dekadencia a pomaly nas zacnu vytlacat pristohovalci z Afriky a Blizkeho vychodu. Mozno ze o 100 - 200 rokov tu z Europy ako ju pozname dnes toho vela nezostane. Nehovorim ze pricinou toho je to ze ludia nechodia do kostola ale to ze sa nad sebou a nad tym co robia nezamyslaju. Ziju ako take tiene. Zo dna na den. Bez nejakeho ciela. Kazda spolocnost ma svoj zaciatok, vrchol ale i pad a najcastejsou prricinou toho padu je blahobyt a lenivost.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

kuli007 napísal:Ja som veriaci-nie vsak katolik.Nesuhlasim s niektorymi ich praktikami,ake uz boli spominane.Napr. spoved-preco by som sa mal spovedat obycajnemu a rovnako hriesnemu cloveku ako ja?Ja sa spovedam v modlitbe priamo Bohu.A ked uz sme pri modlitbe-tiez nevidim vyznam otcenasu a podobnych
basniciek.Ja sa modlim podla toho,co ma prave trapi.A ak niekto pise,ze neveri v Boha,pretoze dopustil nieco zle co sa mu stalo-zober si to z ludskeho hladiska-ty by si sa zaujimal o niekoho,kto sa nezaujima o teba?Boh sa napriek tomu o teba stara.To napr. nie je samozrejme,ze mas kazdy den co jest.A zivot by bol velmi jednoduchy,keby sme si povedali napr:,,Prejdem cez tuto frekventovanu krizovatku na cervenu so zatvorenymi ocami -ved Boh sa o mna postara".Boh nesplni vsetko o co ho prosis v modlitbe,len to,co on povazuje za vhodne a spravne.Asi tolko.
A moj skromny nazor na zaver:Tato tema nema velmi vyznam.Nemyslim si,ze nejaky krestan presvedci ateistu aby sa obratil a naopak.Len sa tu hadate.A Boh urcite nechce,aby sa stal predmetom hadok. :?
Fuuu tak ludi s takym istym nazorom poznam neurekom a nemozem si pomoct ale nedava mi to zmysel co vravite... Ja sa spolieham na svoje schopnosti. Podla mna sa o mna nikto nestara, ako mozes povedat ze to, ze mas co jest je zasluhou Boha? Podla mna je to len a len mojou zasluhou (momentalne rodicov) ze si dokazem zarobit a kupit si to alebo vypestovat. Nevidim v tom Boziu pomoc. Alebo ze ked o daco poprosis, mozno sa to stane... Je to nahoda, alebo bezny fakt co sa aj mal stat... Neverim ze to modlitba zmenila... A nemozes sa na Boha pozerat z ludskeho hladiska, pretoze ako je ti urcite zname, nie je clovek a nema ani ludske vlastnosti... Vsak vas to ucili?
Mal som strasne vela rozhovorov ohladom viery, no nikto ma nedokazal presvedcit o spravnosti viery a dodrziavania cirkevnych zvykov. Sam som bol ako male decko veriaci, no potom sa to trochu zmenilo. Zacal som viacej rozmyslat a uvedomovat si nejake skutocnosti...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Neplet Cirkev a Boha dokopy. To nie je to iste... Bohom moze byt dobro, laska, zivotny styl, osud, zazrak, zivotna filozofia atd. Ale Cirkev je mafia.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

tomexx napísal:Ale Cirkev je mafia.
Ty si Mafia.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ano som veriaci...

verim ze existuje nejake nekonecne dobro, ze nie sme iba bezduche biologicke stroje...

verim v dusu... tak ako telo patri do 3-s casom 4-rozmerneho systemu, dusa patri niekam dalej... :)

v podstate je na zemi vacsina ludi monoteistov, takze ich viera ma nejake spolocne zaklady, rozdiel je snad len v "prorokoch" a interpretacii ich ucenia...

ja mam velmi zaujimavu skusenost aj so scientologiou a scientologmi, a musim povedat ze su tam sami rozumni ludia.

mojim "nabozenstvom" je zit cestne, udrzat si vlastnu integritu, pomahat svojmu okoliu, proste byt dobry...
ano je to tazke...
ano dufam ze za moju namahu raz budem odvdaceny...
...aj keby nic neexistuje po smrti, neznamena to ze by som s tym prestal, pretoze osobne pocitujem uspokojenie aj z toho co konam, takze nutne posmrtnu odmnenu nepotrebujem :)
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

deblasco napísal:mojim "nabozenstvom" je zit cestne, udrzat si vlastnu integritu, pomahat svojmu okoliu, proste byt dobry...
Presne tak. :wink:
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Najlepsiu odpoved dal pan Jozef Kroner v Tisicrocnej vcele, ked za nim prisiel farar, ze nechodi do kostola.
Priviedol ho k mape sveta a ukazal, kde veria v Boha, kde v Alaha, kde vo Visnu .... . Na zaver povedal, ze on veri v Velrybu gronsku.:)
Nech ma kazdy nabozenstvo ake chce, len nech ma nepresviedca, ze to jeho je najlepsie. a nech neublizuje ostatnym ludom.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

haliegro napísal: kazde nabozenstvo predsa propaguje lasku k bliznemu.
to de si nabrala? si to zisti ze ci kazde lebo ja viem ze len krestanstvo :!:
a ziadne ine ani budhizmus ani hinduizmus ani islam vsade je na prvom mieste ego osobnosti az potomsu take veci ako laska k bliznemu
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

Joe-Joe napísal:Najlepsiu odpoved dal pan Jozef Kroner v Tisicrocnej vcele, ked za nim prisiel farar, ze nechodi do kostola.
Priviedol ho k mape sveta a ukazal, kde veria v Boha, kde v Alaha, kde vo Visnu .... . Na zaver povedal, ze on veri v Velrybu gronsku.:)
Nech ma kazdy nabozenstvo ake chce, len nech ma nepresviedca, ze to jeho je najlepsie. a nech neublizuje ostatnym ludom.
súhlasím s KRÓNEROM :D
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Homo sapiens, vážiaci v priemere 70 kg, sa skladá zo 40 – až 60 000 miliárd buniek, čo je asi o 10 000 viac v porovnaní s ostatnými živými tvormi, obývajúcimi našu planétu. Tieto bunky tvorí šesť miliónov miliárd molekúl ( proteíny, lipidy, a všetko ostatné ), čo je 60-krát viac než hviezd vo vesmíre, aspoň podľa najnovších odhadov astronómov. Molekuly sa zasa skladajú miliárd atómov ( predovšetkým kyslíka, uhlíka, vodíka, dusíka, ale aj síry, fosforu, chlóru, arzénu a podobne ), resp. astronomického množstva porovnateľného s počtom hviezd v desaťtisícnásobne väčšom vesmíre ako je náš. Spomínané atómy nie sú, pochopiteľne, voľne viditeľné; keby atóm mal veľkosť 1mm, bunka by musela mať min. 10 cm a človek ( za normálnych okolností vysoký 1,75 m ) by dosahoval výšku 1 750 km.

Zložitý komplex ľudského organizmu riadia milióny nervových buniek ( neurónov ), ktoré si prenášajú informácie pomocou 100 000 km dlhých nervových vlákien ( 2,5 násobný obvod Zeme ) vrátane kyseliny deoxyribonukleovej ( DNA ) – nositeľky genetickej informácie sídliacej v jadrách všetkých buniek -, ktorá má, vzhľadom na svoj význam, doslova zanedbateľnú hmotnosť. Za dva mesiace v mozgu odumrie vyše šesť miliónov neurónov, čo však nie je dôvod na paniku, pretože ich má toľko, že by za normálnych okolností vystačili na 2 739 rokov

Všetky molekuly tvoria základ rozmanitých tkanív stoviek orgánov ( napr.: 211 kostí, 450 párov kostrových svalov, 12 párov hlavových nervov, dvoch mozgových hemisfér a tak ďalej ), namočených ako špongia v 45 litroch vody ( stále berieme do úvahy 70 kg vážiaceho človeka ) a vyživovaných, okysličovaných i prečisťovaných v piatich litroch krvi pretekajúcej krvnými cievami, ktoré dohromady tvoria 950 km dlhú dráhu.

Len obyčajný bozk uvádza do pohybu 29 svalov, kým úsmev 17 vzájomne skoordinovaných svalov ( ak sa nestihnú zladiť, ich výsledkom je nechutný úškľabok ). Mimochodom, pri bozku dochádza k výmene 9 mg vody; 0,7 mg albumínu; 0,1 mg organických látok; 0,7 mg tukov; 0,4 mg minerálnych solí a niekoľkých mikróbov.

Denne sa nám v organizme rozpadajú milióny buniek, ktorých pozostatky odstraňujú biele krvinky, zvané leukocyty. Odumreté bunky vzápätí nahrádzajú nové, vznikajúce delením, Tento prirodzený proces, prebiehajúci v živom organizme, sa nazýva apoptóza. Zároveň treba zdôrazniť, že všetky bunky nemajú rovnakú životnosť. Tak napríklad bunky kožného a žalúdočného tkaniva vydržia 3 až 4 dni; bunky očnej rohovky 1 týždeň; červená krvinka, tzv. erytrocyt 2 mesiace; svalové vlákno 7 dní a podobne, z čoho sa dá vyvodiť, že za dva mesiace sa obnoví tretina celého organizmu. Keď sa nám prudko rozbúcha srdce, dosahuje až 100 000 úderov za deň. Srdcom prúdi 516 000 l krvi. Každá ozva signalizuje, že si načerpalo 7 cl krvi, z čoho jednoznačne vyplýva, že päť litrov tejto životodarnej tekutiny ( = 4 l krvnej plazmy, resp. 25 miliárd červených krviniek, 35 miliárd bielych krviniek a 250 miliárd krvných doštičiek ) neurobí denne iba jeden okruh, ale až 1 440 okruhov, pričom pretečie 160 miliónmi tepien ( artérie ) i tepničiek ( arterioly ), piatimi miliardami kapilár a 500 miliónmi žíl a žiliek ( vény a venuly ).

S prázdnym žalúdkom sa dá pri dobrej vôli vydržať aj niekoľko týždňov, ostať však viacero dní bez vody ( bez pravidelného prísunu tekutín do organizmu ) sa nám najmä v lete môže stať osudným. Voda cirkuluje v celom tele: krvi ( 75% ), v pľúvach ( 70% ), v mozgu ( 85% ) i v kostiach ( 20% ). Keďže ľudské telo svojím spôsobom pripomína prútený kôš, nie div, že toľkými otvormi prichádza o 2,5 l vody denne ( moč, slzy, stolica, pot ). A k tomu pripočítame zvýšenú telesnú námahu ( futbalový zápas, tenisový turnaj, tanec na diskotéke ), môžeme si stratu pokojne vynásobiť dvoma až troma.
Keď prihliadneme na skutočnosť, že sme potomkami ľudoopov, nemožno sa čudovať, že ľudskú kožu pokrýva husté ochlpenie ( mužské pohlavie priemerne štyri a ženské pohlavie dva milióny chlpov ), z toho 100- až 150 000 vlasov. Za dva mesiace prichádzame o niekoľko tisícok vlasov, ktoré nám denne podrastú o 0,35 mm. Nechty obsahujúce keratín ( ako chlpy ) sa denne predĺžia o 0,15 mm, t.j. rastú štyrikrát pomalšie ako "pazúry" našim predkom. Nie div keď vezmeme do úvahy, že ešte v 19. storočí ťažko dreli na poli a nechty sa im rýchlejšie opotrebúvali...
Nijaký ľudský organizmus si nemožno predstaviť bez verných spoločníkov, ktorí nás sprevádzajú na každom kroku. Ide o milión miliárd cudzopasníkov ( roztoče, kliešte, plesne, baktérie ), prináležiacich k 50 000 rozličným druhom. S výnimkou vší, ktoré zaraďujeme k tzv. prechodným "hosťom", by sme sa ich darmo pokúšali zbaviť. Napokon nie všetky mikroorganizmy sa bezočivo priživujú na ľudskom tele. v našich útrobách žije nesčíselné množstvo baktérií ( viac než buniek ), ktoré nám ako správni spojenci uľahčujú trávenie, pomáhajú spracúvať vitamíny a bránia náš organizmus pred choroboplodnými zárodkami.

A STALE NECHAPEM ZE SA NAJDU LUDIA KTORY BUDU TVRDIT ZE TO VZNIKLO NAHODOU DAJAKYM VYBUCHOM... BULLSHIT
kuli007
Light Expert
Light Expert

Retsko napísal:Fuuu tak ludi s takym istym nazorom poznam neurekom a nemozem si pomoct ale nedava mi to zmysel co vravite... Ja sa spolieham na svoje schopnosti. Podla mna sa o mna nikto nestara, ako mozes povedat ze to, ze mas co jest je zasluhou Boha? Podla mna je to len a len mojou zasluhou (momentalne rodicov) ze si dokazem zarobit a kupit si to alebo vypestovat. Nevidim v tom Boziu pomoc. Alebo ze ked o daco poprosis, mozno sa to stane... Je to nahoda, alebo bezny fakt co sa aj mal stat... Neverim ze to modlitba zmenila... A nemozes sa na Boha pozerat z ludskeho hladiska, pretoze ako je ti urcite zname, nie je clovek a nema ani ludske vlastnosti... Vsak vas to ucili?
Mal som strasne vela rozhovorov ohladom viery, no nikto ma nedokazal presvedcit o spravnosti viery a dodrziavania cirkevnych zvykov. Sam som bol ako male decko veriaci, no potom sa to trochu zmenilo. Zacal som viacej rozmyslat a uvedomovat si nejake skutocnosti...
Vidis,kazdy mame iny nazor na to,co je koho zasluhou.Ja som preto veriaci,lebo verim.A ty zas neveriaci,pretoze neveris.A ja netvrdim ze Boh ma ludske vlastnosti.Ved som tam napisal ze sa aj tak o teba stara.Keby ich mal,tak sa o teba nestara.A mimochodom v niektorych krajinach,kde je hladomor, si ludia jedlo nemaju ani kde kupit.Ja som Bohu vdacny,ze zijem tu,v pomerne rozvinutom state.A okrem toho sa uz nemienim vadit.Viem ze ta nepresvedcim,takisto ani ty mna.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

trizzo napísal:Ježíš a to je čo? muhee

nie v boha neverím, nikdy nebudem, sú to výplody ľudskej fantázie z čias, keď sa v súčasnosti vysvetlené javy nedali v tej dobe vysvetliť.....HOUWGH
Uplne s tebou suhlasim a tak to maju teraz aj moslimovia, ony su podla mna pozadu :D
Napísať odpoveď