Česko-Slovenské ligové súťaže
-
Sagittarius
Guru
Česko-Slovenské ligové súťaže
Čo hovoríte na ich prínos/možný prínos? Momentálne existuje ženská hádzanárska liga WHIL, v minulosti existovala mužská hádzanárska HIL. Teraz sa hovorí hlavne o spoločnej futbalovej lige.
Diskusia je o všetkom, čo sa týka spoločných líg: počty tímov, postupujúci do európskych súťaží, kvalita, ...
Diskusia je o všetkom, čo sa týka spoločných líg: počty tímov, postupujúci do európskych súťaží, kvalita, ...
Re: Česko-Slovenské ligové súťaže
Futbalová liga podľa mňa nie je dobrý nápad. Čo som čítal české fóra a diskusie tak Česi s nami spoločnú ligu mať nechcú a úprimne povedané, ani sa im nečudujem. Ich liga je kvalitnejšia a od nás by im tam mohlo konkurovať tak 4-5 klubov. Naviac by to podľa mňa zbytočne zhoršilo česko-slovenské vzťahy, aspoň u futbalových fanúšikov. Lepšie by bolo nejako skvalitniť našu ligu, a nie vymýšľať spájanie s Čechmi.
-
mirak2
Hardcore addict
mno nasa futbalova liga...aj prva liga vyzera ako hocktora dedinska prva trieda, neda sa na to pozerat...hokej nehrozi, tam by o playoff hrali max. kosice a slovan...hadzana bola suprova taka liga, ked u nas hrala karvina v casoch slavy som chodil pozeravat este ked som hadzanu hraval...neviem preco muzsku ligu zrusili a bezi len zenska..ale aj vo vodnom pole je stredoeuropska liga, slovensko, madarsko, srbsko a neviem z kaych krajin tam este hraju a je to dost prospesne, je sa na co pozerat
-
Sagittarius
Guru
Ale v hokeji to čase bude nevyhnutnosť...Keď napr. vytvorí Škandinávska liga, tak budeme jedny z mála štátov, čo budú mať vlastnú ligu. KHL sa rozširuje, rakúska liga sa hrá v troch krajinách a má pribudnúť ešte jedno srbské a ďalšie maďarské mužstvo, bieloruská liga sa tiež hrá vo viacerých štátoch. Tak k tomu pridáme Škandináviu, zostanú len tieto konkurencie schopné vlastné ligy: švajčiarska, nemecká, česká, možno slovenská by s nimi mohla konkurovať a ďalej teoreticky: Veľká Británia, Francúzsko a Taliansko.
A vo futbale, keď tých 4-5 mžstiev je konkurencie schopných, tak je to v podstate dosť, lebo počet mužstiev by mal byť 12 + 6. A medzištátne rozpory by neboli, veď to je Česko a Slovensko a nie Slovensko a Maďarsko.
A vo futbale, keď tých 4-5 mžstiev je konkurencie schopných, tak je to v podstate dosť, lebo počet mužstiev by mal byť 12 + 6. A medzištátne rozpory by neboli, veď to je Česko a Slovensko a nie Slovensko a Maďarsko.
Hokejová liga je problém jedine v tom, že Češi tam chcú mať max 4 mužstvá od nás a my tam potrebujeme dostať aspoň 8 teamov. Ďalej si myslím, že dosť toho padá na "desivej" vzdialenosti Košíc.
Možno na začiatok by nebolo zlé vytvoriť niečo ako konferencie v NHL s tým, že v ZČ by sa mužstvá stretávali iba minimálne, niektoré vôbec, playoff by určilo národných šampiónov, ktorí by zohrali finále ligy.
S úrovňou našej ligy neprežijeme. Určite bude lepšie mať štyri v európe konkurencie schopné teamy, trebárs aj ako súčasť KHL a nejakú národnú ligu ako našu supermeganajsamplepšiu "extra" ligu. Pred pár rokmi som hovoril, že aspoň playoff znesie európske kritériá, ale aj to je už teraz slabota.
Možno na začiatok by nebolo zlé vytvoriť niečo ako konferencie v NHL s tým, že v ZČ by sa mužstvá stretávali iba minimálne, niektoré vôbec, playoff by určilo národných šampiónov, ktorí by zohrali finále ligy.
S úrovňou našej ligy neprežijeme. Určite bude lepšie mať štyri v európe konkurencie schopné teamy, trebárs aj ako súčasť KHL a nejakú národnú ligu ako našu supermeganajsamplepšiu "extra" ligu. Pred pár rokmi som hovoril, že aspoň playoff znesie európske kritériá, ale aj to je už teraz slabota.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Od lockoutu v NHL to ide s hokejovou ligou dolu vodou. O tej futbalovej je skoda sa bavit, casto krat vidim lepsi futbal ked si idem pozriet 3 alebo 4 ligu. Tam aspon vidno nejaku tu snahu. Vcera som pozeral suboj Slovan - Dubnica a bola to hotova katastrofa, takzvany očibôľ. Neviem si predstavit ake vysledky by sa rodili v stretnutiach so Spartou, Slaviou atd. Bola by to hanba pre slovensky futbal, ale mozno by mu to prospelo. Mozno by si funkcionari a cely SFZ konecne uvedomili, ze fakt robia tu robotu nahovno.
K hokeju
Keby sa vytvorila ta spolocna liga, myslim, ze tie dialky by sa nezdolavali po ceste, ale vzduchom. Tak by to nebola taka katastrofa. Je to sice drahsie, ale myslim, ze by to kluby na tych par zapasov za sezonu riesili takto.
K hokeju
Keby sa vytvorila ta spolocna liga, myslim, ze tie dialky by sa nezdolavali po ceste, ale vzduchom. Tak by to nebola taka katastrofa. Je to sice drahsie, ale myslim, ze by to kluby na tych par zapasov za sezonu riesili takto.
-
Hossa1881
Medium Professional
Ked Presov stale porazal ceske muzstva tak ich to prestalo bavit a skoncili so spolocnou ligou...aj ked Derfenyi je strasne slaby prezident... Futbalu a hokeju by to prospelo, s futbalom sa nasa spica dotiahla na ich (alebo cesko zliezlo urovnou k nam), myslim ze aj nas piaty siesty tim by dokazal vyhnut sa bojom o zachranu. Co sa tyka hokeja pokial sa tam nedostanu aspon 6 tymov tak by to bolo skor na skodu, skoda ze sa neviedia dohodnut na niecom ako konferencie v nhl ze slovensko plus vitkovice trinec, zlin a druha konferenia Cechy. Dufam ze sa dockam spolocnej ligy v hokeji
-
Sagittarius
Guru
No uvidíme, či z toho niečo vykrešú. Bojím sa však, že ak sa tá liga predsa len usporiada, naši zástupcovia v nej dlho budú robiť českým mužstvám fackovacých panákov, pretože CL je paródiou na poriadnu futbalovú ligu.
rakuska hokejova liga: nestudoval som to do podrobna, ale je tam team zo slovinska, chorvatska a madarska. Ak to funguje im, preco by to nemalo nam..
Iked zlucit dve krive ligy
no horsie to nemoze byt. Ja som za. Ved zapas Slovan vs. Sparta by si rado kuklo viac divakov ako hociaku slovensku ligu..
Iked zlucit dve krive ligy
Lenže situácia v Rakúskom hokeji a našom futbale je/bola úplne iná. Naša liga a kluby dokážu produkovať hráčov pre reprezentáciu, ktorá napreduje. Kluby dokázali tiež uhrať zopár slušných výsledkov, dokázali sa dostať do skupinových fáz európskych pohárov, predávať kvalitných hráčov z domácej ligy do zahraničia a finančne prežívajú.plusminus napísal:rakuska hokejova liga: nestudoval som to do podrobna, ale je tam team zo slovinska, chorvatska a madarska. Ak to funguje im, preco by to nemalo nam..
Iked zlucit dve krive ligyno horsie to nemoze byt. Ja som za. Ved zapas Slovan vs. Sparta by si rado kuklo viac divakov ako hociaku slovensku ligu..
V Rakúskom hokeji nastala opačná situácia. Začali bankrotovať kluby, tradičné hokejové centrá v Rakúsku ako Zell am See, Lustenau, Kapfenberg a najmä Feldkirch a naposledy Innsbruck. Z ich hokeja odišli kluby, pozastavil sa vývoj a rozvoj mládeže načo momentálne hokej v Rakúsku dopláca - neustále zostupovanie a postupovanie do elitnej kategórie, nedostatok peňazí a zmenšujúca sa hráčska základňa. Hokej strácal na popularite, lebo liga so 7 tímami nebola dosť atraktívna a preto začali naberať nové kluby zo zahraničia, kde hokej mal stúpajúcu popularitu aj úroveň.
Ja si osobne myslím, že boom okolo spoločnej ligy s Českom by bol len krátkodobý. Lebo problémy s infraštruktúrou, štadiónmi, zázemím a financiami len tak nezmiznú. A netreba zabúdať nato, že by to mohol byť problém pre futbal v celých regiónoch - napr. východ by ostal bez tejto súťaže /na základe umiestnenia v poslednej sezóne a pri súčasnom fungovaní klubov/..
-
Sagittarius
Guru
Ale napr. s tým východom nie je nič jasné, lebo liga ak by začala, tak o 2-3 roky a to môžu kľudne byť aj Prešov a Košice v prvej šestke. Najlepšie asi by bolo keby v spoločnej lige hrali Žilina, Slovan, Trnava, Košice a dvaja z trojice Prešov, Banská Bystrica a Ružomberok.
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2013, 18:28)
Česi podporia spoločnú futbalovú ligu
Čo hovoríte na túto možnosť?
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2013, 18:28)
Česi podporia spoločnú futbalovú ligu
Čo hovoríte na túto možnosť?
Podľa mňa len dobre.
Skvelé, ale Kováčik sa vyjadril správne. Buď tam bude minimálne 6 SK tímov (podľa mňa 8 by bolo dobré číslo) alebo nemá zmysel baviť sa o spoločnej lige, ale o českej lige so slovenskou účasťou.
Je to beh na dlhú trať.
Inak, neviem ako je to ošetrené cez UEFA, ale aby nás potom neprekvapilo, že slovenské mužstvo nebude dlho hrať európske poháre..
Je to beh na dlhú trať.
Inak, neviem ako je to ošetrené cez UEFA, ale aby nás potom neprekvapilo, že slovenské mužstvo nebude dlho hrať európske poháre..
Podľa mňa super, zvýšila by sa prestíž. A to, že by sme mali menej tímov je hádam logické.
Hovorím, že pokiaľ máš v súčasnosti miestenky do LM a pohára UEFA pre českú a slovenskú ligu, v budúcnosti budú iba miestenky pre česko-slovenskú ligu. Z globálneho hľadiska jej sila nestúpne tak, že by tej lige zdvojnásobili kvóty oproti jej predchodcom, skôr naopak, kvóty ostanú zachované.
Však ale to je jasné.
-
guess.whoo
Redeemer
alebo by to bolo tak, ze by sa hrala spolocna liga, ale potom by bolo nejake male play-off povedzme 4 naj slovenskych muzstiev o miestenky, ktore mame teraz...tak by to bolo spravodlive, lebo inak ma sancu na europu len Slovan
Tomu veríš?
-
guess.whoo
Redeemer
tak bolo by to asi najlepsie riesenie pre nas, ale myslim, ze to tak nedopadne