''Kopirovanie'' dizajnu stranky
''Kopirovanie'' dizajnu stranky
Zdravim, chcem sa opytat ako je to ohladom ''kopirovania'' dizajnu stranky. Nemyslim tym vsak doslova kopirovat nejaky web. Myslim tym cerpat inspiraciu zo stranky a to napr: Farbu pozadia(odtien) nie obrazok, alebo sfarbenie ramcekov, sfarbenie hlavy a pety (bez obrazkov), sfarbenie ikoniek... atd. Moze byt z toho nejaky problem? Porusovanie autorskych prav alebo nieco take? Za odpoved dakujem 
Re: ''Kopirovanie'' dizajnu stranky
Skus si skopirovat zdrojovy kod a potom ho vlozit do programu HTML Editor.
Ak chces nieco s tej kopie vymazat,tak len zmas zo zdrojoveho kodu kod,veci ktoru chces dat prec

Ak chces nieco s tej kopie vymazat,tak len zmas zo zdrojoveho kodu kod,veci ktoru chces dat prec
-
Space5800
Medium Professional
sorry221: ale on sa pýta na niečo úplne iné.
Nemyslím žeby to bol nejaký problém. Stejne vyzera každy druhý web rovnako a nárokovať biele pozadie si nemôžu
. Pripomína mi to kopírovanie designu iphonu.
Nemyslím žeby to bol nejaký problém. Stejne vyzera každy druhý web rovnako a nárokovať biele pozadie si nemôžu
pokial by si skopiroval 100% moju stranku, tak by som ta vyzval nech svoju zmenis, pokial by si nezmenil, dal by som ta na sud ako ochranu dusevneho vlastnictva
s dokladanim zdrojovych suborov, a datumu vzniku.
samozrejme za tienovanie, farbu ta asi nikto nebude nahanat.
samozrejme za tienovanie, farbu ta asi nikto nebude nahanat.
A ako by si dokazoval dátum vzniku?
Ja si vo Windowse nastavím dátum na 1990 a poviem, že ja som to napísal ako prvý...
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ale čas uploadnutia na server a zverejnenie by bolo asi podstatnejšie a tam to neoje*eš...
-
hojko
Site Admin
A ako dokazes cas uploadnutia na server??? Prepisem subor a je tam novy cas a datum, logy tiez nie je mozne pouzit len tak a hocikedy.
-
Grim
Darca
...ale stale ten datum bude novsi ako na originalnej stranke z ktorej si kopiroval...
-
hojko
Site Admin
A ja stale mozem tvrdit, ze som spravil male upravy, mal to na localhoste a vsetko som to prekopiroval na webovy server.
-
Grim
Darca
...ak si to mal na localhoste, ako by ten druhý mohol okopírovať tvoj design?...a aj keby sme pripustili, že nebudeš tvrdiť, že on ho okopíroval a zhodou okolností ste vytvorili rovnaký (veľmi podobný) design, musel by si predložiť zdrojové súbory...ak budeš zase tvrdiť, že si ich už zmazal, stratil, nevieš kde sú, poškodili sa atď, ako sudca by som tvoje tvrdenia považoval za dosť pochybné a asi by som design pripísal žalobcovi...
-
hojko
Site Admin
Ten web som si robil a upravoval doma na localhoste, az potom som to nahral na server. Napisal som to dost jasne, takze ak to nechapes, skus si to precitat este raz. Takze ak si spravim zmeny v PSDcku, narezem design a ulozim to, budem mat aktualny cas a datum suboru. Okrem toho atributy suboru vo Windowse vies cez Total Commander zmenit piatimi klikmi, takze razom budem mat na disku subory, ktore su 7 rokov stare, rovnako to ide aj zmenou datumu v pocitaci. A ked to dnes nahram na ftp, tak tam bude logicky dnesny datum.
pokial ta stranka nie je uplne rovnaka tak iba tazko sa da nieco vyriesit sudnou cestou. Aj tak vecsina webov su vsetko kopiraty inych , len s miernymi upravami /myslim stylisticky, obrazky a text su samozrejme ine/