Politika
Re: Politika
Polemizovať sa dá o rôznych rozprávkových systémoch, ktoré by mohli byť ale riešenia treba konkrétne, treba konkrétne návrhy, kroky, teraz. A tými krokmi by nemali byť: búranie celého systému, občianske vojny a podobne. Radšej evolúciu ako revolúciu.
Ó tehla je späť.
Však sa pozri, ako sa skončil fašistický puč v Barcelone v 1936 a potom sa nebudeš musieť pýtať takéto stupídne otázky.
Caesar: však to je jasné - začať sa organizovať a riešiť vlastné problémy bez spoliehania sa na štát.
Však sa pozri, ako sa skončil fašistický puč v Barcelone v 1936 a potom sa nebudeš musieť pýtať takéto stupídne otázky.
Caesar: však to je jasné - začať sa organizovať a riešiť vlastné problémy bez spoliehania sa na štát.
-
tehla
neviem co je na tej otazke stupidne, keby si chcel obmedzovat jednu skupinu - zas by si sa dostal k autoritativnemu rezimu... a ako vies, ze ty s kamaratmi a kyjakmi by si vyhral proti tym "zlym", co by chceli zburat tvoj system a ovladnut tvoj svet?
Toto sme tu už prediskutovávali stokrát, mňa to nebaví. Pozri si tému Anarchiu - ak ťa to vážne zaujíma.
-
tehla
150 stran tvojich intelektualnych vyplodov o nicom? Diki pekne, zivot je kratky, mna len bavi ta sem tam podpichnut
okej, pokracuj ...
"Jsem smutný mládenec, rouhavý cynik,
v rozpuku mládí zhořkl mi svět,
v ovzduší krčem a v zápachu klinik
vypučel písně mé jedový květ......"
okej, pokracuj ...
"Jsem smutný mládenec, rouhavý cynik,
v rozpuku mládí zhořkl mi svět,
v ovzduší krčem a v zápachu klinik
vypučel písně mé jedový květ......"
A kto ma dnes moc? Martania?hughito napísal:Neviem o akom princípe v zmysle tu píšeš. Ľudia nikdy nemali žiadnu moc, nemajú ju ani dnes. Asi žijeme v iných dimenziách.
Nicim nepodlozena spekulacia.hughito napísal:Nespokojní v zmysle, že niekomu nevyhovuje sloboda, rovnosť a sociálna spravodlivosť. Isté psychopatické hlavy potrebujú vládnuť, ovládať iných a pod., takže títo by asi nadšení neboli a teoreticky by sa mohli pokúsiť ovplyvniť to tak, že by ľuďom navrhli: takže, ja vám chcem zase vládnuť a vykorisťovať vás, súhlasíte? No bol by kopnutý do riti a tam by jeho intervencia aj skončila. Prípadne by si našiel skupinu pod. zmýšľajúcich a násilne by sa pokúsili čosi zmeniť - tam by bola odpoveďou násilná obrana, to je jasné.
-
tehla
Inac anarchia funguje – v anarchii ziju cigani – za listky v autobuse nemusia platit, v pohode vyklcuju Slovensky raj, zemiaky si nakradnu, psy zabiju a zjedia a ked vojde do osady Gadzo, ta ho zbiju a okradnu. Ne zly system...
tehla, no vidíš.
kali: Ty a ja máme moc. Akurát tak rozhodnúť o tom, či vstaneš z postele ľavou alebo pravou nohou.
kali: Ty a ja máme moc. Akurát tak rozhodnúť o tom, či vstaneš z postele ľavou alebo pravou nohou.
To čo som ti zvýraznil v citácii, je Hughito, bez urážky tá najväčšia ideologická utópia akú som kedy počul. Komunizmus mi popri tom zneje ako veľmi reálny plán a možno ani jehovistická predstava sveta sa už nezdá až taká uletená.hughito napísal:Neviem, čo sa tu čertíš, veď to je suché konštatovanie a opis mechanizmu. V otrokárstve si bol otrok, aby si prežil, vo feudalizme si makal na zemepána, aby si prežil a v kapitalizme makáš vo fabrike, aby si prežil. Celé k čomu to smeruje je to, že je tu predstava, že by ľudia sami ovplyvňovali sféru nutnej práce (bez otrokárov, zemepánov, kapitalistov) a primárne, aby sa výnosy, resp. plody práce rozdeľovali spravodlivo, čo sa, ako vidíme, nedeje (a nedialo sa ani vo feudalizme a otrokárstve).
Myslím, že toto je najväčší problém, že "v pohode". Ľudia nehľadajú optimálne riešenie na základe rozumu, empírie, vedy a podobne. Ľudia proste len chcú dosiahnuť to čo je podľa nich subjektívne "optimálne riešenie". Inak povedané, ľudia sú zaťažení ideologicky, pri hľadaní toho ako by mala byť usporiadaná ľudská spoločnosť. Je to rovnaké ako pri náboženstvách. Liberál, diktátor, komunista, kapitalista.. to všetko sú v podstate "náboženstvá".
A ty si poriadny sektár hughito
A ty si poriadny sektár hughito
Jediný, kto tu hľadá optimálne riešenia na základe rozumu a vedy si samozrejme aj ty, aj so svojím neoliberálnym, akože postideologickým pohľadom na svet, navyše zbabelým, lebo ak dôjde na lámanie chleba, tak sa začneš vykrúcať a stojíš nad všetkým ako nejaký uvedomelý guru, ktorý žije vo vákuu a iba kritizuje.
No schválne skús mi podhodiť nejaké to lámanie chleba nech sa vykrútim. 
To už sa stalo, netreba sa opakovať.
lol.slay napísal:A ty si poriadny sektár hughito
Hughito, cim to asi bude ze k tomuto zaveru dojde takmer kazdy kto s tebou diskutuje?
Tým každý myslíš seba a slaya?

A navyše, slay k tomuto "poznaniu" dospel kvôli inému dôvodu, ako ty.
A navyše, slay k tomuto "poznaniu" dospel kvôli inému dôvodu, ako ty.
- Prílohy
-
- images.jpg (9.91 KiB) 864 zobrazení
Neviem preco vy si myslite vsetci ze ten vas nazor je jediny spravny a musite ho vnucovat ostatnym! A kto nesuhlasi tak ten je debil a pod. A teraz do mna!
Mozem sa spytat ako dopadol ten beaf medzi Pociatkom a figelom, kde spadol ten most co zomreli ludia. Som videl trocha ako hned potom sa hadali v relaci na tele, ze ten druhy ma vinu a ze pockaju na vysledky vysetrovania. Akurat spravili divadielko pre ludi a po case sa na to zabudne, tak ako vzdy. Dokedy ludia budu chodit k volbam?