Zdravím vás, chcel by som sa spýtať či neviete o nejakom softe, ktorý by mi preniesol dáta (kontakty,sms,udalosti a iné) z môjho
Samsungu SGH-i900 Omnia s Win mobile 6.1 do nového Samsungu Galaxy S2. Nový by mal doraziť o pár dní, preto už teraz zisťujem, ako si preniesť všetky dáta z Omnie, aby som to všetko nemusel zadávať ručne. Vopred díki, za reakcie.
Pomoc: Prenos dát z mobilu s WM 6.1 do mobilu s Androidom
Re: Pomoc: Prenos dát z mobilu s WM 6.1 do mobilu s Androido
ja by som skusil synchronizaciu s gmail uctom.
Ak nemas v Omnii vytvoreny Outlook ucet, tak potom vojdi do Menu, ActiveSync a daj vytvorit nove konto - server zadaj m.google.com a ako prihlasovacie udaje tvoje gmail udaje. Zosynchronizuju sa emaily, kontakty a kalendar. SMS je mozne synchronizovat len s MS Exchange serverom.
Díki za tip.....skúšam to cez ten ActiveSync ale neviem mi to zosynchronizovať. Aj keď to robím podľa toho postupu vyššie.
Zadám gmail adresu, odškrknem poličko "pokusiť se automaticky zjistit nastavení serveru Exchange", ďalej do kolonky užívateľské meno zadávam "prihlasovacie.meno"@gmail.com, podtým heslo ku gmailu. Kolónku Doména neviem vyplniť (najskôr kvôli tomu, že doména je uvedená vyššie ako zadávam uživateľské meno), odškrnem položku uložiť heslo......potom ma to začne pripajať k serveru Exchange. Tam zadám m.google.com a mám odškrknuté políčko "tento server vyžaduje šifrované pripojenie (SSL)" ... idem ďalej, vyberie si čo chcem synchronizovať (kontakty,kalendar,email,ukoly) a dam dokončiť. Začne synchronizovať a vyhodí mi to oranžovú guličku a a oznam že vyžaduje pozornosť. Na to keď kliknem, tak je tam uvedené nasledovné: "Certifikát zabezpečení na serveru je neplatný. Chcete-li na server nainstalovat platný certifikát, obraťte sa na správce serveru Exchange Server nebo na poskytovatele služeb Internetu. Kód podpory 0x80072F06"
Telefón bol pripojený aj cez Wifi aj cez mobilný internet. Stále to isté hlásenie.
Nejaký nápad?
Zadám gmail adresu, odškrknem poličko "pokusiť se automaticky zjistit nastavení serveru Exchange", ďalej do kolonky užívateľské meno zadávam "prihlasovacie.meno"@gmail.com, podtým heslo ku gmailu. Kolónku Doména neviem vyplniť (najskôr kvôli tomu, že doména je uvedená vyššie ako zadávam uživateľské meno), odškrnem položku uložiť heslo......potom ma to začne pripajať k serveru Exchange. Tam zadám m.google.com a mám odškrknuté políčko "tento server vyžaduje šifrované pripojenie (SSL)" ... idem ďalej, vyberie si čo chcem synchronizovať (kontakty,kalendar,email,ukoly) a dam dokončiť. Začne synchronizovať a vyhodí mi to oranžovú guličku a a oznam že vyžaduje pozornosť. Na to keď kliknem, tak je tam uvedené nasledovné: "Certifikát zabezpečení na serveru je neplatný. Chcete-li na server nainstalovat platný certifikát, obraťte sa na správce serveru Exchange Server nebo na poskytovatele služeb Internetu. Kód podpory 0x80072F06"
Telefón bol pripojený aj cez Wifi aj cez mobilný internet. Stále to isté hlásenie.
Nejaký nápad?
To je divne. Ja tuto synchronizaciu vyuzivam na tablete (android) ako aj ma telefone (winphone 8 ). Tak odskrkni SSL a uvidis, co to urobi. Btw, v nastaveniach domenu neuvadzas, cize ak mas policko zadanie domeny, ponechaj ho prazdne. Ak je kombinovane s pouzivcatrelskym menom, tak zadsaj \[email protected] .