Formular + Facebook connect

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
miso03
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Formular + Facebook connect

Príspevok od používateľa miso03 »

Ahojte,

robim prakticku cast bakalarskej prace a rozhodol som sa spravit na popis jednoduchu webstranku. Principom je, ze si uzivatel na mojom webe vyberie jedlo, ktore si chce objednat (z restauracie, s ktorou spolupracujem) a odosle objednavku. Ta pride restauracii na mail spolu s dodacimi udajmi. Potialto s tym problem nemam. Praca vsak musi mat nieco docinenia so socialnymi sietami a podporou predaja na nich, tak mi napadlo, ze by uzivatel dostal 2% zlavu z objednavky, pokial by si na svojom facebooku zverejnil, co si objednal. Napr
Janko Hrasko si objednal z restauracie XY hranolky so syrom.
Myslite, ze by to bolo mozne? Ak nie na FB, kludne to moze byt aj ina soc. siet.
Dakujem za odpovede
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Formular + Facebook connect

Príspevok od používateľa audiotrack »

myslím, že by to bolo možné. Ale to je skôr otázka na tie reštaurácie či by boli ochotné dávať niekomu za toto 2% zľavu
miso03
Light Professional
Light Professional

Ono sa jedna len o ten koncept/navrh riesenia..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

koncept/návrh riešenia bude taký, že tam vo formulári bude checkbox či chce zdielať to a tamto a dostať zľavu. Vo formulári si to spracuješ či bolo zaškrtnuté a pošleš obchodníkovi že je tam aj zlava, a zdielať na fb to vieš tiež cez ich API. V praxi by to ale asi 90% ľudí zaškrtlo nech dostane zľavu a následne by si to z fb zmazali, takže by to nemalo efekt, preto hovorím že je to otázka skôr na predajcov či by boli také niečo ochotní podporovať. Skús to prepojenie so sociálnymi sieťami vymyslieť inak, dnes je napríklad populárne prihlásenie cez fb (iba klikneš na tlačítko prihlásiť pomocou facebooku, pomocou google plus...). Určite si to už videl. Prípadne implementovať na svoj web fanpage jednotlivých predajcov (a náhodne by sa zobrazovali na indexe) a podobne nech je tam aj podpora predaja
miso03
Light Professional
Light Professional

Viem co myslis a chcem to spravit +- tak ako si to popisoval. To ze to vela ludi vymaze mi je jasne, do prace to chcem zakomponovat stylom, ze to sice vymazu, ale predaj to podpori tou konkretnou zlavou a jednoduchostou pouzitia (narozdiel od roznych zlavomatov kde ludia musia vopred zaplatit a podobne + pre restauracie je to nakladnejsie ako toto). Je to navrh riesenia a je len na tej konkretnej restike ci sa rozhodne ist do toho alebo nie. Prihlasenie cez fb problem nie je, ale nema to ziadnu podporu predaja, tych uzivatelov to nijak neovplyvni ci sa prihlasia ci nie.

//este mi napadlo, ze keby sa to nezverejnovalo uzivatelovi na profile/nastenke, ale na nastenke tej restiky. Tym padom by to vymazat nemohol. A nemuselo by tam byt ani, ze co si objednal, len formulka Janko Hrasko si prave pochuti na jedle od nas (alebo podobna kravina :) To by uz slo nie?
Napísať odpoveď