Hifi Repro k Pc
Hifi Repro k Pc
Dobry den, mam doma repro BS Acoustics Sonus 101, ktore by som chcel pouzit ako zadne a k nim dokupit nejake bedne dopredu, rozmyslam nad tymito:
http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... r-cs-5070/
a k tomu tento zosilnovac:
http://www.bsacoustic.sk/zosilnovace-profi/ma2120/
Budem to pouzivat na pocuvanie elektronickej hudby a na filmy, obcas aj na pc hry. Nezalezi mi na vykone, ide mi hlavne o kvalitu zvuku a aby to malo aj basy.
Preto som vybral tie Pioneery, lebo su trojpasmove a frekvencna odozva zacina uz od 40hz pri tych Bs acoustics co mam teraz zacina az od 55hz a to je na elektroniku malo.
Subwoofer nechcem, lebo by som mal problem z umiestnenim a asi by ma to aj vyslo drahsie. Chcel by som pocut nazory na tie Pioneery, pripadne ci by bolo lepsie daco ine, alebo aj iny zosilnovac k tomu. Cenovo by som to rad vtesnal repro + zosil max. do 330 E. Pouzivane nechcem!
Vopred vdaka.
http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... r-cs-5070/
a k tomu tento zosilnovac:
http://www.bsacoustic.sk/zosilnovace-profi/ma2120/
Budem to pouzivat na pocuvanie elektronickej hudby a na filmy, obcas aj na pc hry. Nezalezi mi na vykone, ide mi hlavne o kvalitu zvuku a aby to malo aj basy.
Preto som vybral tie Pioneery, lebo su trojpasmove a frekvencna odozva zacina uz od 40hz pri tych Bs acoustics co mam teraz zacina az od 55hz a to je na elektroniku malo.
Subwoofer nechcem, lebo by som mal problem z umiestnenim a asi by ma to aj vyslo drahsie. Chcel by som pocut nazory na tie Pioneery, pripadne ci by bolo lepsie daco ine, alebo aj iny zosilnovac k tomu. Cenovo by som to rad vtesnal repro + zosil max. do 330 E. Pouzivane nechcem!
Vopred vdaka.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Hifi Repro k Pc
1. frekvencna odozva je len abstraktne cislo, ktore nehovori vobec o nicom. Riadit sa poda toho je holy nezmysel.
2. chces z toho mat zostavu 4.0, tak preco k tomu kupujes stereo zosilovac?
2. chces z toho mat zostavu 4.0, tak preco k tomu kupujes stereo zosilovac?
no viem, ze frekvencna odozva nezarucuje kvalitny zvuk, ale chcem aby to malo aj basy, a ten zosilnovac, v tom sa velmi nevyznam, ale na nejaky drahy receiver nemam peniaze. Necham si poradit, ale pokial mi to nevyjde do tych 330 E na kvalitnu zostavu 4.0, tak potom radsej nech to je len 2.0, ale aby to malo kvalitny zvuk. Ono je tazko si vybrat z toho mnoztva reprakov, ked aj kazdy hovori, ze je dobre daco ine, preto sa s tym chcem poradit.
-
Ryan Giggs
VIP
Odporucil by som ti bud nejake stereo alebo nieco priestorove (2.1, 5.1). Take patvary ako 4.0 a pod. bude skor na skodu akona osoh.
tak v tom pripade len stereo, lebo 2.1 repro system som mal a to je daleko od realnej reprodukcie, basy zo subwoofera sa mi budu len zbytocne ozyvat, pretoze by som ho musel mat pod stolom a pri stene. Aj tie repro co mam teraz maju ovela lepsi zvuk nez 2.1 a lebo 5.1, ak samozrejme nehovorime o nejakej spickovej zostave domaceho kina za niekoljko sto alebo aj tisic Eur.
-
Ryan Giggs
VIP
Pri tom rozpocte by bolo lepsie poobzerat sa po aktivnych studiovych monitoroch, nejake so 6 ci 8" stredobasom zahraju slusne aj nizke tony. Pasivne repro a zosil jedine bazarove. A hlavne by to chcelo aj upgrade zvukovky ak teda nemas nejaku lepsiu ako integrovanu.
no studiove monitory do 330 Eur zo 6-8" repro asi ani nezozeniem, a bazarove urcite nechcem. Zvukovku mam od creative, ale rozmyslal som, ze ak by som zmenil umiestnenie nabytku, tak by som mozno mohol mat aj ten subwoofer k tym bs acoustics ktore mam doma a k tomu zosilnovac cez ktory by som to spolu prepojil. Zohnal by som aspon subwoofer + zosil (nie bazarovy) v tej cene?
-
Ryan Giggs
VIP
Studiovky za 330 eur s takym basovym reproduktorom zozenies uplne bez problemov. Ved preto som o tom pisal.
Subwoofer je draha sranda, zosil tiez. To si radsej kup na hry a filmy fakt nejake to DK Onkyo (kde mas dospely receiver) a na hudbu pocuvaj z tych stereo bedni co mas doma. To ma imho vacsiu logiku.
Subwoofer je draha sranda, zosil tiez. To si radsej kup na hry a filmy fakt nejake to DK Onkyo (kde mas dospely receiver) a na hudbu pocuvaj z tych stereo bedni co mas doma. To ma imho vacsiu logiku.
no ceny tych studiovych monitorov su udavane za kus, nie za par a najlacnejsie 6" monitory ake som nasiel (Krk systems rp6) stoja 250 eur len za kus. Tie repro co mam doma su uz aj tak 5", takze v basoch by tam bol aj tak asi len maly rozdiel. Neviem ci to ma az taku logiku kupovat domace kino, kedze ja potrebujem viac basov a kvalitnejsi zvuk hlavne na hudbu. Kedze na to asi nemam dost peniazi, tak ten priestorovy zvuk si radsej odpustim, tie lacne domace kina su len obycajne dunitka, ktore zvuk len skresluju.
Radsej si dosetrim na daco lepsie, lebo nechcem kupovat nejaky smejd.
Ale este jednu vec by som sa chcel opytat, ze preco vlastne podla teba 4.0 system nie je dobry? Alebo preco tie Pioneery co som tu daval link nie su dobre? Je sice pravda, ze su dost lacne, ale myslim, ze od tych co mam doma by hrali o poznanie lepsie, alebo mas s nimi zlu skusenost? pretoze ja som myslel ze pioneer je kvalitna znacka.
Radsej si dosetrim na daco lepsie, lebo nechcem kupovat nejaky smejd.
Ale este jednu vec by som sa chcel opytat, ze preco vlastne podla teba 4.0 system nie je dobry? Alebo preco tie Pioneery co som tu daval link nie su dobre? Je sice pravda, ze su dost lacne, ale myslim, ze od tych co mam doma by hrali o poznanie lepsie, alebo mas s nimi zlu skusenost? pretoze ja som myslel ze pioneer je kvalitna znacka.
-
Ryan Giggs
VIP
Napr. toto: http://www.audiotek.cz/product-11791-behringer-b2030a bude hrať podstatne lepšie ako to čo maš aktualne doma. Za cca 350€ maš vyšši model B2031A s 8" repro, takisto napr. Samson Rubicon 8a atd. atd. Ceny su za par. Najde sa toho podstatne viac.
Prečo nie je 4.0 dobry? No porozmyšľaj. Ako si to predstavuješ pripojiť? Do stereo zosilovača 4 repro? Budu ti hrať všetky naraz to iste. To ma aky zmysel? Na hudbu. Čo tym docieliš?
Alebo receiver? Ok, ten samotny stoji od 250€. To chceš k tomu prikupiť ďalšie repro za 80€. Nerozumiem...
Prave preto že nemaš na taketo riešenia dostatočny rozpočet, mal by si uvažovať realne. A to su prave študiovky, alebo nejake bazarove pasivy a zosilovač. Lebo nove za tie peniaze nekupiš nič rozumne. Alebo potom šetriť.
Prečo nie je 4.0 dobry? No porozmyšľaj. Ako si to predstavuješ pripojiť? Do stereo zosilovača 4 repro? Budu ti hrať všetky naraz to iste. To ma aky zmysel? Na hudbu. Čo tym docieliš?
Alebo receiver? Ok, ten samotny stoji od 250€. To chceš k tomu prikupiť ďalšie repro za 80€. Nerozumiem...
Prave preto že nemaš na taketo riešenia dostatočny rozpočet, mal by si uvažovať realne. A to su prave študiovky, alebo nejake bazarove pasivy a zosilovač. Lebo nove za tie peniaze nekupiš nič rozumne. Alebo potom šetriť.
O tych Behringeroch som cital niekde na audiozone myslim, a tam ich velmi neodporucali. Ja to aj tak nechcem takto riesit, lebo uz mam doma tie repro a nebudem kupovat dalsie a tie odstavovat, a potrebujem nieco co zvaldne aj subbasy, co tie monitory urcite nedokazu. Hladal som teraz na nete a nasiel som reciever za 179 Eur:
http://www.mall.sk/av-prijimace-zosilno ... -vsx-322-k
Ja myslim, ze toto mi bude stacit, a neskor si dosetrim na predne repro a mozno aj subwoofer a tie co mam zapojim ako zadne. Tym budem mat aj basy aj priestor a myslim, ze aj kvalita by mohla byt dobra. Subwoofer som tiez uz niekde videl od 100 Eur.
Ja som to sem daval preto, lebo som chcel radu ohladom tych pasivnych reprakov, ze ci tie Pioneery su dobre, alebo radsej nieco ine, no nic aj tak vdaka za pomoc, radsej si este dosetrim, aby som potom nebanoval, ze som zbytocne vyhodil peniaze.
Inak je dost svinsto, ze tie repro zostavy sa vyrabaju z niekolkostowatovym vykonom, za ktory treba zbytocne zaplatit, ale kvalita zvuku je väcsinou o nicom.
No co uz to je biznis, zaplat aj za to co ti netreba, hlavne aby si zaplatil.
http://www.mall.sk/av-prijimace-zosilno ... -vsx-322-k
Ja myslim, ze toto mi bude stacit, a neskor si dosetrim na predne repro a mozno aj subwoofer a tie co mam zapojim ako zadne. Tym budem mat aj basy aj priestor a myslim, ze aj kvalita by mohla byt dobra. Subwoofer som tiez uz niekde videl od 100 Eur.
Ja som to sem daval preto, lebo som chcel radu ohladom tych pasivnych reprakov, ze ci tie Pioneery su dobre, alebo radsej nieco ine, no nic aj tak vdaka za pomoc, radsej si este dosetrim, aby som potom nebanoval, ze som zbytocne vyhodil peniaze.
Inak je dost svinsto, ze tie repro zostavy sa vyrabaju z niekolkostowatovym vykonom, za ktory treba zbytocne zaplatit, ale kvalita zvuku je väcsinou o nicom.
No co uz to je biznis, zaplat aj za to co ti netreba, hlavne aby si zaplatil.
-
Ryan Giggs
VIP
Subwoofer si mohol vidieť za 100 eur. Ale ten bude basovať horšie ako nejake študiovky. Bude dunieť ale nie basovať, rovnako ako tie suby čo su balene ku kinam. Aspoň trochu kvalitny sub začina niekde na 300 eurach. Zo študioviek vychadza vždy presny bas (v ramci kategorie), tam je to len o tom ako hlboko ide.
Tie Pioneery nebudu oveľa lepšie ako to čo maš doma. Treba si uvedomiť, že u tych Pioneer dostavaš veľa (v zmysle materialu = veľkosť a počet reproduktorov) za smiešnu cenu. Takže nejake ALE tam byť musi. No a hadaj čo to asi bude...
Došetri radšej na niečo poriadnejšie.
Tie Pioneery nebudu oveľa lepšie ako to čo maš doma. Treba si uvedomiť, že u tych Pioneer dostavaš veľa (v zmysle materialu = veľkosť a počet reproduktorov) za smiešnu cenu. Takže nejake ALE tam byť musi. No a hadaj čo to asi bude...
Došetri radšej na niečo poriadnejšie.
tak studiove monitory maju kvalitny zvuk, ale tie co podaju hlboke basy su cenovo ovela vyssie, nez to co tu bolo spominane.
A ano radsej dosetrim na daco lepsie a budem to riesit az neskor, no uz ked som to tu dal, tak aspon na tie repro co mam doma: Bs Acoustics Sonus 101 2x100w, 8ohm, by mi trebalo lepsi zosilnovac, lebo ich mam napojene len vo vezi ktora ma 2X15W, 6ohm. Ja som tu uz dal link z tym RHsound za 89Eur, ale ked by som to kupoval uz len vyslovene k nim, tak by som zohnal aj lacnejsi, ci len kupit k nim ten RHsound?
A ano radsej dosetrim na daco lepsie a budem to riesit az neskor, no uz ked som to tu dal, tak aspon na tie repro co mam doma: Bs Acoustics Sonus 101 2x100w, 8ohm, by mi trebalo lepsi zosilnovac, lebo ich mam napojene len vo vezi ktora ma 2X15W, 6ohm. Ja som tu uz dal link z tym RHsound za 89Eur, ale ked by som to kupoval uz len vyslovene k nim, tak by som zohnal aj lacnejsi, ci len kupit k nim ten RHsound?
Ja by som ti poradil perfektný 2.1 systém Motiv 2 alebo ešte lepšie Concept D500, ktorý je teraz zlacnený o 100 €. Prečítaj si ich parametre, za tú cenu sú oba modely bomba. Zvládnu výborne filmy, hry a prekvapivo super si poradia aj s hudbou.
O Concept D500 si niečo môžeš prečítať napr tu.
Nedávno som premýšľal, že Concept D500 predám a kúpim si riadnu hifi aparatúru na metal do 2000€. Lenže na metal potrebuješ rýchle, presné a hlboké basy, výrazné stredy a výšky aj nad 20kHz. To všetko zvláda s prehľadom aj môj set, ide do 35 Hz pri -3 dB, stredy sú jasné a akurát výšky končia pri 20 kHz, ale ja aj tak nepočujem nič nad 16kHz. Dlho som premýšľal a nakoniec som zistil, že nič lepšie sa kupovať neoplatí, bolo by to len vyhadzovanie peňazí do vetra s minimálnym rozdielom.
Venuj teda trocha času obom modelom čo som spomenul hore, je to zhruba tvoja cenová kategória a dostaneš naozaj kvalitný zvuk s ohromným výkonom a relatívne hlbokými basmi, ktorý využije rovnako dobre na hudbu aj filmy.
O Concept D500 si niečo môžeš prečítať napr tu.
Nedávno som premýšľal, že Concept D500 predám a kúpim si riadnu hifi aparatúru na metal do 2000€. Lenže na metal potrebuješ rýchle, presné a hlboké basy, výrazné stredy a výšky aj nad 20kHz. To všetko zvláda s prehľadom aj môj set, ide do 35 Hz pri -3 dB, stredy sú jasné a akurát výšky končia pri 20 kHz, ale ja aj tak nepočujem nič nad 16kHz. Dlho som premýšľal a nakoniec som zistil, že nič lepšie sa kupovať neoplatí, bolo by to len vyhadzovanie peňazí do vetra s minimálnym rozdielom.
Venuj teda trocha času obom modelom čo som spomenul hore, je to zhruba tvoja cenová kategória a dostaneš naozaj kvalitný zvuk s ohromným výkonom a relatívne hlbokými basmi, ktorý využije rovnako dobre na hudbu aj filmy.
-
Ryan Giggs
VIP
To moze kludne aj nejake to Onkyo htx-22hdx alebo nieco podobne, co som vyssie spominal. Vyjde to kvalitativne narovnako.
Neviem, nepočul som to, ale ďaleko od pravdy nebudeš.
tak to Onkyo htx-22hdx by cenovo aj mohlo byt, a z tych co radil Trymore Motiv 2 sa mi nepaci co sa tyka dizajnu, a ten Concept D500 by som aj vzal, len na to mi treba este aj tak dosetrit. Za tu cenu si mozem kupit aj receiver a slusny subwoofer, alebo trojpasmaky. Ide o to, ze ja som si to inac predstavoval, asi som to unahlil, ale tie repro co som mal original na vezi stali za prd, tak som pred polrokom kupil tie BS Acoustics Sonus 101 a s tym, ze neskor k nim kupim zosilnovac a nejake trojpasmaky dopredu, alebo subwoofer a ich pouzijem neskor ako zadne k trojpasmakom, alebo ako satelity ku subwooferu. Oni ani sami o sebe nehraju zle, ale aby bolo pocut na nich aj hlbsie tony, tak musim mat pridane basy na Equalizery v zvukovke nadoraz, co sposobi, ze stredy su znacne potlacene. Najprv by som mal aj tak este skusit k nim kupit lepsi zosilnovac, alebo ten receiver za tych 179Eur, mozno budem prekvapeny, ze to potom zahraje o poznanie lepsie a ked dosetrim peniaze, tak dokupim aj nejaky poriadny subwoofer. Cenovo ma to vyjde z tym Concept D500 asi narovnako.
Este sa rozhodnem, ale najprv by som radsej kupil len cisto zosilnovac ku ty reprakom co mam a ked viac penazi nasetrim, tak uvidim.
No nic, aj tak vdaka za pomoc, dobre, ze som nekupil tie Pioneery, lebo podla toho co mi pisal Ryan Giggs, by som bol asi sklamany.
Este sa rozhodnem, ale najprv by som radsej kupil len cisto zosilnovac ku ty reprakom co mam a ked viac penazi nasetrim, tak uvidim.
No nic, aj tak vdaka za pomoc, dobre, ze som nekupil tie Pioneery, lebo podla toho co mi pisal Ryan Giggs, by som bol asi sklamany.
-
Ryan Giggs
VIP
Pokial tie repro krmis tou vezou, tak samozrejme maximum z nich nevymacknes. Aj to moze byt dovod nedostatku basov. Nehovoriac o tom ze je treba aj kvalitnejsi zdroj.
Dobry den, mam zas otazku ohladom tych reprakov a zosilnovaca. Chcel by som sa opytat ci by sa nedali zapojit dve pary reprakov na jeden stereo zosil, tak aby sa medzi nimi dalo prepinat, ze raz by hral jeden par a raz druhy ? Jedny by boli tie tu uz vyssie spominane Bs Acoustics Sonus 101. Parametre: RMS POWER 100W, IMPEDANCE:8Ohm, SENZITVITY: 86db. K tomu planujem kupit zosil a dalsie pasivne repro.
Receiver nechcem, lebo som cital, ze to nie je dobre na stereo a ja potrebujem aby mi hrali raz jedny bedne a raz druhe (kazdy par reprakov budem mat v inej miestnosti). Tak by bolo dobre ak by sa to na tom zosile dalo nejak prepinat.
Dalo by sa to tak ? A ak ano tak aky zosil by na to trebalo?
Mohol by byt napr. tento ?
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_zosilno ... 5.html?d=2
A repraky by museli byt take iste, alebo mozu byt aj ine? Lebo tie nove by som chcel uz v kvalite zvuku lepsie nez su tie Bs Acoustics.
Receiver nechcem, lebo som cital, ze to nie je dobre na stereo a ja potrebujem aby mi hrali raz jedny bedne a raz druhe (kazdy par reprakov budem mat v inej miestnosti). Tak by bolo dobre ak by sa to na tom zosile dalo nejak prepinat.
Dalo by sa to tak ? A ak ano tak aky zosil by na to trebalo?
Mohol by byt napr. tento ?
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_zosilno ... 5.html?d=2
A repraky by museli byt take iste, alebo mozu byt aj ine? Lebo tie nove by som chcel uz v kvalite zvuku lepsie nez su tie Bs Acoustics.
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ zosilovač takou funkciou disponuje, tak nie je problem. Repro môže byť akekoľvek, len je treba postražiť si impedanciu, aby repro nemalo nižšiu ako je u zosilovača odporučana. Ten Pioneer taku funkciu ma, len si nie sm isty či bude adekvatny aj k lepšim reproduktorom ako maš. A tiež zaleži k čomu ten zosilovač pripajaš, či nebude kupovať lepšie repro vyhodenim peňazi, resp. či nebude lepšie uvažovať aj o nejakom DACe.