Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Marinak
Expert
Expert

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Marinak »

Dobre, a mozes mi prosim povedat, na zaklade coho si si zvolil dane odbory?? Bavi ta fyzika, strojarina prip. elektrina?? Lebo ak k danym odborom nemas vobec absolutne ziadny vztah, tak tam ani nechod, toboz uz nie, ked vobec nemas predstavu o tom, co by si chcel robit.
drachir888
Novice
Novice

Príspevok od používateľa drachir888 »

Bavi ma fyzika, chemia a ide mi lahko matika.Strojarina a elektrina ma doteraz nemohla bavit, kedze som sa k nim nikdy nedostal, takze k nim ani nemam vztah(zatial). Avsak ak vystudujem teoreticku fyziku, tak mozem byt iba ucitel(a to by som ju musel aj dostudovat) a politolog ani nic podobne sa nechystam byt.Mam predstavu co by som chcel robit - videl som Ironmana (to bol vtip :D). Ide o to, ze si viem predstavit iba pracu za pasom, nemam sajnu co robi taky vystudovany Ing. z mechatroniky. Sedi za stolom a stlaca nejake tlacitko ze stop-start? alebo iba konroluje inych? Dane obory som si viac menej vybral vylucovanim, a zameral som sa na to, co by ma mohlo bavit a co by mohlo mat uplatnenie v buducnosti.
Penguin
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Penguin »

drachir888 napísal: Avsak ak vystudujem teoreticku fyziku, tak mozem byt iba ucitel
http://home.web.cern.ch/
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

drachir888: S teoretickou fyzikou vieš robiť vo fyzikálnych ústavoch a trebárs aj v CERNe, či NASA. Univerzita Komenského s CERNom spolupracuje, takže nemôže byť problém dostať sa k nejakému reálnemu projektu.
Ja pracujem vo fyzikálnom ústave v Prahe a fyzici tu nemajú o prácu núdze. Okrem projektov CERNu sú tu vlastné projekty a dobré vzťahy so zahraničnými ústavmi (univerzitnými, či akadémie vied) dáva tiež veľa možností. Ak ťa to bude baviť a pôjde ti to, vieš s tým aj celkom pekne pochodiť svet (vidím na kolegoch, ktorí behajú po USA, Kanade, Švajčiarsko, Taliansko, Nemecko atď)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale to by musel byť aj dobrý a ako vidím ten prejav, tak sa mi skôr zjavuje tá vidina pásu.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Študuje alebo študoval tu niekto 2 vysoke školy naraz?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

hughito: To už je jeho saláma. Ja som chcel trochu motivovať :)
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

drachir888: Pokial Ta skutocne bavia predmety ako matematika, chemia a fyzika (k comu Ti gratulujem, klobuk dolu, toto su moje 3 najnenavidenejsie predmety :D ) a skutocne mas aspon aku-taku predstavu o tom, co by si chcel v buducnosti robit a ake povolanie vykonavat, tak smelo do toho. :) Drzim Ti palce. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Markoff napísal:Študuje alebo študoval tu niekto 2 vysoke školy naraz?
Neoficiálne a sčasti už áno, oficiálne až od nového školského roku. Čo by si rád?
Markoff
Light Professional
Light Professional

hughito napísal: Neoficiálne a sčasti už áno, oficiálne až od nového školského roku. Čo by si rád?
No že či sa to dá zvládnuť? Ako to študuješ, jednu denné a druhú externé? Lebo aj ja asi budem od nového školského roku, keď ma prijmu na obidve, lebo chcem mať tituly z oboch škôl.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak ale je rozdiel dve a dve. Ked budes mat na oboch kazdy tyzden projekt pomaly zo vsetkych predmetov a do vecera cvika, tak to ked niekto zvladne je pan.
ble93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ble93 »

zdravim, zaujimalo by ma ci je podla vas studium na strojarskej fakulte na TUKE velmi narocne? aky je pocet uspesnych absolventov alebo kde by som to mohol zistit? :?:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

miesto 2 slabych skol si radsej vyber jednu poriadnu a vo volnom case pracuj na ciastocny uvazok
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nechcem pre to zakladať novú tému tak sa spýtam tu. Dávam si prihlášku na VŠ a ide o to, že som maturoval už pár rokov dozadu. Bude mi stačiť poslať s prihláškou iba notársky overené kópie vysvedčení + maturitného vysvedčenia, alebo si to musím ísť dať overiť aj strednou školou (od ktorej bývam sakra ďaleko, takže by to bola pre mňa značná komplikácia)?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

malo by to stačiť overené notárom
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

v skole ti to ani neoveria, teda aspon mne to v skole overit nechceli, kedze som uz neni studentom tej skoly.. hej uplne to staci overe notarom aj ked zrovna lacne to nieje kedze jedna strana A4-ky stoji 1,5€...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

To hej, pred chvíľou som za to vysolil takmer 20 €. Pekná zlodejina :?
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Stacilo to overit na matrike. Stalo by ta to 2 eura. K notarovi by som siel nieco overovat, len ak by som nevedel co robit s peniazmi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Markoff napísal: No že či sa to dá zvládnuť? Ako to študuješ, jednu denné a druhú externé? Lebo aj ja asi budem od nového školského roku, keď ma prijmu na obidve, lebo chcem mať tituly z oboch škôl.
Tak to musíš ty vedieť, ako na tom si. A možno je racionálnejšie začať s jednou a potom keď tak aj s druhou. Napr. ja to v podstate budem mať tak, že už budem mať Bc. z jednej a magister je už časovo voľnejší, takže nebude problém robiť Bc. z druhej - aj čo sa týka náročnosti, aj čo sa týka možného prekrývania predmetov.

Neviem kam chodíš na školu, ale na UK nie je problém si zapisovať akékoľvek predmety. Takže ja som to tak v podstate robil, teda aj robím - študujem si svoju školu a v rámci voliteľných predmetov si nahadzujem ešte aj predmety, ktoré si potom dám uznať, keď už budem riadne študovať aj ten druhý odbor. Takže toto je asi najrozumnejšia cesta.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Práveže ja už jednu študujem, a teraz končím Bc. Ale aj tak neviem či Ing. bude až také jednoduché, a tie obory sú dosť odlišné na 2 rôznych školách čiže nejaké uznavanie predmetov tam neprichádza do úvahy.
Napísať odpoveď