Kradnuty mobil...
Kradnuty mobil...
Ahoj chcel by som vymenit svoj tablet za fon, ozval sa mi 1 chalan ze vymeni sony xperia s no bez krabice a zarucneho.Bojim sa ci nieje ten fon kradnuty ak aj by bol ako ho najde policia...? GPS.... Kamos mi pisal ze nebola by to zla vymena no stale mam strach chl by som vediet co by trebalo spravit z fonom aby sa nedal vypatrat ... Nechem mat nejake problemy tak dakujem za odpoved
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kupa mobilu
bez krabice a zarucaku nekupuj
Re: Kradnuty mobil...
Myslel som si, ja mu dam tablet a o mesiac umna klopu policajti ze mam odovzdat fon toho sa bojim ... kedze nejde o nejaku 3310 ... ale celkom slusny mobil... pockam etse na nejake odpovede ci niekto envymeni a ked nie tak budem mat naco hrat subway surfer 
hmm toto je take otazne ... tiez som par krat predaval telefon bez zarucaku a krabice lebo proste sa to strati ( nie nebol kradnuty) a ludia sa takisto bali kupit... najlepsie je nech ti odfoti aj IMEI, podla neho by si si ho v nejakej databaze mohol zistit info ( odkial je atd)
-
guess.whoo
Redeemer
taka databaza ale zial neexistuje..jedine sa ist s tym mobilom opytat na policiu ci nie je hladany
no napriklad 
napisal som mu... a odpisal ze ma nejakeho zaujemcu ale ze sa este ozve tak uvidime co este chce
-
TommyHot
Addict
Daj si niekde prepisat IMEI a mas po probleme...
-
Arkaz
Addict
Prepisat IMEI hej ? a ty si odkial prisiel. IMEI slo prepisovat tak pred 10 rokmi na siemensoch a starych mobiloch dnes je to uz takmer nemozne a ak aj je to mozne musis mat spravne imei lebo so zlym sa ti mobil vobec neprihlasi do siete....len tolko...nekupuj to pokial to nemas v plane hned predat za hranice. inak to nema vyznam
-
TommyHot
Addict
Na novsich telefonoch sa to robi na urovni jadra. Napriklad na starsom iOS si vedel do jailbreaknuteho telefonu nahrat kusok kodu a sice telefon mal fyzicky stale original IMEI, ale software do siete vysielal fake IMEI.
Mimochodom zo skusenosti ludi co sa tymito vecami zaoberaju som pocul, ze ak neprihlasis kradnuty telefon aspon 4 mesiace do siete, tak potom to uz nikto neriesi a nemusis sa bat, ze by ta niekto nahanal. Neviem co je na tom pravdy, ja zlodej nie som. A inak daju sa kupit aj anonymne SIMky, resp SIMky na cudzie meno. Cize aj ked prihlasis kradnuty phone do siete, tak sa spatne dohladaju na nejakeho Fera z Hornej Dolnej. O tom, ze triangulaciou je pri tom smiesnom pocte BTSiek na slovensku velmi tazke najst presnu polohu sa asi tiez netreba zmienovat.
Mimochodom zo skusenosti ludi co sa tymito vecami zaoberaju som pocul, ze ak neprihlasis kradnuty telefon aspon 4 mesiace do siete, tak potom to uz nikto neriesi a nemusis sa bat, ze by ta niekto nahanal. Neviem co je na tom pravdy, ja zlodej nie som. A inak daju sa kupit aj anonymne SIMky, resp SIMky na cudzie meno. Cize aj ked prihlasis kradnuty phone do siete, tak sa spatne dohladaju na nejakeho Fera z Hornej Dolnej. O tom, ze triangulaciou je pri tom smiesnom pocte BTSiek na slovensku velmi tazke najst presnu polohu sa asi tiez netreba zmienovat.
-
Arkaz
Addict
no ale potom mi nejde do hlavy na ake imei to menia ked so zlym sa neprihlasis do siete. otom ze to po par mesiacoch nehladaju som uz pociul aj ja no zo zakona to musia mat v systeme 2 roky. a uz sa stalo ze aj po roku nasli. preto je stale lepsie to rovno strelit za harnice a nemusis nic riesit. popripade si hned za hranicami kupit taky isty a mas pokoj =)
-
TommyHot
Addict
Naozaj neviem na ake IMEI sa to meni, ale predpokladam, ze tie cisla su generovane nejakym presne danym algoritmom a myslim si, ze ten algoritmus je znamy. Pripadne si tam das IMEI z nejakeho svojho stareho vyradeneho telefonu.
Nemusis to predavat za hranice, staci len aby si sa o predaji dohadoval osobne nech nie su ziadne dokazy, ze si niekomu nieco predal.
Nemusis to predavat za hranice, staci len aby si sa o predaji dohadoval osobne nech nie su ziadne dokazy, ze si niekomu nieco predal.
-
Arkaz
Addict
no ano ale predat minimalne do CR je najmenej a mas ciste svedomie ze ten clovek ktory to kupil s tym nebude mat ziadny problem.
-
hojko
Site Admin
Trebars na Samsugoch zmenis cez Samsung Tool 13 (v14) od Z3X, ide to aj cez Universal Box vratane inych telefonov. A ako tu uz padlo v diskusii, mozes si tam dat IMEI z ineho stareho telefonu, ktory si kedysi mal. Pripadne si najdi diskusie na nete a mnoho ludi tam pise IMEI, napr. pri diskusii o tychto programoch a tak mozes pouzit takyto IMEI kod.