Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

myslim ze 74kw sa uz v 2004 nerobili..podla toho co ja viem tak sa najskor robili tie 74kw tdicka, potom ich nahradili 96kw vraj podobny motor ale s nejakym variabilnym natacanim lopatiek turba ci co a potom neskor tie 2.0 pumpadyza s cervenym DI.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ved vsetky motory boli TDi.. 1.9TDi 96kW je PD (pumpa dyza) tak isto ako aj 74kW, 85kW a ptm neskorsie 2.0TDi 103kW az do roku 10/2008 ci tak nejako.. jedine 66 a 81kW boli rotacky ale tie myslim ze sa davali len do B5...a tie 74kW sa davali od 2000 do 2005 tak isto aj ako 96kW teda pri vsetkych B5,5.. osobne by som siel do 1.9TDi 96kW teda pri passate B5,5..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Idealne preverit podla VIN cisla :-)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Hegy: dnes uz ti ani to nepomoze
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak da sa aj podla kodu motora (myslim ze ten zmenit nieje jednoduche a kto by to robil..), ale tak neviem ja osobne by som v pismenkach problemy nehladal..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

hmmm s tym suhlasim...
sfleku by som ti to povedal podla zvuku motora inac to rozlisit neviem :D
mozno by som to riesil este tak ze by som z toho vytiahol MAF senzor a pozrel jeho cislo a nasledne pozrel v nejakom katalogu ze na aky motor to je alebo neviem :-D nevyznam sa vovwgenoch
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

v pohode, nemali by v tom uz byt nejake rozpory, len ja som myslel ze len tie 2.0 boli pumpa-dyza. mala by to byt teda 1.9 96kw. to, ze ma cervene iba Icko a je to 96kw moze byt? ktore verzie mali cervene DI?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Podla mna to je len recesia a typek auto nepredava :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no je to mozne, ale ako vystihol to auto :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

G0lDiER_ - pozri si inzeraty aj 74 aj 96kW maju I aj DI cervene... tak neviem podla coho sa to oznacovalo ale viac 96kW ma DI cervene.. aj ked podla farieb pismeniek rozlisovat typ motora mi pride troska na hlavu padnute.. ked chces mat istotu zozen si kod motoru resp. si ho precitaj na motori a mas istotu.. ked uz neveris VIN-ku ani technickemu.. tu mas kody motorov: 74kW - AVB a 96kW - AWX a AVF...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja to poviem asi tak... 85% passatov, predavajucich sa jazdeniek, su ajtak 35x vypoistkovane a 20x preprane medzi 50 podvodnikmi, teda ci je take I alebo onake DI, je to jedno, ajtak tam ten znak 10x prelepovali ked menili kufrove dvere.. :nono:
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

Zdravim ja odpoviem rad Scorpionovi90, pytal si sa ohladom Swifta 1.3 2007+...... neviem aky je tvoj rozpocet, ale za cca 5000 asi nekupis lepsie auto s pomerom cena/vykon/vybava v danom segmente mensich aut.. Mojho Swifta som kupil teraz na novy rok 2013 a vobec nelutujem, je to skvele auto..Povies si, ze z vonku vyzera male, ale ked tam sadnes je tam snad viac placu ako vo Fabii...vela ludi mi povedalo, ze sa im to velmi podoba na Mini Coopera..Pred 2-3 ludi je to auto priam idealne..jedine minus na Swifte je jeho maly kufor co niekoho moze odradit..
Na tvojom mieste by som pozeral rocniky 2008+ lebo tam prebehol facelift a ma to trosku krajsie svetla + nejake drobnosti..vravia aj, ze trosku vylepsili dielenske spracovanie interieru...Totizto Swifty sa vyrabaju v Madarsku a tie prve rocniky vraj neboli bohvie ake v kvalite spracovania, co u 2008+ by sa velmi nemalo vyskytovat..Motory vraj montuju v Japonsku a take zmontovane ich vozia do Madarska kde ich len vlozia do auta..(neviem ci je to pravda) Co sa tyka motora.. 1.3 nema casovanie VVT ako ti pisal HEGI, to ma len 1.5 a 1.6ka. Je to nadpriemerny motor!! Auto ma 1 tonu a 90 koni, je to velmi svizne vozenie, ma to dlhu prevodovku - 2 vytiahnes do 100 a 3 do 140.....5 je velmi dlha, skvela na dialnici ....pri 130km/h toci tusim 3800ot .. Je to vysokootackovy motor cize od 3500ot vyssie oziva a krasne zrychluje...cize ten motor treba podrzat kludne aj do 6000ot..budes prekvapeny ako to ide..samozrejme nie je to vsemocne TDI kde dostanes kopanec, ber to tak, ze linearne zrychlujes..da sa s tym v pohode predbiehat ked pochopis charakteristiku motora :) Spotrebu mam aktualne rovnych 7l a to beham po meste.....na dialnici mi to padlo na 6.3l pri rychlosti 130-140..predbiehaju ta len passaty a octavky :D To auto sa mi paci kazdym dnom viac a viac ... Sviecky menis kazdych 105tis km ked mas iridiove!! - 60€ - 4ks.. olej kazdych 15tis - ide tam 3,9l Shell Ultra helix 5W30 alebo 5W40 cca 6-7€ za 1l..filter 5€..pelovy a vzduchovy f. po 10€..palivovy to ma vraj dozivotny... takze kto ma zaujem o toto auto myslim, ze nebude sklamany ...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Poprosim Vas o nazory a tipy na Ford Mondeo MK3 1.8i a 2.0i, najma prvy menovany. Myslim, ze 92kW pri verzii 1.8 bude uplne stacit, vsak? Co sa tyka spolahlivosti, ako su na tom benzinove mondea? Brat ma 2.0TDCi a mal uz nejake patalie s turbom, intercoolerom a pod. Preto by som "neriskoval" diesel, nakolko moj rocny najazd nie je najvyssi (do 15M).

Dakujem za kazdy postreh.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

deMarkqo napísal:...... neviem aky je tvoj rozpocet, ale za cca 5000 asi nekupis lepsie auto s pomerom cena/vykon/vybava v danom segmente mensich aut.. Mojho Swifta som kupil teraz na novy rok 2013 a vobec nelutujem, je to skvele auto..Povies si, ze z vonku vyzera male, ale ked tam sadnes je tam snad viac placu ako vo Fabii...
Za 5tku clovek kupi ovela lepsie auta ako je Swift. S tym placom si to trosku prestrelil...obcas sa zveziem s kamaratom z vedlajsej firmy,ktory vlastni swifta (kupoval ho pred 6 rokmi ako slobodny mlady chalan za velke peniaze, teraz ked ma manzelku a dieta hresi ako chora vrana na to ze s tym nemozu spolocne poriadne nikam ist) Sedel som uz vsade okrem volantu a poviem ti ze je tam strasne malo miesta. Ked si sadnem za vodica (ma nieco cez 180cm) a ja mam presne 180cm tak dakujem bohu ze ma vezie len 2km, vzdy sa smeje, ze ho kolenami kvalitne premasirujem. Pristrojova doska vpredu ma spicaty tvar tak si do nej najprv vzdy drbnem koleno ked chcem aby si za mna este niekto sadol. Je to patmiestne auto ale skus sediet v strede medzi dvoma dospelymi osobami vo swifte a vo fabii a ver mi ze rozdiel spoznas okamzite.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to auto je presne ako napisane vyssie, maximalne pre 3 ludi pre dlhsie trasy ako 50km. malo miesta, maximalne nepohodlne pre vyssich ludi..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja tiez suhlasim, za 5000e urcite nie, je to male auto... akurat ten motor je celkom svizny, iked ak si to spravne pamatam, dost mu chyba krutiaci moment, kone nie su vsetko...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

MFa napísal:Poprosim Vas o nazory a tipy na Ford Mondeo MK3 1.8i a 2.0i, najma prvy menovany. Myslim, ze 92kW pri verzii 1.8 bude uplne stacit, vsak? Co sa tyka spolahlivosti, ako su na tom benzinove mondea? Brat ma 2.0TDCi a mal uz nejake patalie s turbom, intercoolerom a pod. Preto by som "neriskoval" diesel, nakolko moj rocny najazd nie je najvyssi (do 15M).

Dakujem za kazdy postreh.
Su to skvele motory, hlavne ten 2.0i, ide o to ze to je Mondeo, je to fakt velke auto (passat je proti tomu jak auto nizsej triedy, citelne hlavne zvnutra), takze ako si zvyknuty, necakaj nejake tlaky do sedadla pri akceleracii pri 1,8i, pri 2.0 to uz je lepsie ale stale je to benzin takze ho treba potocit a medzimesto podradit aj do 3 ak predbiehas.
Pozor na modely pod 2003, tam boli tusim nejake slabe uchyty plastovych klapiek v sacom potrubi ktore sa lubili lamat a robit neplechu (daju sa bez problemov odstranit).
Co sa Mondea ako takeho tyka, urcite potesi kvalita spracovania interieru, pohodlny posed, pocit bezpecia a velmi dobry podvozok co sa konkurencie tyka tak jazdne vlastnosti asi Mondeo vyhrava.
Spotreba pri je pri oboch motoroch cca rovnaka a to v priemere okolo 8,5 / 100.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Juicy + Ratzinger: dajte nejaky tip, ked hovorite ze za 5 000 sa daju kupit ovela lepsie auta v pomere cena / vykon. Ja budem mat k dispozicii cca 7 000 eur, ale budem rad ked dam cim menej. Osobne Swift nepreferujem, priatelke sa ale paci a potrebuje nieco s cim dokaze zaparkovat hocikde. Preto padla volba prave nan.

Co sa tyka vysky ta ma netrapi, ja mam 173 cm, priatelka nejakych 165. Sediet v Getzi nam nerobi problem, tak asi ani v Swifte snad nebude. Na dlhsie trasy mame Octavku.

Inak konkretne poskulujeme po tomto kuse:

http://suzuki-swift.autobazar.eu/13-glx ... 91480.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som nedavno pozeral auta s takymto rozpoctom, nakoniec som si to vsak kvoli planovanym zmenam v platenom parkovani v KE rozmyslel, ale pozeral som po tychto:
Toyota Corolla 2002-2007
Toyota Yaris
Ford Focus II 2005+
Ford Fiesta 2003+
Mazda 3
Honda Civic
Povodne bol vo vybere aj Swift, ale toho som vylucil kvoli podobnym veciam ako tu boli spominane.
Napísať odpoveď