stierače

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

stierače

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

potreboval by som radu hadam s tym ma niekto skusenosti , boli na aute totiz zle stierace , taky stary typ ako na embeckach , klasika ... a kupili sa nove no nepasuju :( je jasne ze je viac druhov no nejako sa na to nemyslelo ... ten patent je iny a teda by ma zaujmalo ci si myslite ze je nejaka moznost ako to zmenit .. ide o auto Fiat Stilo TU je taky patent na aky su nove stierace a TAKETO boli stare .. pri najhorsom sa kupia aj nove cele tie tycky :D len by ma zaujimala rada od niekoho kto sa viac vyzna
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: stierače

Príspevok od používateľa Kibo »

Pri týchto "aerovkách" je dvojnásobok adaptérov na uchytenie v porovnaní s klasickými stieračmi, takže neverím, že sa to nedá nasadiť... :hmm: Treba sa pohrať s tými plastovými cuplíkmi a musí to ísť nasadiť. Tie plastvé cuplíky, čo sú v balení sa prehadzujú za ten, čo je na stierači, len sa vylupne a nasadí sa podľa potreby iný :wink:
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Treba kupit stierace presne pre dany typ auta ( v skatuly budu adaptery na typ auta)
Najlepsie je ist do autokelly,alebo do nejakej predajne z dielmi a tam si pripadne objednat,..jedna nevyhoda tych stieracov je ze sa daju ukradnut behom par sekund :(
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

najlahsie by bolo ist objednat nove no to ja nechcem .. v tychto novych nebol adapter a ta uchytka co je na stieracoch nevyzera ze by to tam slo prichitit ja som to uz pozeral :(
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Neviem, kde kupujete stierače, ale v živote som nemal problém a to som stváral psie kusy...

Acer01, smerodajná je viacmenej len dĺžka, lebo v každom balení stieračov sú aspoň 2-3 adaptéry, aby to pasovalo na 7 značiek a 10 modelov... Pri posledných stieračoch, čo som kúpil som mal tých adaptérov asi 8... Asi by sa im neoplatilo robiť stierače na každé auto zvlášť... :psssst: A vieš čo je na tých aerovkách najlepšie? Že ich tí sídliskoví mantáci nevedia dať dole, tak neviem... Mne sa o to pokúšali 3x a nepohli s nimi, pritom ich nemám zaistené samorezkou alebo niečim iným. :)

Ing.Zoidberg, je na zadnej strane obalu napísaný Tvoj model auta? Ak áno a ani za ten svet to nepasuje, zbehni do predajne, kde si ich kúpil, možno adaptér vo výrobe nepribalili, všeličo je možné. Stierače "určené" pre Alfu Romeo som dostal na Favorita bez jedinej úpravy, adaptér pasoval, pritom na obale nebol spomínaný VW ani Škoda... Keď si tak teraz uvedomím, na zadnej strane som svoje auto ani nehľadal, vždy som len primeriaval dĺžku :D Možno som len šťastlivec
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Kibo no preto lebo taky sidliskovy sa iba flakaju a rozmyslaju co kde ukradnut z nudy...
Mi objednavame podla auta a nikdy nebol problem... samoska podla katalogoveho cisla mu vyhodi aj vhodny adapter takze stale nam da tie spravne...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

1) V čom by mali byť grafitové stierače lepšie od normálnej gumičky?

2) Viem nejako vymeniť priateľke gumičku na Bosch Aerotwin alebo musím kúpiť nové? 30€ za stierač teda nemám chuť dávať, nasadím obyčejné za 2,55 a bude :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Niesu nahodou vsetky grafitove,a mal si na mysli silikonove ?

Inak tiez som kupoval stale tie bezramienkove za 30-35€ ale vydrzali stale rok.
Tentoraz som sa na to vykaslal,a kupil ramienkove 2 balenia po 2 kusy v baleni za 5€/balenie a mam pokoj,pretoze aj tieto vydrzia rovnaku dobu a stieraju tak isto ako tie za 30€. Tie uz ale nevyuzijem,kedze lagunku predavam.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No pokiaľ viem, tak sú obyčajné, grafitové a silikónové. Teraz majú na benzínke také sa mi pozdávajú za pár chechtákov, len sú grafitové. Reku, čo mám čakať.. A silikónové sú v čom lepšie?

No my sme teraz kupovali a boli tam tieto Bosch AT a už zle stierajú mi vravela, tak reku ti otočím gumičku, ešte chvíľku potom potiahnu..a drbs..z hentých som jeleň :D
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

To, ze niekomu nepasuju stierace, je prakticky 1:100 000 .. bud je blb predavac, alebo kupujuci. este aj na krabickach stieracov byvaju pisane znacky a modely aut, pre ktore stierace pasuju...

Ale.. FIAT je specialka maximalnej drzosti... na fiatoch su ozaj specialne uchyty, ktore sa povacsinou riesia tak, ze sa vymenia cele ramienka stieracov...

Inak ja kupujem u kamosa v mototechne stierace znacky SCHUMI za 4€/ks a za tu cenu keby vydrzia 3 mesiace, tak sa to oplati.. uvazoval som aj nad BOSCH-kami, ale podla mna skoda penazi.. to je asi len pre niekoho, kto si potrpi na znacku.. ked uz bosch, tak jedine zadny stierac, alebo ten sa nemeni kazdy druhy mesiac...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mal som na aute silikonove stierace dve sezony. Stierali perfektne, az velmi dobre. Pri prvom pohybe smerom nahor zotreli okno tak dosucha, ze vzdy zaskripali ked sa vracali dole. Skusal som ohynat ramienka, otacat gumicky ale nic nepomohlo. Teraz mam nejaku napodobeninu AeroTwinu co som kupil za 6€ na trhu, zatial mi vyhovuju :-)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Tak ja mením stierače minimálne raz do roka. Každú zimu dostanú zabrať, hlavne keď šoférujem v noci a potrebujem vždy dobre vidieť tak stieram o 100/6. Minule som tam mal napodobeninu tých aerotwiniek z tesca, vydržali mi rok, potom začali hučať a vynechávať, teraz som už to nejak neriešil a kúpil z tesca obyčajné kovové s uhlíkovými gumičkami, stierajú fajn, nevynechávajú a ani ich nie je počuť. Jak začnú robiť problémy, kúpim ďalšie. V akcii ma vyšli obidve na 3,5€ tuším. Fakt nedám za stierače 60€ aby mi vydržali toľko čo tie z tesca.
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

Mne uz 2 aerotwiny ukradli. Odvtedy nekupujem drahe.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A čo tie náhrady aerotwinov, na OMVke som videl nejaké za 8€...ja používam v podstate no-name za 3€, klasiku. Keď dôjdu, otočím gumičku, potiahnu ešte čosi a potom nové.
Napísať odpoveď