Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
To myslis vazne ze uvazujes nad tym swiftom za 5800€ do mesta? Ak hovoris ze mas k dispozicii Octaviu tak potrebujes druhe auto, ktore bude predovsetkym pre dvoch. Za polovicu ceny toho swifta kupis schopneho Yarisa, Fiestu alebo hoci aj tu Fabiu v rovnakej vybave. Mozem sa opytat preco chcete vymenit Getz za Swift?
Hegy napísal: Su to skvele motory, hlavne ten 2.0i, ide o to ze to je Mondeo, je to fakt velke auto (passat je proti tomu jak auto nizsej triedy, citelne hlavne zvnutra), takze ako si zvyknuty, necakaj nejake tlaky do sedadla pri akceleracii pri 1,8i, pri 2.0 to uz je lepsie ale stale je to benzin takze ho treba potocit a medzimesto podradit aj do 3 ak predbiehas.
Pozor na modely pod 2003, tam boli tusim nejake slabe uchyty plastovych klapiek v sacom potrubi ktore sa lubili lamat a robit neplechu (daju sa bez problemov odstranit).
Co sa Mondea ako takeho tyka, urcite potesi kvalita spracovania interieru, pohodlny posed, pocit bezpecia a velmi dobry podvozok co sa konkurencie tyka tak jazdne vlastnosti asi Mondeo vyhrava.
Spotreba pri je pri oboch motoroch cca rovnaka a to v priemere okolo 8,5 / 100.
Vdaka za postreh. Prave ide o to, ze aut s 2.0i je velmi malo oproti 1.8i. A tie dvojlitre maju tak o liter, liter a pol vacsiu spotrebu aj ked papierovo maju vykon len o par kW vyssi a krutiaci moment vyssi tusim o 5Nm. Viem, ze to nebude ziadne zavodne auto nakolko ide o nepreplnovany benzinak s nie najvacsim objemom a ako si aj spominal, samotne auto je dost tazke. Ale na druhej strane chcem auto, s ktorym sa bude dat bezpecne predbiehat, pripadne ponahlat (ak to bude nutne) a ze ked ho budem tocit nad 4000rpm, ze to bude citit nie len na spotrebe.
Je to tak no, na nahradenie toho dizloveho tahu tam su 2.5 V6, 3.0 V6 a 3.0 ST ale to uz bude hodne poznat ci na spotrebe tak aj na poistke a servise...
Ja osobne by som sa priklonil dvojlitru, koli tomu predbiehaniu a podla mna ta spotreba bude rovnaka...
Popr. prazdne bude zase predbiehat veselsio
Ja osobne by som sa priklonil dvojlitru, koli tomu predbiehaniu a podla mna ta spotreba bude rovnaka...
- 2.0 16V Duratec 107 kW (145 PS), 190 Nm
1.8 16V Duratec 92 kW (125 PS), 170 Nm
1.8 16V Duratec 81 kW (110 PS), 165 Nm
Popr. prazdne bude zase predbiehat veselsio
Preklep, sorry.
No viac menej vacsinou chodim v aute sam, maximalne s priatelkou. Viac ludi bravam, len ak nejakych zozeniem na cestu zo/do skoly (PO-ZA), vtedy by som si sviznu jazdu vedel odmysliet (ked sa to da teraz zvladnut na 40kW felicii...
).
Pri vybere 1.8cky by som bral urcite len 92kW verziu.
Pri vybere 1.8cky by som bral urcite len 92kW verziu.
Rozhodnutie je teda na tebe 
Vybrat motor a vybavu a Mondea presli 3 fazami.
2001-2002 prve, zakladne modely
2003-2005 prvy facelift, zmena imidzu budikov, materialu tapaciru dveri, zmeny na stredovej konzole, nove motory, zmena stupnov vybav (rozsirene), zmena predneho narazniku, hmloviek
2005-2007 druhy facelift, motorizacie upravovane na normy Euro 4 (podtlakove ovladanie EGR a TURBA zmenene na elektricke, zmena typu vstrekovacov u TDCi)
Benzinove motory trpeli iba na tie plastove klapky v sacom potrubi a pisalo sa ze po 2002 to bolo opravene
Vybrat motor a vybavu a Mondea presli 3 fazami.
2001-2002 prve, zakladne modely
2003-2005 prvy facelift, zmena imidzu budikov, materialu tapaciru dveri, zmeny na stredovej konzole, nove motory, zmena stupnov vybav (rozsirene), zmena predneho narazniku, hmloviek
2005-2007 druhy facelift, motorizacie upravovane na normy Euro 4 (podtlakove ovladanie EGR a TURBA zmenene na elektricke, zmena typu vstrekovacov u TDCi)
Benzinove motory trpeli iba na tie plastove klapky v sacom potrubi a pisalo sa ze po 2002 to bolo opravene
Ak by sa nieco s tymi klapkami porobilo, kolko by stalo to opravit? Nemam ani sajnu a vyhliadnuty kus je rok vyroby 9/2002.
Tie klapky sa zvykli davat uplne prec, nikto nepostrehol zmeny v chovani auta.
V opacnom pripade to treba zhodit dole (sanie) skontrolovat ci nejsu nejake vyheglane ulozenia tych klapiek a ak su tak to treba asi zlikvidovat...
V opacnom pripade to treba zhodit dole (sanie) skontrolovat ci nejsu nejake vyheglane ulozenia tych klapiek a ak su tak to treba asi zlikvidovat...
Ak je to tak, to sa to bude dat spravit aj doma.
Dakujem za tvoje rady.
Dakujem za tvoje rady.
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=i20urfGG7Uk-
Scorpion90
King
Juicy napísal:To myslis vazne ze uvazujes nad tym swiftom za 5800€ do mesta? Ak hovoris ze mas k dispozicii Octaviu tak potrebujes druhe auto, ktore bude predovsetkym pre dvoch. Za polovicu ceny toho swifta kupis schopneho Yarisa, Fiestu alebo hoci aj tu Fabiu v rovnakej vybave. Mozem sa opytat preco chcete vymenit Getz za Swift?
No ono neni uplne do mesta, ako som pisal viackrat tyzdenne bude absolvovat trasu cca 2 x 25 km - v meste je dolezite aby nemala problem s parkovanim.
Yaris ma vraj len slabe motory, fabiu urcite nie - bohato staci octavka, a fiesta je jeden z kandidatov, to by celkom slo - najma ta po facelifte
Hoj, tak to vyzera, ze v utorok pojdem obzriet jedneho Focusa do Nitry, po ceste tam sa stavim este na jednu 323 a mozno jednu Almeru.
ALE: brachov "dvorny mechanik" mi zas radi nic z tohto nebrat. Vraj mi tu v okoli Forda nikto nebude vediet opravit a keby sa nahodou niekto nasiel, vraj by som sa nedoplatil. Tak nejak sa vyjadril aj o Mazde a odporucil mi zamerat sa pri takomto starsom aute a cenovom strope (2.000) na nemecke auta, prip. Skodovky. Tak ma tym celkom zneistil, uz som bol viacmenej rozhodnuty vziat ten Focus, ak bude v takom stave, ako ocakavam.. Teraz mam zas chrobaka v hlave, z tych skodoviek Feliciu nechcem, Fabia mi je tiez nesympaticka, ostava na vyber len jednotkova Octavia, co neviem ci je najstastnejsia volba... Ale zas je mozne, ze ak by som servisoval u tohto mechanika, mohol by som mat peknu zlavu.
A aj ked sa mi Fabia moc nepaci, dostal som ponuku na 1.4 MPI, rocnik 2003, najazd 120 tisic, bez investicii, od znameho za 1.500, ale kedze auto planujem vyuzivat cas od casu (neskor snad castejsie) aj na dlhsie trasy (cca 200km tam, 200 spat), bojim sa, ze tych 44, resp. 50 kW tu bude az moc lenivych... alebo?
Tak potrebujem nejak nakopnut a pocut, ze servis pri tych fordoch, mazdach, hondach..... nie je az tak dramaticky drahsi ako servis koncernovych aut
ALE: brachov "dvorny mechanik" mi zas radi nic z tohto nebrat. Vraj mi tu v okoli Forda nikto nebude vediet opravit a keby sa nahodou niekto nasiel, vraj by som sa nedoplatil. Tak nejak sa vyjadril aj o Mazde a odporucil mi zamerat sa pri takomto starsom aute a cenovom strope (2.000) na nemecke auta, prip. Skodovky. Tak ma tym celkom zneistil, uz som bol viacmenej rozhodnuty vziat ten Focus, ak bude v takom stave, ako ocakavam.. Teraz mam zas chrobaka v hlave, z tych skodoviek Feliciu nechcem, Fabia mi je tiez nesympaticka, ostava na vyber len jednotkova Octavia, co neviem ci je najstastnejsia volba... Ale zas je mozne, ze ak by som servisoval u tohto mechanika, mohol by som mat peknu zlavu.
A aj ked sa mi Fabia moc nepaci, dostal som ponuku na 1.4 MPI, rocnik 2003, najazd 120 tisic, bez investicii, od znameho za 1.500, ale kedze auto planujem vyuzivat cas od casu (neskor snad castejsie) aj na dlhsie trasy (cca 200km tam, 200 spat), bojim sa, ze tych 44, resp. 50 kW tu bude az moc lenivych... alebo?
Tak potrebujem nejak nakopnut a pocut, ze servis pri tych fordoch, mazdach, hondach..... nie je az tak dramaticky drahsi ako servis koncernovych aut
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A nejde brachovmu dvornemu mechanikovi o ziskanie zdroja prace?
O Focus sa neboj, mazda neviem.
Ta Fabia, ked je fakt bez investicii... Mne sa jednickova proste nepaci, ale keby to bola dvojka, len 8 rokov stara, tak by som aj uvazoval.
Ta Fabia, ked je fakt bez investicii... Mne sa jednickova proste nepaci, ale keby to bola dvojka, len 8 rokov stara, tak by som aj uvazoval.
Heh no da sa na to pozerat aj tak, ale je to jeho dobry znamy a prace ma dost, snad by si to teda odpustil
S tym Focusom ma celkom nastrasil, ono na nejake planovane opravy/prehliadky/vymeny apod. by nebol problem zajst napriklad do Ziliny, ak by to tu u nas fakt nikto nevedel, ale pri predstave, ze sa stane cosi necakane, auto bude zrazu nepojazdne a ja budem musiet zhanat odtahovku, co mi to auto odtiahne 30km, mi to nie je celkom jedno
Hej, ved rovnako to je aj u mna, k Fabii ma to netahalo nikdy.. A tiez tak nejak predpokladam, ta jazda na Fabii a napriklad na tom Focuse je uplne niekde inde..
Hej, ved rovnako to je aj u mna, k Fabii ma to netahalo nikdy.. A tiez tak nejak predpokladam, ta jazda na Fabii a napriklad na tom Focuse je uplne niekde inde..
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
boha, jak keby tie mazdy a focusy boli z inej planety
...vymen mechanika, je to hanba, ze sa nevie pozriet na nic ine, ako je VW...
WTF som ITčkár a na Focuse som si vždy všetko opravoval sámVraj mi tu v okoli Forda nikto nebude vediet opravit a keby sa nahodou niekto nasiel, vraj by som sa nedoplatil.
Ako sa taký človek môže nazvať mechanikom... Na náprave pomeníš všetko za predpokladu že si schopný skrutkovať, aj výmena oleja je otázka skrutkovania, to isté platí pre filtre.
A ak si nejsi schopny povolit piestiky v brzdicoch tak to snad p. dvorny mechanik uz zvladne lebo to je na kazdom aute rovnake (ak ti povie ze nevie, povedz ze si doniesol prespojlerovanu feliciu a ani to nespozna)
vraj vraj a to je najvecsi problem
kym nerozoberas motor tak to mas asi to iste.. ked nekupujes nejake nove auto prespikovane elektrikou kde ani ruku nevopchas..
kufor: ak mas taku dobru ponuku na fabiu a este od znameho tak neries focusy, mazdy a pod ale ber fabiu
ak vravis, ze je bez investicii tak by som sa nebal ani tych dlhsich tras. asi neexistuje lepsia volba ako auto od znameho, ked vies, ze bolo onho starane
zvlast ked zhanas auto do 2000€
Uvidim, pojdem to vsetko poobzerat, potom budem mudrejsi. Ako som vravel, ta Fabia by bola dobra, keby to nebola Fabia
To je skarede auto, hlavne tento useknuty hatch..
Este som natrafil na jeden inzerat, ide o Corollu e11 63kW rok 1999, najazdenych 178.000 km. Vymenene predne aj zadne kotuce+ platnicky, spojkova sada, ulozenia ramien, stabilizatorov, stabilizacne tycky, prevodovy olej, svieckove kable, sviecky, palivovy aj vzduchovy filter.
Fotky su TU
Co som vsak pozeral, u tychto e11 je interval vymeny rozvodov 90tisic km (remen), po 200tisic aj kladku, tak to by bola investicia hned na zaciatku, plus bude potrebne vymenit olej, filtre (30€), predne stabilizacne tycky (30€)
Tie svetla na tychto Corollach sa mi sice vobec, ale vobec nepacili, no tomu konkretnemu autu akosi pristanu
Aspon na fotkach.
A este otazocka k tomu Focusu, ma miernu hrdzu na lavych dverach, najma teda na zadnych, ale neviem, ci to vyzera az tak vazne, aby to nejak moc zavazilo.. Nejde mi tu konkretne ani o nejaku tu estetickost, ale nech to hlavne nema vplyv na funkcnost ci vlastnosti auta. Co myslite? Foto v prilohe
Este som natrafil na jeden inzerat, ide o Corollu e11 63kW rok 1999, najazdenych 178.000 km. Vymenene predne aj zadne kotuce+ platnicky, spojkova sada, ulozenia ramien, stabilizatorov, stabilizacne tycky, prevodovy olej, svieckove kable, sviecky, palivovy aj vzduchovy filter.
Fotky su TU
Co som vsak pozeral, u tychto e11 je interval vymeny rozvodov 90tisic km (remen), po 200tisic aj kladku, tak to by bola investicia hned na zaciatku, plus bude potrebne vymenit olej, filtre (30€), predne stabilizacne tycky (30€)
Tie svetla na tychto Corollach sa mi sice vobec, ale vobec nepacili, no tomu konkretnemu autu akosi pristanu
A este otazocka k tomu Focusu, ma miernu hrdzu na lavych dverach, najma teda na zadnych, ale neviem, ci to vyzera az tak vazne, aby to nejak moc zavazilo.. Nejde mi tu konkretne ani o nejaku tu estetickost, ale nech to hlavne nema vplyv na funkcnost ci vlastnosti auta. Co myslite? Foto v prilohe
Nechcem ti nejak kazit predstavy o kupe 10 rocnej jazdenky auta nizsej triedy.
Chcem len povedat, ze akokolvek dobre sa predosly majitel k auto choval, vzdy bude treba nieco riesit,menit,opravovat...
Otazne je len ze ci treba vymenit iba tycky stabilakov a filter (tomuto pri jazdenke ja hovorim "bez investicii"), alebo rozvody, capy, brzdy, olej, lozisko, opravit pridierajuce brzdy, nefunkcnu elektriku, unik oleja a xmilion veci co sa po tyzdni-dvoch na aute ktore bolo predavane so zlym umyslom prejavia po odpadnuti pasok, tmelov, vyhoreni 80amperovej poistky, vybitii baterie cez noc, vysuchanie zinkoveho spreju z brzd, a ked motorovy priestor ktory bol pred tym tak dokonalo vycisteny zase zaleje olej snad odvsade.
Toto byva problem
Chcem len povedat, ze akokolvek dobre sa predosly majitel k auto choval, vzdy bude treba nieco riesit,menit,opravovat...
Otazne je len ze ci treba vymenit iba tycky stabilakov a filter (tomuto pri jazdenke ja hovorim "bez investicii"), alebo rozvody, capy, brzdy, olej, lozisko, opravit pridierajuce brzdy, nefunkcnu elektriku, unik oleja a xmilion veci co sa po tyzdni-dvoch na aute ktore bolo predavane so zlym umyslom prejavia po odpadnuti pasok, tmelov, vyhoreni 80amperovej poistky, vybitii baterie cez noc, vysuchanie zinkoveho spreju z brzd, a ked motorovy priestor ktory bol pred tym tak dokonalo vycisteny zase zaleje olej snad odvsade.
Toto byva problem