Ake mate auto?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ake mate auto?
tacosi: Martinske hole - Vrutky, to mas rovnych 10,2km a potom este dalsie asi 3km po Vrutky 
-
tacosi
Moderátor
Po trasach kde bezne jazdim,nieje take miesto 
Z Martinskej hole som tak akurat siel peso popod lanovku az dole,ked som tam bol na vojne
Z Martinskej hole som tak akurat siel peso popod lanovku az dole,ked som tam bol na vojne
tacosi.. však skús.. z Jahodnej dolu do mesta, ak nenatrafíš na žiadneho notorického spomaľovača a ak vystihneš zelenú na križovatke Komenského/Hlinkova, môžeš dojsť s jemným stláčaním plynu až na Maratónca mieru... tj. asi 14km...

-
uNreal_saTch^
Professional
napr. usek R1 zo Serede, smerom na NR je stale klesajuci, dalej napr. Pezinska baba, pripadne cesta z Banskej Stiavnice cez Hodrusu-Hamre.tacosi napísal:A dalsi. Ukaz mi taky klesajuci usek cesty,ktory ma 10km. Ste naozaj trapny :lol:
-
tacosi
Moderátor
uNreal_saTch^ si maximalne trapny clovek.
Stale tu omielas to iste dookola,akokeby som mal uchylku zaznamenavat si najnizsiu spotrebu a zverejnovat ju tu.
Je to naozaj chore
Dakujem,ze Ta nepoznam,a Lutujem tych,ktorí poznaju Teba.
Tymto Ti prajem vela stastia v osobnom zivote a hlavne skore uzdravenie
Stale tu omielas to iste dookola,akokeby som mal uchylku zaznamenavat si najnizsiu spotrebu a zverejnovat ju tu.
Je to naozaj chore
Dakujem,ze Ta nepoznam,a Lutujem tych,ktorí poznaju Teba.
Tymto Ti prajem vela stastia v osobnom zivote a hlavne skore uzdravenie
Prerábku som robil ja, no už som od vtedy zrobil cca niečo cez 40 000 km, čiže prerábka je už dávno splatená a teraz už aj niečo ušetrím. Je pravda že poslednú dobu už nejak počuť ventily, ale tak mechanik povedal že to môže byť tým že plyn je suchší a niečo také okolo toho, ale že si s toho nemám robiť ťažkú hlavu, tak uvidímebegbeee napísal:Hriať pri srdci ťa môže, ale je tomu aj skutočne tak, že ušetríš? Vrátilo sa ti to už? Iná vec je ak si prerábku nerobil ty.
-
Francek
Star
Mas domazavanie ventilov ?
Nie nemám.
-
RATZINGER666
Darca
nemas si z toho robit tazku hlavu? vyborny mechanik... poobzeraj sa po flashlube, nie je to drahe a usetri Ti to nejaku tisicku-dve a starosti pri repase...
o plyne neviem vela, ale du auta by som si ho urcite nedaval... casom sa investicia mozno vrati, ale ako bolo vyssie spomenute, tak plyn je suche palivo a je nutne menit olej skor ako pri klasickom benzine. domazavanie ventilov, tak toto ja osobne pocujem prvy krat, ale to asi preto, ze o plyne som nikdy neuvazoval...
Primazavanie je volitelna sucast. Odporucane je vsak skoro vzdy okrem motorov pripravenych na lpg resp starsich kuskov, ktore znesu lpg spalovanie. Ci je primazavanie nutnost je zase na dlhu diskusiu. Ako velmi je plyn suchy a ako dokaze benzin po starte (+1-3 km podla podmienok) normalne mazat su dalsie premenne - avsak nemeratelne.
Z oleja sa stala za posledne roky modla, ktoru treba menit pomaly kazdy tyzden. Pri lpg olej necernie, teda navonok nejavi zvysenu mieru opotrebenia. Podla niektorych sa ale aj tak menia jeho vlastnosti. Chcelo by to chemicku analyzu, ktoru asi este nik nepredlozil. A tu sa zacinaju bit opat 2 tabory, jeden krici znizit interval a druhy naopak predlzit. Nuz ja som si vybral. Interval som ponechal na 30 000 km/2roky, tak ako udava vyrobca. Takmer 10 rokov som jazdil na benzine kde bol najazd asi 10 000 km/rok a olej sa menil kazde 2 roky. Motor nikdy olej nezral a s motorom nebol najmensi problem. Posledny rok jazdim na benzin (2000 km) a lpg (24 000km), mam primazavanie, olej neubuda, motor ide stale rovnako, za 5 000 km idem na servisnu kde sa vymeni olej.
Dalsi alchymiu ohladne sviecok na lpg nejdem ani spominat, lebo vyvalit za sviecky neskutocne prachy je dalsie blaznovstvo. Najma ked pri problemoch sa zase odporuca dat sviecky odporucane vyrobcom a nie tie lpg modifikacie.
Casom sa investicia, nie ze mozno vrati, ale vrati. Navratnost je kratsia ako kupa naftaka. Aj s dopocitanim benzinu na studene starty sa pohybuje okolo 30 000 km. Isty rozptyl tu je pre rozne typy prestavby (hromadna vs individualna) a dalej cim vyssia spotreba tym skor sa investicia vrati. Strasenie zvysenim zdanenim, ktorym sa vyhraza unia je v nedohladne. Pred par rokmi sa spekulovalo o rokoch 2012/2013, teraz zase 2015 ...
Na zaver len dodam, ze na lpg sa jazdi dlhe roky. Specificke auta s nim mozu mat problem. Vo vseobecnosti je to normalne a bezne palivo, na ktore ide prestavat vacsina benzinovych aut.
Z oleja sa stala za posledne roky modla, ktoru treba menit pomaly kazdy tyzden. Pri lpg olej necernie, teda navonok nejavi zvysenu mieru opotrebenia. Podla niektorych sa ale aj tak menia jeho vlastnosti. Chcelo by to chemicku analyzu, ktoru asi este nik nepredlozil. A tu sa zacinaju bit opat 2 tabory, jeden krici znizit interval a druhy naopak predlzit. Nuz ja som si vybral. Interval som ponechal na 30 000 km/2roky, tak ako udava vyrobca. Takmer 10 rokov som jazdil na benzine kde bol najazd asi 10 000 km/rok a olej sa menil kazde 2 roky. Motor nikdy olej nezral a s motorom nebol najmensi problem. Posledny rok jazdim na benzin (2000 km) a lpg (24 000km), mam primazavanie, olej neubuda, motor ide stale rovnako, za 5 000 km idem na servisnu kde sa vymeni olej.
Dalsi alchymiu ohladne sviecok na lpg nejdem ani spominat, lebo vyvalit za sviecky neskutocne prachy je dalsie blaznovstvo. Najma ked pri problemoch sa zase odporuca dat sviecky odporucane vyrobcom a nie tie lpg modifikacie.
Casom sa investicia, nie ze mozno vrati, ale vrati. Navratnost je kratsia ako kupa naftaka. Aj s dopocitanim benzinu na studene starty sa pohybuje okolo 30 000 km. Isty rozptyl tu je pre rozne typy prestavby (hromadna vs individualna) a dalej cim vyssia spotreba tym skor sa investicia vrati. Strasenie zvysenim zdanenim, ktorym sa vyhraza unia je v nedohladne. Pred par rokmi sa spekulovalo o rokoch 2012/2013, teraz zase 2015 ...
Na zaver len dodam, ze na lpg sa jazdi dlhe roky. Specificke auta s nim mozu mat problem. Vo vseobecnosti je to normalne a bezne palivo, na ktore ide prestavat vacsina benzinovych aut.
Kamarát dával robiť asi pred mesiacom ceed-ku na plyn, a jemu to už tam dali pri prerabke. Keď som sa rozprával z mechanikom, tak mi povedal že to môže byť nekvalitným olejom. No nespomínal nič žeby som ten flashube potreboval.RATZINGER666 napísal:nemas si z toho robit tazku hlavu? vyborny mechanik... poobzeraj sa po flashlube, nie je to drahe a usetri Ti to nejaku tisicku-dve a starosti pri repase...
Tu pridám ešte jednú jarnú foto, fotenu dnes cestou s práce domou.
lukas9206.. prečo nezmenšuješ miesto orezávania?
aj blbý skicár dokáže zmenšiť veľkosť obrázku tak, že ho nemusí orezávať 
alebo orezat a zmensit nech je 100% obsahu a zaroven dostatocne "male" na hojko 
100%EFFECTIVNESS
btw, vcera som v ramci nedelnej siesty pripravoval letne obutie.
Vysledok neni moc na mobile vidno ale poviem tak ze kadernikovi by stacilo ako zrkadlo

100%EFFECTIVNESS
btw, vcera som v ramci nedelnej siesty pripravoval letne obutie.
Vysledok neni moc na mobile vidno ale poviem tak ze kadernikovi by stacilo ako zrkadlo
ako tak kukam na tie elektrony, tak by som mal vytiahnut aj moje od kamosa zo skladu.. ale to asi pocka do vikendu...
-
Point
Professional
ja mam letne uz 2 tyzdne nahodene na aute 
na letne gumy je myslim este aspon 2 tyzdne cas, ja nastastie neprezuvam 
Ja som chcel tento týždeň, ale predpoveď počasia mi to vyhovorila