Grafika SFML vo Visual Studiu 2010 C++
Grafika SFML vo Visual Studiu 2010 C++
Skúšal som podľa tohto video-návodu nejak zakomponovať tie potrebné súbory na prácu s grafikou do VS ale vo videu v čase 2:56 keď je tam zobrazená tá tabuľka "Properties" tak keď si ju dám ja vo VS tak okrem toho C/C++ tam pod tým nič iné nemám, nemám tam ani "Linker" a tam píše nejakú prístupovú cestu takže preto mi to asi nejde, neviete ako to vyriešiť aby som mohol pracovať aj s grafikou?, ďakujem 
Re: Grafika SFML vo Visual Studiu 2010 C++
Ludia nerobte s nastrojmi ako Visual Studio ked s nimi neviete pracovat. Skuste najprv nieco lahsie, kde troska pochytite aj zrucnosti v ovladani grafickych vyvojovych prostredi.
Pokial tam nemas moznost Linker atd, tak castou pricinou je absencia nejakeho zdrojoveho suboru. Pridaj tam nejaky prazdny. Ak by ti to neslo, ozvy sa.
Pokial tam nemas moznost Linker atd, tak castou pricinou je absencia nejakeho zdrojoveho suboru. Pridaj tam nejaky prazdny. Ak by ti to neslo, ozvy sa.
Myslim ze musis ist cez project->properties pricom musis mat otvoreny dany projekt. Dalej musis rozbalit configuration properties. Inak suhlasim s metthalom, na VS treba mat trosku skusenosti. Ale zas pravda je ze bez praxe sa vo vyvojovych prostrediach vela nenaucis.
Tak už som to nejak spustil, ďakujem za rady, ale mám ďalší problém spustil som len tento prvý program a pri tom ďalšom mi to už vypísalo nejaké chyby a neviem čo znamenajú.
Tento funguje:
Tento NEfunguje:
Chyby:
Edit: Ďakujem, funguje to 
Tento funguje:
Kód: Vybrať všetko
#include <SFML/System.hpp>
#include <iostream>
int main()
{
sf::Clock Clock;
while (Clock.GetElapsedTime() < 5.f)
{
std::cout << Clock.GetElapsedTime() << std::endl;
sf::Sleep(0.5f);
}
return 0;
}Kód: Vybrať všetko
#include "stdafx.h"
#include <SFML/Window.hpp>
int main()
{
sf::Window App(sf::VideoMode(800, 600, 32), "SFML Window");
bool Running = true;
while (Running)
{
App.Display();
}
return EXIT_SUCCESS;
}
Chyby:
1>------ Build started: Project: grafika, Configuration: Debug Win32 ------
1> grafika.cpp
1>grafika.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: virtual __thiscall sf::Window::~Window(void)" (??1Window@sf@@UAE@XZ) referenced in function _main
1>grafika.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: void __thiscall sf::Window::Display(void)" (?Display@Window@sf@@QAEXXZ) referenced in function _main
1>grafika.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall sf::Window::Window(class sf::VideoMode,class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> > const &,unsigned long,struct sf::WindowSettings const &)" (??0Window@sf@@QAE@VVideoMode@1@ABV?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@KABUWindowSettings@1@@Z) referenced in function _main
1>grafika.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall sf::VideoMode::VideoMode(unsigned int,unsigned int,unsigned int)" (??0VideoMode@sf@@QAE@III@Z) referenced in function _main
1>C:\Users\Jozef Malý\music\downloads\documents\visual studio 2010\Projects\grafika\Debug\grafika.exe : fatal error LNK1120: 4 unresolved externals
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========Re: Grafika SFML vo Visual Studiu 2010 C++
Buď nemáš prilinkované window a graphics, alebo to máš prilinkované v zlom poradí.
Malo by to ísť
pretože graphics závisí na window a window závisí na system.
Malo by to ísť
-lsfml-graphics -lsfml-window -lsfml-system