Práca v Amerike

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Práca v Amerike

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nehovorim, ze teraz hned, ale v horizonte 10-20 rokov ked uz emerika bude na smetisku dejin si podla mna Cina nenecha ujst takuto prilezitost. Ano, tie problemy o ktorych hovoris tam su, ale kazdym rokom sa situacia zlepsuje (vratane zvysujucich sa miezd). Ja budem v Cine (Beijing) o 2 tyzdne a pozeral som si hotely a vobec sa mi nezdalo, ze by ubytko v najhorsich hoteloch stoji 80 eciek.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Tak určite. Taký Hong Kong je úžasne mesto. Čo je asi najprekvapujúcejšie aké sú tam čisté ulice. Pri počte obyvateľov na takej plochy by som očakával niečo iné. No iná mentalita :)
Čo sa týka Hotelov, tak záleži samozrejme od obdobia kedy tam ideš. Ak sú tam nejaké výstavy ceny idú rapidne hore. A to že sa tam ceny menia sa aj v priebehu dňa niekoľko krát nie je samozrejme nič neobvyklé
Taký hotel W Hong Kong kde som bol viacmenej náhodou. Fakt pekný hotel prakticky v centre so schopným výhľadom. Záleži od poschodia. Mám aj nejaké fotky. A za pár dní tam človek minie celý majland.
No už som OT.
Celkovo Čína má momentálne určite väčšiu perspektívu ako USA. Za posledné roky dosť zdražela, čo sa týka cestovania, ubytovania, ale aj tá práca. Čo nie práve každému vyhovuje. Dovoz tovaru odtiaľ je čoraz nákladnejší, no výplaty na slovensku nestúpaju. Horšie sa to predáva. Časom sa možno oplatí presunúť výrobu niekde do Afriky kde bude najlacnejšia pracovná sila. Zatiaľ tam až na pár štátov vládne chaos. Bude to ešte na dlho :) Uvidíme časom.

Veľa mladých ľudí by chcelo ísť pracovať do zahraničia. Mnohí bez väčších znalostí jazyka. Niekedy to nebol problém, dnes už ale aj tam požadujú najmä ľudí s nejakým odbornejším zameraním. Samozrejme stále sa dajú upratovať hotelové izby, čistiť WCka, fastfoody.... ale pri tom množstve ľudí je problém niečo nájsť. Väčšinou to ide cez známosti, kamarátov, agentúry. Ale človek musí mať najmä štastie.
Som alergický na to ako niekto porovnáva platy tu, a tam. Veľa ľudí si to prepočíta a vidí len čistý zisk. Vyššie náklady na dopravu, bývanie vidí málokto.

Na druhej strane človek si odtiaľ určite niečo navyše donesie a ak nič iné tak má hlavne skúsenosť do života. Niekto dobrú, niekto zlú.
Hlavné je natrafiť na dobrú robotu. Lebo inak sa nenaučí ani jazyk a bude drieť 10 hodín denne. A tých peňazí síce bude viac, ale za akú cenu :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hong Kong neni Cina :) Teda papierovo je, ale realne nie je...
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

No veď jasné. Spomenuté mesto Guangzhou je už o niečom inom. Tam sú kadejaké obrovské fabriky, trhy kde sú kadejaké sprostosti. Nákup oblečenia je tiež sranda :D Najprv povedali že nemajú potrebnú veľkosť.. Potom sa záhadne vrátili s Lkom, ktoré bolo ale nejak nesedelo. Síce prešili jeden štítok ale na druhý zabudli :D Tak spoliehali že proste človek uverí tomu že mu to sedí :D
HongKong je mesto značkových obchodov kde má v obchodnom centre Rolce Royce svoj butik :D takže áno je to iný kraj. Všetci vieme prečo. Ale celkovo celá čína ide dopredu. Už to nie je taký bordel ako to bol niekdy. Teda aspoň niektoré mesta sa vyšvihli.
Napísať odpoveď