Teplota CPU , GPU
Teplota CPU , GPU
Ahojte. chcel som sa spitat ci je normalne ze teplota CPU na mojom notebook ked som na nete sa zdrzuje okolo 72 stupnou a GPU 65 stupnou. Mam notebbok HP pavilion dv7 4180 ec a pouzivam vykon na vyvazene. Nevyznam sa velmi do notebookov toto e moj prvy. Za odpoved dakujem 
Re: Teplota CPU , GPU
Ano je to normalne
-
MichalkoOo
Zablokovaný
nie, nieje to normálne.. Skilex ty už bud ticho
A co stym?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
záručná oprava - poprosiť o oprášenie a prepastovanie
A ked nemam zaruku? A co je to prepastovanie? A kolko by to stalo.
Tak potom sa prehrieva aj moj notebookMichalkoOo napísal:nie, nieje to normálne.. Skilex ty už bud ticho
-
MichalkoOo
Zablokovaný
no tak potom si kúp stlačený vzduch a prestriekaj miesta kde NB vyfukuje.
Skilex: tvoj kktsky NB nikoho nezaujíma
Lvíček: ignoruj skilexa, je to 12 ročný dement. Tie teploty sú určite dosť vysoké.
Skilex: tvoj kktsky NB nikoho nezaujíma
Lvíček: ignoruj skilexa, je to 12 ročný dement. Tie teploty sú určite dosť vysoké.
ok a myslis ze by som zvladol ho aj ja otvorit a vyfuknut to? a len pre istotu prehrieva sa na lavej strane tam je grafika?
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 12:49)
A diki mas K+
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 12:49)
A diki mas K+
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nie je to náročná procedúra tu máš video ak by si si trúfol ale ja som na prvý krát vylomil slot na touchpad, oprva bola len že som to tam nalepil a išlo to ale tak je to veľa skrutiek a poniektoré sú aj dobre schované a potom všetko odpojiť a potom najťažšie je zapojiť všetko s5
ono nedá sa to popliesť lebo sloty sú všade iné ale ak niečo zabudneš musíš rozoberať znova
tu je video
ale ak si zručný a máš cit v rukách tak je to jednoduché len hlavne treba poriadne pokukať tie skrité skrutky a potom takisto dávať pozor aby si nevylomil tie držiatka na káble, ten zamkínací mechanizmus
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 15:23)
myslím, že prepastovanie nebude treba vyčistenie zrazí teploty dostatočne, pastovanie u laptopov vydrží dlho tak 2-3 roky potom ale nárast teplôt nie je vysoký
tu je video
ale ak si zručný a máš cit v rukách tak je to jednoduché len hlavne treba poriadne pokukať tie skrité skrutky a potom takisto dávať pozor aby si nevylomil tie držiatka na káble, ten zamkínací mechanizmus
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 15:23)
myslím, že prepastovanie nebude treba vyčistenie zrazí teploty dostatočne, pastovanie u laptopov vydrží dlho tak 2-3 roky potom ale nárast teplôt nie je vysoký
-
guess.whoo
Redeemer
podla toho ako dlho ho ma, notebook by sa mal po tych 2 rokoch prepastovat cely, aj cpu aj gpu..ak to urobis dobre a kvalitnou pastou tak teploty zrazi dost markantne
Lvíček - mas HP..neviem kto ti poradil kupit si ho alebo preco si spravil, este k tomu dv series..tie notebooky sa budu hriat aj keby sa roztrhas na kusy, tie teploty su este relativne ok, prehrievanie u tych notebookov je pri 85 a viac stupnoch
Lvíček - mas HP..neviem kto ti poradil kupit si ho alebo preco si spravil, este k tomu dv series..tie notebooky sa budu hriat aj keby sa roztrhas na kusy, tie teploty su este relativne ok, prehrievanie u tych notebookov je pri 85 a viac stupnoch
-
MichalkoOo
Zablokovaný
72 stupnov v idle je ok?
-
guess.whoo
Redeemer
ano na paviliony dvx je to este ok
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ak má v idle 72c tak v burne má do 100c? To nieje OK.
-
guess.whoo
Redeemer
ty si asi este vela starych pavilionov nevidel ze? radovo odchadzaju dosky po 1,5 roku prave kvoli tomu, ze maju nahovno chladenie a NIC sa s tym neda robit..len dufat, ze pomoze chladiaca podlozka a clovek nasetri na novy kym sa uplne odpali
-
MichalkoOo
Zablokovaný
no zopár dv5 a 6tiek som videl.. Určite nemali v záťaži 100c
-
hrban
Addict
je zlé chladenie ale 72 i idle je veľa tiež som čistil jednu dv6 a teploty pekne klesli o 10°C a bez pastovania
-
guess.whoo
Redeemer
skus si precitat par for o tom ake teploty maju ludia na 1+ rocnych dv-ckach
-
hrban
Addict
veď ale preto to treba prečistiť... je jasné že paviliony sú pekáče ale pastu netreba meniť hneď a ak nemá poruke tak stačí prečistiť.
a už keď rozoberie úspešne laptop raz tak to bude na druhýkrát ako po masle a potom si tam pastu prdne ...
lenže ak ju nanesie zle tak to bude viac na škodu ako na osoh
a už keď rozoberie úspešne laptop raz tak to bude na druhýkrát ako po masle a potom si tam pastu prdne ...
lenže ak ju nanesie zle tak to bude viac na škodu ako na osoh
-
guess.whoo
Redeemer
to ano ale na webe je xy videi a navodou ako rozobrat ten ktory notebook a ako naniest spravne pastu..je to na nom, ja by som ho otvoril a precistil a potom zbada, ci to spravi nejaky rozdiel